Såld

Gustavsvik, Nacka

Gustavsviksvägen 37

Slutpris: 3 500 000 kr

Gustavsviksvägen 37

Minivilla på stor tomt med utvecklingspotential

Fint indraget på tomten och omgiven av en lummig äppelträdgård ligger denna minivilla med tillhörande gästhus. Huset, som är från Värsås-stugan från år 1984, är i originalskick så viss renovering föreligger nu även om det är ett väl fungerande året-runt boende. Det väldisponerade huset har vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här ryms både en rejäl matgrupp och en soffgrupp. Många fönster mot sydväst ger rummet ett härligt ljus. I taket är det träpanel och på golvet ligger plastmatta.

Från köket når man en härlig altan under tak med vacker utsikt över trädgården. Sommartid blir detta som ett grönt rum. Sovrummet är stort nog att rymma en dubbelsäng och förvaring. I badrummet finns en toppmatad tvättmaskin, handfat, wc och dusch. Invid köket ligger en klädkammare med fönster som skulle kunna fungera som ett minisovrum för ett barn.

För besök eller stora barn finns det två gästhus; ett på var sida villan. Det lite större som har en hall, ett rum med två fönster och en rejäl vedeldad bastu. Totalt är detta hus ca 18-20 kvm. Det lite mindre är 10 kvm. Utöver det finns ett trädgårdsskjul och ett växthus. I villans erbjuds gott om förvaringsutrymmen och här är även hemmets varmvattenberedare placerad.

Trädgården är vackert uppvuxen och här växer mängder av fruktträd och blommande buskar. Tomten som är på över 3000 kvm har god utvecklingspotential med stor byggrätt. Ny detaljplan tillåter ett högt bostadshus med 8,5 m nockhöjd och byggyta på 165 kvm. Väljer man att bygga med nockhöjd på max 6 meter får byggytan uppgå till 180 kvm. Byggyta = fotavtryck på mark. Utöver det tillåts komplementbyggnader på 40 kvm. Då tomten sträcker sig långt upp på berget bakom nuvarande hus kan man t ex bygga ett stort sutterränghus i tre plan. Fastigheten är ej styckbar i nuvarande detaljplan.

Då fastigheten är ett dödsbo och efterlevande har begränsad kunskap om dess skick sker försäljningen med en så kallad friskrivningsklausul. Det innebär att säljaren ej kan hållas ansvarig för dolda fel i fastigheten.

Gustavsvik är ett härligt och naturnära område under utveckling. Kommunalt vatten och avlopp är på väg att anläggas inom ca två år. Fördröjd genomförandetid gäller för detaljplanen, vilket innebär att bygglov enligt nya planen kan sökas tidigast tre år efter att planen vann laga kraft (oktober 2021) , dvs i oktober 2024. Idag har huset egen brunn och septitank.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på [email protected] eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Gustavsviksvägen 37, Såld i Gustavsvik, Nacka

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad