Såld

Kummelnäs, Nacka

Drottningvägen 10

Slutpris: 14 350 000 kr

Drottningvägen 10

Pampig och unik trävilla med ursprung från 1910-talet, vackert belägen invid en liten damm - mitt i det gamla Kummelnäs. Här bor man i en lummig och lugn kulturmiljö, men samtidigt nära förskola och bra kommunikationer till city - både med buss och färja.

Villan är oerhört vacker både invändigt och utvändigt. Här välkomnar ljusa luftiga rum med spröjsade fönster, vackra lutade trägolv, murade eldstäder och utarbetade snickerier. Det rymliga köket har platsbyggda och linoljemålade snickerier, vitvaror från Smeg och en vedspis. De två glasverandorna erbjuder matplats för många samt sällskapsrum - båda med rofylld utsikt över den vackra trädgården och vattnet nedanför.

Stor omsorg har lagts vid att använda miljövänliga och byggnadsvårdsriktiga material vilket bidrar till den äkta och vilsamma känslan i hemmet. En vacker gammal trappa leder upp till övervåningen där man når ett allrum med ryggåstak. Runt detta är fyra sovrum och ett badrum med dusch belägna. Från det största sovrummet nås en balkong ovanpå en av glasverandorna - ett perfekt ställe att ta ett glas vin i den sista kvällssolen.

I villans suterrängplan finns ytterligare vardagsrum och två lite mindre sovrum/arbetsrum. Altandörrar leder ut till den väl tilltagna altanen som är belägen här utanför. På detta plan återfinns även en mat- och vinkällare och hemmets praktiska utrymmen så som teknikrum med bergvärmepump, tvättstuga och förråd.

Till fastigheten hör en helt separat uthyrningslägenhet i två plan och med egen ingång. Detta lilla hus om totalt 20 kvm renoverades 2018 och har eget kök och badrum. En möjlighet för ägaren till fastigheten att hyra ut eller som generationsboende.

Trädgården som hör till huset är väldisponerad och genomarbetad för att kunna njuta av blomning från tidig vår till sen höst. Trädgården och tomten genomgick 2018 en omfattande upprustning med nya vackra stentrappor och murade upphöjda rabatter under ledning av en lokal trädgårdsarkitekt. Här finns bland annat Stormhatt, Jättevallmo, och flera olika rosor. För den odlingsintresserade finns en inhängnad köksträdgård med upphöjda pallkragar samt ett vackert växthus.

Den stora gräsmattan med äppelträd leder ner till Rudträsk och från trädgård och altan kan man njuta av vattenspegeln och det rogivande plasket från vattenstrålen i den lilla sjön. Dammen är mycket vacker att titta på, men för bad finns det många andra alternativ nära; både i Höggarnsfjärdens vatten och i närbelägna Sågsjön.

Drottningvägen är belägen i den äldsta delen av Kummelnäs på vägen ut mot Eols udde. Här har man många stora och historiska fastigheter som grannar. Då den grusade vägen har bommar strax efter huset bor man här helt utan någon genomfartstrafik. Endast ljudet av båtarna som passerar på farleden utanför hörs.

Välkomna att uppleva ett hem och en trädgård som känns som ”en egen värld”. Ett privat litet paradis.

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Drottningvägen 10, Såld i Kummelnäs, Nacka Planlösning från Drottningvägen 10, Såld i Kummelnäs, Nacka Planlösning från Drottningvägen 10, Såld i Kummelnäs, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad