Såld

Södermalm - Mariaberget, Stockholm

Bastugatan 21, 3 tr

Slutpris: 3 000 000 kr

Bastugatan 21, 3 tr

Välplanerad etta i toppskick med balkong i högt läge på Mariaberget

Välkommen till en välplanerad och stilfull etta i högt läge på en av södermalms mest eftertraktade adresser! Med spegeldörrar, fiskbensparkett samt renoverat kök och badrum är det bara att flytta in och njuta. Från den välkomnande hallen med plats för avhängning når du ett ljust och trivsamt rum med plats för säng, sällskapsdel samt övrigt önskat möblemang. Här finns även en rymlig garderob och om inte det räcker har du nyttjanderätt till ett källarförråd om ca 5 kvm. Utgång genom pardörrar till mysig balkong i bästa sydvästläge som vetter mot den lugna innergården där du kan blicka mot takåsarna. Fint och ljust kök renoverat 2015 som är fullt utrustat och erbjuder gott om förvaring. Stilrent, helkaklat badrum renoverat 2015 utrustat med skön golvvärme för de frusna fötterna. Helt enkelt en bostad att längta hem till! Flexibelt tillträde efter köparens önskemål.

Bastugatan 21, även känt som Ivar Lo-huset, är gulmärkt av kulturmiljöförvaltningen inom Stockholms Stadsmuseiförvaltning. Klassificeringen innebär att fastigheten har en positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulhistoriskt kulturvärde. Bostadsrättsföreningen Katthuvudet 26 bildades 1986 och förvärvade fastigheten samma år. Av föreningens 40 lägenheter upplåts idag samtliga med bostadsrätt. En trevlig innergård finns med bord och stolar samt cykelparkering. Bastugatan 21 är till sin karaktär en typisk funktionalistisk byggnad med vissa små kvardröjande rester av tidigare stilideal som exempelvis portomfattningen i natursten och entrégolvets mönster i marmorbeläggningen. Men i övrigt ser vi den helt släta och odekorerade fasaden mot Bastugatan samt de kubistiskt utformade burspråken. Byggnaden totalrenoverades 1988-1989. I samband med stambyte anslöts fastigheten till fjärrvärmenätet. Modern tvättstuga byggdes, fasaden putsades om, nytt yttertak lades. Dessutom renoverades trapphus och innergård. En vindsvåning byggdes också i samband med renoveringen. För mer information besök gärna föreningens hemsida www.bastugatan21.se

Här bor du i idylliska kvarter på Mariaberget som präglas av vackra välbevarade kulturklassade kvarter med charmiga kullerstensbelagda gator och närheten till ett rikt utbud av caféer, restauranger och aktiviteter. Här finner ni den omtalade Monteliusvägen med dess vackra promenadstråk, Olle Adolphsons park och Ivar Los Park med deras vidunderliga vy över vackra Söder Mälarstrand och Riddarfjärden med dess vatten och båtliv. Ypperliga kommunikationer alldeles i närheten med bussar och Södra Stations pendeltåg. Vid Mariatorget finns buss 55, 57 och 66, T-bana (röd linje). En kort promenad österut finns Slussen med T-bana (grön och röd linje), Saltsjöbanan, bussar mot Nacka och Värmdö, Djurgårdsfärjan och Fjäderholmslinjen.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Bastugatan 21, 3 tr, Såld i Södermalm - Mariaberget, Stockholm

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad