Till salu
Budgivning pågår

Främre Luthagen, Uppsala

Börjegatan 3B

9 000 000 kr Eller högstbjudande
area icon Yta
  • 213 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 11 402 kr/mån
floors icon Våning
  • 3 av 4 (med hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 1936
Börjegatan 3B

Börjegårdarnas största lägenhet med balkonger åt Vasaparken

Börjegårdarnas största lägenhet söker nu ny ägare efter att troget ha tjänat som hem åt samma familj i över 40 år. Här erbjuds flera sovrum, flertalet badrum samt stora ytor för såväl de stojiga släktkalasen som de mer sofistikerade representationsmiddagarna. Lägenheten nås med hiss och ligger på våning tre av fyra i huset som designades av stadsarkitekten Gunnar Leche år 1936. Dubbla ingångar från trapphuset.

Liksom de flesta av föreningens lägenheter lät bostadens första ägare även specialdesigna denna lägenhet som idag är ett ståtligt exemplar av 6 rum och kök belägen på gaveln av huset och med hela tre balkonger. Sällskapsutrymmena ligger på västra hörnet av huset och får fönster i tre väderstreck samt balkong mot Luthagens Gröna lunga-Vasaparken. Härifrån ges även utsikt mot det vackra blå huset och Rektorsgården samt skymt av Domkyrkotornen vintertid. Föredrar man en mer skuggig sida finns balkong mot Odensgatan. Bostaden inrymmer fyra stora sovrum varav ett med lägenhetens tredje balkong, tre wc varav två med dusch/badmöjlighet, stort kök, hall med förvaring samt matsal, salong/vardagsrum och bibliotek. Den första ägaren såg även till att inreda bostaden i klassiskt 30-talsanda med skjutdörrar, öppen spis (osäkerhet råder kring om den öppna spisen fungerar), fiskbensparkett, och fönsterbänkar i sten. Lägenheten har renoveringsbehov.

BRF Börjegårdarna är en mycket välmående förening med god ekonomi inkluderande låg belåning. Flera av de stora renoveringarna har man bakom sig och till våren planeras solceller samt installation av säkerhetsdörrar. Många gemensamma utrymmen finns att nyttja för medlemmarna såsom grönskande innergård med trädgårdsmöbel och grillplats, relaxavdelning/bastu, samlingslokal och övernattningsrum. Här bor ni i ett lugnt och grönskande läge precis intill citykärnan, universitetet och Domkyrkan. Ni tar er till Uppsalas mittpunkt samt Resecentrum via en kort promenad på endast ett par minuter. I det direkta närområdet kring lägenheten finns det trevliga restauranger, livsmedelsbutik, apotek m.m. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Precis utanför porten hittar ni den populära Vasaparken och Biotopia som öppnar upp för lek och gemenskap.

Varmt välkommen på visning!

Föreningen har en egen hemsida: http://www.borjegardarna.se/

Intresseanmälan

Anna-Maria Norberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Driftskostnad

TV och bredband

Närområde

Förening

Tomt, uteplats, bilplats

Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad