Såld

Kummelnäs, Nacka

Bågvägen 5B

Slutpris: 5 900 000 kr

Bågvägen 5B

Charmig minivilla med bästa solläge och generös byggrätt!

Charmig och trivsam villa i naturskönt läge nära hav och skog! Här finns möjlighet att njuta av hus och gästhus så som det är, eller bygga ut i framtiden om man så önskar! Generös byggrätt i antagen och klar detaljplan.

Hemmet är välplanerat med sociala ytor på entréplanet i form av kök och vardagsrum i öppen planlösning. En långtgående balkong i söderläge samt en mycket stor altan i sydväst vid sidan av huset sammanbinder huvudhuset med det fina totalrenoverade gästhuset, som har badrum med dusch samt sovloft. Den härliga altanen mellan huset blir som ett extra vardagsrum om sommarhalvåret. Solläget är fantastiskt med kvällsol fram till efter 20 på somrarna. Om vintern njuter man av brasan i eldstaden. En trappa upp välkomnar en avskild och privat övervåning fördelat på två sovrum med en fint allrum emellan. Både huvudbyggnad och gäststuga värms upp med nyinstallerade luftvärmepumpar, som även ger en behaglig svalka under varma sommardagar. Alla fönster är nyligen utbytta och fasaden är nymålad. Det finns elbilsladdare för två elbilar och fiber är anslutet. I källaren som nås från utsidan av huset finns idag tvättstugan samt gott om plats för förvaring.

Den vackra fastigheten gränsar mot naturmark på baksidan. Här har man tillgång till ett stort och ”privat” vackert skogsområde som är beläget i mitten av omkringliggande fastigheter. På andra sidan Bågvägen börjar Velamsunds stora naturreservat. Här erbjuds underbara strövområden, motionsspår, terrängcyklingsleder, restaurang vid vattnet, ridskola och badplatser. Det går även utmärkt att sätta på sig skidorna utanför dörren och åka till det upplysta längdskidspåret på 2,5 km.

I området är det lugnt och stilla och man bor ett stenkast från havet. Inget trafikljud hörs utan istället kan man njuta av fågelkvitter och hoandet från kattugglor från naturreservatet vintertid. Här kan barnen själva promenera till Backeboskolan utan att korsa någon väg. Det finns även en mysig Waldorfförskola ett par hus bort med en härlig gård mot naturreservatet. En helt ny kommunal förskola är på väg att uppföras i början av Bågvägen.

Pendling in till stan är enkel: antingen med buss strax utanför dörren, eller med båt från närbelägna Risets brygga. I vinter startar en ny direktpendelbåt som går till Slussen på mindre än 30 min från Riset. Här bor man med det bästa av två värdar: Skärgården och city!

DETALJPLAN
Området har ny detaljplan; DP 628. Se bifogade bilaga under fliken Dokument. Nu sker en successiv utbyggnad i området i syfte att underlätta permanentboende i form av goda byggrätter och kommunalt vatten och avlopp. Denna fastighet på Bågvägen 5B beräknas få kommunalt vatten och avlopp i mars 2024.

Den nya detaljplanen tillåter för denna fastighet följande: 

Uppförande eller utbyggnad av friliggande huvudbyggnad om max byggyta 190 kvm för en våning och max byggyta 150 kvm för två våningar. Huvudbyggnaden får innehålla max två bostadslägenheter. Utöver det får komplementsbyggnader uppföras om totalt 70 kvm där den största är max 50 kvm. 

När kommunen gör i ordning vägen med belysning och trottoarer tillkommer en gatukostnadsersättning för de boende i enlighet med gatukostnadsutredningen (bifogad under dokument). Enligt gatukostnadsutredningen ska denna fastighet betala ca 100 000 kr (82 000 + en indexuppräkning på 10-20% ). .

Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Bågvägen 5B, Såld i Kummelnäs, Nacka Planlösning från Bågvägen 5B, Såld i Kummelnäs, Nacka Planlösning från Bågvägen 5B, Såld i Kummelnäs, Nacka
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad