Såld

Vasastan - Odenplan, Stockholm

Västmannagatan 97, 2tr

Slutpris: 2 950 000 kr

Västmannagatan 97, 2tr

Ljus och ytterst välplanerad pärla, i mycket gott skick och potentiell balkong!

Bland Vasastans absoluta toppadresser finner du denna sällsynt fina nationalromantiska pärla. De tidstypiska detaljerna såsom takrosett, småspröjsat fönster och takhöjd på 3 m skvallrar om en svunnen tid. Köket har precis genomgått en påkostad totalrenovering med största hänsyn till husets byggår. Bostaden är ytterst välplanerad med platsbyggda garderober och takskåp för maximal förvaring, samt sängloft med placering ovanför hallen vilket lämnar fri höjd till de sociala ytorna. Föreningen har tidigare erhållit bygglov för balkong i bästa västläge (kontakta mäklaren för mer information).

Föreningen Vanadis 2 är en äkta förening med mycket stark ekonomi. Föreningen äger marken. Föreningens totala lån uppgår till 3 250 000kr. Lån/kvm blir således 2965 kr. I skrivande stund genomför styrelsen ett noggrant arbete för att bibehålla den goda ekonomin både nu och i framtiden. I månadsavgiften om 1 440 kr ingår hushållsel.

Smedjan 6 är ett klassiskt nationalromantiskt hus uppfört 1917 med fasad i gul sprutputs, mörkröda småspröjsade fönster och vackert trapphus. Byggnaden vilar på en grovhuggen granitsockel och ekporten är ovanligt tjusig med vacker spröjs. Arkitekt Axel Wetterberg (son till dekorationsmålaren August Wetterberg) ligger även bakom grannhusen på Västmannagatan 93 och 95 vilket bidrar till ett vackert samstämmigt uttryck på gatan. Här huserar sedan närmare 20 år Brf Vanadis nr 2. En vänlig, välskött förening som på ett förtjänstfullt sätt förvaltar sitt vackra hus.

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Västmannagatan 97, 2tr, Såld i Vasastan - Odenplan, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad