Till salu

Luthagen, Uppsala

Geijersgatan 42 A

5 490 000 kr
area icon Yta
  • 112 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 7 023 kr/mån
floors icon Våning
  • 4 av 4 (ingen hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 1929
Geijersgatan 42 A

Underbart charmig 20- talslägenhet belägen i vackra S:t Erikshuset/Palmehuset i hjärtat av Luthagen!

På synnerligen eftertraktad adress saluförs nu en fin 20-talsvåning högst upp i ståtliga S:t Erikshuset ritat av stadsarkitekten Gunnar Leche. Huset har ibland kallats för Palmehuset eftersom Olof Palmes mor, Elisabeth Palme, ägde huset under drygt 30 år. Här bor du med fri utsikt över takåsarna och ett insynsskyddat läge i ett utav Uppsalas absolut charmigaste hus och med en härlig gårdsmiljö i hjärtat av Luthagen.

Bostaden präglas av vackra originaldetaljer som återfinns i djupa fönsternischer med tjocka marmorskivor, spröjsade fönster, fina ekgolv, höga serveringsskåp, generös takhöjd och vacker fungerande öppen spis. Denna väldisponerade bostad om 112 kvm med tre rum i fil erbjuder en väl tilltagen matsal/vardagsrum med öppen spis och plats för stora middagsbjudningar, möjlighet till fyra sovrum varav två som idag nyttjas som bibliotek/arbetsrum och tv-rum. Kök med gott om förvaring och matplats, smakfullt kaklat badrum samt en gäst-wc. Vidare har bostaden serveringsgång och två hallar. Genomgående mycket god förvaring i garderober och tillhörand vindsförråd och källarförråd. Här bor du i välskötta Brf Geijer med närhet till all tänkbar service, goda kommunikationer och citypuls. Innergård med utemöbler, grill och fontän. Ett litet gym och hobbyrum finns i källaren, samt tvättstuga, torkrum och cykelförråd.

Fastigheten ritades av Gunnar Leche 1928 och uppfördes av S:t Eriks lervarufabrik. Fastigheten var för tiden ett skrytbygge och ett uppvisningshus där man visade upp sina förnämliga produkter för kunderna. Lägenheterna skiljer sig från varandra och de vackra öppna spisarna är var och en unika. Rundstenstegel i balkongerna mot gården var särskilt exklusivt. Innergården är en sval och skön oas med sittgrupper och en vacker fontän. Entrén bygger på arkadgångar som har mycket vackra bågfönster mot innergården och trapphus med påkostat smide i räcken m.m. De teglade arkadgångarna innehar även nischer bakom glas som visar ett urval av föremål från fabrikens produktion.

(4 rok enligt mäklarbilden!)

Läs mer om husets historia på: https://brfgeijer.bostadsratterna.se/husets-historia alt https://www.youtube.com/watch?v=5hdAF4JiCgE

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Christoffer Stalén Bardaxis

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Driftskostnad

Förening

Tomt, uteplats, bilplats

Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad