Såld

Östermalm, Stockholm

Grev Magnigatan 15 B, 3 tr, ög

Slutpris: 9 350 000 kr

Grev Magnigatan 15 B, 3 tr, ög

Totalrenoverad 2020 - Stambytt - Sekelskifte - Vinkällare i föreningen!

Varmt välkomna att genast förälska er i denna stambytta sekelskiftespärla som under 2020 totalrenoverats där alla val är noga genomtänkta och utvalda med ett utsökt resultat som följd. Här samsas bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, laserade brädgolv, stuckaturer och fina fönster med en genomgående toppmodern standard och det är bara att flytta in direkt. Planlösningen är noggrant disponerad där varje kvadratmeter får sin fulla rätt och tillsammans med den generösa takhöjden om 3,28 m andas bostaden kvalitet och exklusivitet. I lägenheten, som ursprungligen är en tvåa, har man satt upp snygga smidesväggar i en del av vardagsrummet och på så vis skapat sig ytterligare ett sovrum, som med fördel även kan användas som arbetsrum om så önskas. Man slås direkt av bostadens stilrena attribut redan i den välkomnande hallen tack vare gott om plats för avhängning och den platsbyggda förvaringen i form av flertalet garderober i fullhöjd. Vidare nås ett ljust och luftigt vardagsrum som är möblerbart med soffgrupp, mediamöbel samt övrigt önskat möblemang. Det vackra målade fönstret ihop med fiskbensparketten bidrar med extra karaktär till rummet. Bakom smidesväggarna nås det första sovrummet med plats för dubbelsäng och övrig inredning om så önskas. Intill finner ni ett modernt kök och stilrent kök i toppklass med grå skåpsluckor, integrerad maskinell utrustning samt stilfull Carrara marmor. Här finns gott om utrymme för ett större matbord med flertalet hungriga gäster. Vidare nås det större sovrummet med gott om ljusinsläpp genom de stora fönsterna och här är möblerbart med dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrigt önskat möblemang. Intill finns ett exklusivt badrum också det i Carrara marmor med bland annat duschhörna, dubbla handfat samt skön golvvärme för de frusna fötterna. Nuvarande ägare har skickat in bygglovsansökan till Stadsbyggnadskontoret för fransk balkong från vardagsrummet samt balkong från sovrummet. Föreningens styrelse har ännu inte fått dokumentation och behöver godkänna eventuellt bygglov. Dessutom finns ett mindre förråd i trapphuset precis utanför dörren och om inte det räcker finns även nyttjanderätt till källarförråd om ca 6 kvm. Välkomna att flytta in, tillåta er luta er tillbaka och njuta av ett fulländat hem.

Husen på Grev Magnigatan 15 stod färdigbyggda 1896. Byggmästaren flyttade själv in i paradvåningen på plan 1 i gathuset.Husen har successivt anpassats till modernare tiders krav på boende. På 1910-talet revs stallet i gårdshusets bottenplan till förmån för lägenheter och på 1920-talet fick gathuset hiss och plan 5 inreddes. Paradvåningarna styckades av till två lägenheter på vardera våningsplan. Ovanför huvudentrén fanns en gång en stilig balkong för parad- våningen på plan 1, men ryktet säger att den rasade ner någon gång på 1950-talet. (2008 återuppfördes en balkong av lägenhetsinnehavaren enligt bilder från stadsmuseet.) Efter lång tid av eftersatt underhåll av fastigheten under 1960-80-talet, såldes fastigheten till byggnadsfirman Viktor Hansson, som genomförde en genomgripande renovering 1981-83. Lägenheterna fick modern standard i kök och badrum. Vissa delar VVS och el byttes ut, en ny tvättstuga samt hiss byggdes i gårdshuset. Balkongerna mot innergården är uppförda 1997 och 2002 byggdes den gamla tvättstugan om till en gemensam festlokal med vinkällare. Bostadsrättsföreningen bildades 1978 och köpte fastigheten av byggfirman 1983. Föreningen består av gat- och gårdshusets 28 lägenheter, samtliga är upplåtna som bostadsrätter. Varje lägenhet har tillgång till ett vinfack märkt med lägenhetens nummer. Vinkällaren får användas av alla medlemmar och bokas i en kalender som ligger där. Dessutom finns nyttjanderätt till Innergård med trädgårdsmöbler och grill, cykelrum samt tvättstuga.

På Grev Magniagatan bor du invid Strandvägen och Östermalmstorg. Här är gatorna fulla av moderna butiker och restauranger. Några guldkorn som inte bör missas är Nybrogatan 38, Riche och Strandvägen 1. I området finns även ett stort utbud av gym och träningsmöjligheter. Strosa längs Biblioteksgatan och Birger Jarlsgatans lyxiga butiker. Runt dessa kvarter ligger några av Stockholms vackraste fastigheter med spännande arkitektur och anrik historia. Trots det centrala läget finns många grönområden i området med närhet till Kungliga Djurgården och mysiga Humlegården. Kommunikationer finns det gott om med tunnelbanans röda linje och flertalet innerstadsbussar.

Varmt välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Grev Magnigatan 15 B, 3 tr, ög, Såld i Östermalm, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad