Såld

Norrmalm, Stockholm

Tegnérgatan 29, 1tr

Slutpris: 13 500 000 kr

Tegnérgatan 29, 1tr

Totalrenoverad 20-talsvåning, fri från insyn med ett fantastiskt läge!

- Föreningen godkänner juridisk person
- Högt i tak 3,0-3,1m (rum 3 --> 2,8m)
- Garage i huset (1600kr/månad)
- Totalrenoverad
- Dubbla badrum
- Centralt läge mitt i City
- Äkta förening som äger marken

Välkommen in i en rymlig nyrenoverad bostad om 129 kvm fördelade på 4,5 rum med nya fräscha ytskikt och genomgående naturligt ljusinsläpp. Lägenheten är totalrenoverad 2023 där man har bevarat charmen och stilfullheten av fastighetens ursprångsår 1921. Vackra parkettgolv i ek och fina detaljer såsom spröjsade fönster, allmogelister, stuckaturer och speglade bröstpaneler pryder bostaden. En takhöjd på 3,0-3,1 meter i samtliga rum ger en härligt spatiös känsla (rum 3 består utav en takhöjd om 2,8m). Här bor ni alldeles intill biografen Grand, i Kvarter Sancta Anna i vackra Vasastaden med närhet till både parker, restauranger och goda kommunikationsmöjligheter.

Bostaden har en unik och charmig planlösning som tidigare varit Handelsbankens personalavdelning och i år ombildades av bostadsrättsföreningen till en bostadsrätt. Därav ges nu ett unikt tillfälle att förvärva en helt nyrenoverad lägenhet med ett centralt läge i Stockholm. Juridisk person godkänns som köpare under förutsättning att en fysisk person är skriven och boende i lägenheten. Ingen verksamhet får bedrivas.

En öppen hall välkomnar in med stengolv och avhängningsmöjligheter i en platsbyggd garderob och gott utrymme att inreda med förvarings- och avlastningsmöbler. Härifrån leder en passage till ett utav bostadens två badrum samt ett av sovrummen.

Den inre hallen öppnar upp till en hemarbetsplats som i sin tur leder till resterande rum. Här finner ni ett välplanerat kök från Marbodal med riktigt goda arbetsytor på en bänkskiva i blankpolerad sten (Moorland fog). Här finns även fantastiska förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med spegelluckor i en harmonisk beige kulör. Köket är maskinellt fullt utrustat med högkvalitativa integrerade vitvaror och ligger i halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Det stora utrymmet ger möjlighet att inreda med en generös matgrupp, samt soffgrupp och annat önskat möblemang. Hela rummet har en vacker fiskbensparkett som reflekterar det naturliga ljuset från flera spröjsade fönster.

Från hemarbetsplatsen nås även bostadens två andra sovrum som båda har platsbyggda garderober och naturligt ljusinsläpp från spröjsade fönster. Väggarna har unika inslag av före detta välvda dörrar med bågar i romansk stil. De nya väggarna som satts upp i lägenhet är byggda av träskivsmaterial och gips samt förstärkningsväv i mikrolit.

Förening & fastighet
BRF S:ta Anna är en äkta förening som består av 36 lägenheter, 3 lokaler och ett garage med 22 garageplatser för medlemmarna. Fastigheten S:ta Anna 7, en ståtlig och mycket vacker fastighet, färdigställdes 1921 av arkitektfirman Höög och Morssing. År 1921 bildades Bostadsföreningen Sancta Anna UPA, som 1997 ombildades till Bostadsrättsföreningen S:ta Anna. Fastigheten har tre entréer - Sveavägen 45, Tegnérgatan 29 och Saltmätargatan 6. Stadsmuseet har klassificerat fastigheten som grön, vilket betyder att den anses vara särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Juridisk person: Godkänns som köpare under förutsättning att en fysisk person är skriven och boende i lägenheten. Ingen verksamhet får bedrivas.

Område
Kvarteret Sancta Anna i Vasastaden är en charmig stadsdel som präglas av sin historiska karaktär i samklang med en modern atmosfär. Gatorna är omgivna av vackra byggnader från olika tidsperioder vilket skapar en unik arkitektonisk mångfald. Med närhet till grönområden som Vasaparken och Humlegården ges möjlighet till avkoppling och härliga promenader. I stadsdelen finns ett mångsidigt utbud av restauranger, caféer, butiker och kulturella evenemang. Dess praktiska läge med närhet till skolor, sjukvård och kollektivtrafik gör Kvarteret Sancta Anna till en eftertraktad och bekväm plats att bo. En riktig pärla i hjärtat av Stockholm!

William Halmstrand
Ansvarig mäklare

William Halmstrand

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om William

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Tegnérgatan 29, 1tr, Såld i Norrmalm, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad