Såld

Södermalm - Sofia, Stockholm

Metargatan 9

Slutpris: 4 000 000 kr

Metargatan 9

Välplanerad och fint bevarad minitvåa omgiven av parker i grönklassad fastighet!

Omfamnad av Lilla och Stora Blecktornsparkens grönskande oas väntar en ytterst välplanerad tvåa med eftersökta bevarade klassicistiska detaljer, smart planlösning och frikostig takhöjd om 2.80 m fördelad på 34 trivsamma kvadratmeter. I port nummer 9 känner man sig hemma från första besök med vacker fiskbensparkett, speglade tidstypiska dörrar och rymliga spröjsade fönster med djupa nischer som släpper in generöst med ljus och med utsikt över Sofia kyrka. Här är det enkelt att vara flera med ett ljust och luftigt vardagsrum med goda ytor för såväl soffgrupp och matgrupp som övrigt önskat möblemang och intill finns det ljusa och bekvämt fullt utrustade köket i vitt. Det omsorgsfullt bevarade serveringsskåpet i original bidrar till extra charm och från köket nås sovrummet som inrymmer 160-säng samt mindre möblemang. Badrummet är helkaklat, utrustat med praktisk duschhörna samt tvättmaskin och nås från den välkomnande hallen med plats för avhängning samt förvaring i den platsbyggda garderoben. För dig som önskar extra förvaring finns dessutom nyttjanderätt till både vinds- och källarförråd i föreningen. På varje våningsplan finns möblerade balkonger fria att nyttja för medlemmarna och det finns även önskemål att söka bygglov för balkong till de enskilda lägenheterna i föreningen. Från bostaden tar man sig enkelt vidare ut till den trivsamma möblerade innergården med grill vilket blir som ett extrarum under sommarhalvåret att njuta av. Utöver det finns även hobby- samt snickarrum i källaren för den händige. Tillåt dig njuta av en inflyttningsklar söderpärla i grönklassad fastighet för att inte nämna ett av stadsdelens bästa lägen. Välkommen hit för att trivas!

Brf Långreven 16 på Metargatan 9 bildades 1983. Det är en äkta förening som äger marken och består av 34 lägenheter, där samtliga är bostadsrätter. Huset ritades av Rolf Bolin och byggdes under år 1929 av byggherre G. Lindkvist. För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till den möblerade innergården, vädringsbalkonger, hobby- och snickar- samt cykelrum.
Föreningens fastighet är, tillsammans med alla andra hus kvarteren mellan Lilla och Stora Blecktornsparken, av Stockholms Stad märkta som kulturhistoriskt värdefulla. Just denna fastighet är klassad ”grön”, vilket innebär ”Fastighet med bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt”.

Här bor du i en trevlig förening med god ekonomi på ett ostört läge högt uppe på Metargatan. Fastigheten ligger i mysiga 20-tals kvarter precis intill lummiga Blecktornsparken med restaurang Bleck runt hörnet. Du har gångavstånd till Nytorget med sitt gemytliga utbud av restauranger och butiker och all tänkbar service vid Skanstull. Vitabergsparken och Årstaviken nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanans gröna linje från Skanstull samt flertalet innerstadsbussar ett stenkast bort.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Metargatan 9, Såld i Södermalm - Sofia, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad