Widerlöv

Mäklarfirman Widerlöv expanderar nationellt

  • 2 februari 2021

Bolaget ska växa genom franchise

När man tittar på statistik över hur nystartade mäklarkontor utvecklats några år efter starten är det alltför ofta ganska nedslående läsning. Det är många gånger väldigt duktiga fastighetsmäklare som vill ta nästa steg i sin karriär som startar ett eget, antingen under eget varumärke eller genom franchise.

Det som ofta är orsaken till den uteblivna tillväxten är avsaknaden av erfarenhet av att driva och utveckla företag och det vill nu grundarna bakom Widerlöv Franchise råda bot på.

— Vi har inte bara lång erfarenhet av själva mäklaryrket, vi har också en samlad erfarenhet på nästan 100 år av att driva mäklarföretag och av att utveckla bolag. Den kompetensen och erfarenheten vill vi nu dela med oss av, säger Tomas Widerlöv, en av grundarna till Widerlöv Franchise.

Widerlövs franchisekoncept har fått namnet ”Enklare att lyckas” och skiljer sig från andra franchisekoncept i flera avseenden. Bland annat erbjuder bolaget ett stort fokus på att avlasta och stötta sina franchisetagare med ekonomitjänster, admin och utveckling av sina bolag, allt för att franchisetagarna ska kunna fokusera på försäljning av sina tjänster. Widerlöv kommer också att erbjuda flera nya marknads- och säljverktyg som bygger på automatiserade processer.

— I mars förra året bytte två befintliga kontor i Stockholms innerstad till Widerlövskyltar och på mindre än ett år har de intagit en stabil topp 4-placering på Sveriges förmodligen tuffaste marknad. Vi har genom åren fokuserat mycket på att försöka skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra mäklare att både må bra och att lyckas i sitt arbete. Det vill vi nu göra i större skala, säger Tomas Widerlöv.

Widerlövs rekrytering av franchisetagare riktar sig både mot enskilda fastighetsmäklare eller som man nyligen gjort i Stockholms innerstad, ett helt kontor, som vill jobba under ett nytt varumärke.

— Vårt inledande fokus kommer att vara på Stor-Stockholm och därifrån en radie på två timmars bilresa. På det sättet kan vi snabbt få bra synergier samtidigt som vi enkelt kan bidra med både närvaro och tillgänglighet, säger Tomas Widerlöv.

Fakta – Widerlöv

Widerlöv & Co startades i Uppsala 1995, har idag ca 75 anställda och finns representerat i Stockholm, Uppsala och Västerås. 2004 belönades Widerlöv med Dagens Industris Gasellpris. Widerlöv förmedlade cirka 2 300 bostäder och omsatte drygt 100 Mkr under 2020.

För mer information, kontakta;

Tomas Widerlöv, VD

tomas.widerlov@widerlov.se

0706 – 77 83 00

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering