Såld

Boo Gård, Nacka

Drabantvägen 56

Slutpris: 17 230 000 kr

Drabantvägen 56

Elegant arkitektritad stenvilla om 273 kvm

Redan vid uppfarten förstår man att denna villa är något extra. Här välkomnar omsorgsfull stenläggning och en belyst trädgård med japanska influenser. Arkitekturen är avskalad och ren men tydliga influenser av funktionalism, så som den rundade väggen mot trädgården. Innanför ytterdörren möts man av lågornas sken från den murade eldstaden i vardagsrummet, som är lite nedsänkt från övriga funktioner i entréplanet.

Sikten går rakt genom huset och ut genom de stora glaspartierna mot trädgården. Just stora fönster, ofta från golv till tak, och genomtänkta rena siktlinjer är karakteristiskt för detta hem. Ett välbyggt hus i EPS-betongsten med högt i tak, ritat av arkitekten Patrik Windisch. Byggnadstekniken med endast mineraliska material ger ett hus som andas och ventilerar ut fukt, är brandsäkert och inte kan mögla.

Varje kvadratmeter är omsorgsfullt planerad i de tre hela planen om totalt 274 kvm. Köket är stilrent modernt med luckor i oljad valnöt, granitbänkskivor och påkostade vitvaror. Vardagsrum och matplats ligger i öppen planlösning med köket. Den vackra eldstaden och nivåskillnaden blir en naturlig avgränsning och en skulptur i rummet.

Flera altandörrar leder ut till den stora altanen som är belägen mot villans trädgårdssida. Läget är högt vilket bidrar till skön känslan av enskildhet trots villans stora glaspartier. Man har utsikt utan insyn. Bortanför den stora egna gräsmattan i flera nivåer ser man Baggensfjärdens vatten.

En trappa upp är tre sovrum belägna runt ett allrum. Från allrummet når man en stor altan i söderläge. Räcke som delvis är murat och delvis av glas ger en skön innesluten känsla och utsikt.

Master bedroom har ett fint dressingroom i anslutning. Badrummet är smakfullt med inredning från Vedum och har såväl dusch som badkar.

En trappa ner från vardagsrummet återfinns ett källarplan som erbjuder stor hemmabio, ett helt nybyggt lyxigt SPA-rum med bastu och dusch och ett kontor/sovrum - villans femte i ordningen.

I källarplan finns även verkstadsrum och förråd samt husets tekniska hjärta; bergvärmepannan som driver golvvärmen i alla tre planen, KNX-centralen för den tekniska styrningen, samt övrig teknik.

Huset är försett med Multirumsljud med inbyggda högtalare som ger ett snyggt avskalat intryck. Det innebär att du kan ha olika ljudkällor i varje rum och kontrollera dem alla från en central enhet. Fördelarna med multirumsljud är flexibiliteten som ger dig möjligheten att spela olika ljudkällor i olika rum eller ute samtidigt. Detta innebär att du kan ha musik i vardagsrummet, podcaster i köket och ljudböcker i sovrummet, alla samtidigt. Det ger dig också möjligheten att ha olika volymnivåer i varje rum. Med multirumsljud kan du styra allt från en central enhet, som din mobiltelefon eller surfplatta.

Huset har en rymlig central i källaren dit alla högtalarkablar och nätverkskablar har samlats för att förenkla inkoppling och hantering. Det är också här som streaming utrustningen är lokaliserad. Befintligt system bygger på Bluesound vilket har utvecklats av den legendariska hifi-tillverkaren NAD men kan så klart ersättas av vilket märke som man nu föredrar t ex Sonos. Rent ljudmässigt ligger Bluesound en bit före Sonos i kvalité. Högtalarna är från Bowers & Wilkins vilken är världens största högtalartillverkare och som har en hög kvalité på sina produkter. Det finns utbyggnadsmöjligheter då flera rum är försedda med rör för högtalarkabel som alla leder ner till centralen i källaren.

I samma central kommer även den inkommande fibern in med hastigheter upp till 1 Gbit/s. Utöver trådlöst internet via wifi så är huset är försett med nätverksuttag i alla rum för att undvika zoner dit en trådlös wifi lösning inte räcker till ordentligt, t ex för en hängiven gamer."

Invid uppfarten finns en carport med ett isolerat förråd i anslutning. Elbilsladdare finns installerad.

Sammantaget är detta ett kvalitativt hem att njuta av i många år framöver.

Nybyggda Boo Gård Skola och förskola samt Boovallen nås inom ett par minuters säker promenad på småvägar. Man är även endast ett stenkast från Boo Gårds förskol. Boobadet erbjuder en underbar badplats med både sandstrand och klippbad och på vintern åker man skridsko på närbelägna Bagarsjön.

Man bor samtidigt nära busshållplats i början av Dalkarlsvägen där snabba bussar till Slussen trafikerar.

Läs gärna mer under Området, nedan.

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Drabantvägen 56, Såld i Boo Gård, Nacka Planlösning från Drabantvägen 56, Såld i Boo Gård, Nacka Planlösning från Drabantvägen 56, Såld i Boo Gård, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad