CSR-arbete Widerlöv i Västerås
Widerlov logo

widerlöv Västerås

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Vår filosofi om CSR

Vårt samhållstänk utgår från tre perspektiv

Utgångspunkten för vårt företagande, och vårt CSR-engagemang, är att vi ska bedriva vår verksamhet så att den bidrar till en bättre värld. Vårt CSR-arbete har sin utgångspunkt i tre olika perspektiv: "people, planet, profit". Det ska vara bra för människor även utanför vår organisation, bra för vår värld och vara lönsamt.

Ibland gör vi bra saker som vi kan berätta om för andra, ibland gör vi bra saker tillsammans med andra som de kan berätta om. Ibland gör vi bra saker bara för att vi vill men vi måste inte berätta om det.

Stadsmissionen i Uppsala och Västerås

Alla har inte möjlighet till tak över huvudet. Därför ligger samarbetet med Stadsmissionen oss mycket varmt om hjärtat. Att som företagare och medmänniska kunna ge något tillbaka till de människor som behöver det är en ynnest, men tyvärr inte någon självklarhet som vårt samhälle ser ut idag. Vi hoppas att vår insats kan göra skillnad.


Stadsmissionen hjälper många i vår närhet, människor som många gånger saknar det vi jobbar med hela dagarna, bostäder. Men de gör också så mycket mer.

 

Deras fantastiska insatser är något som på ett eller annat sätt berör alla oss som bor i Uppsala och Västerås.


När du flyttar kanske du upptäcker att du har möbler och kläder som du inte längre behöver men som fortfarande är i bra skick. Kontakta då gärna Stadsmissionen så kan de hämta det helt kostnadsfritt. För att sedan ge till den som behöver eller för att sälja i sin secondhandverksamhet.

KAMPANJER

Vi har genom åren genomfört flera uppskattade och uppmärksammade kampanjer tillsammans med Stadsmissionen i Västerås och Uppsala. Här kan du se mer om några av dom.

Den snälla väggen

"Wall of kindness". Ett ställe att lämna en jacka om du har en över och ta en om du behöver. 

2018 satte vi för första gången upp väggar med krokar utanför våra kontor, där alla som ville kunde lämna varma vinterkläder de inte längre behövde. Stadsmissionen, som har kontakt med väldigt många hemlösa och andra behövande, hjälpte oss sedan att sprida budskapet att här fanns det varma kläder att hämta.

Någon månad därpå åkte väggen på turné till både Gävle och Linköping, och kring jul 2019 var det dags igen. 

"Ge bort ett boende"

I slutet av 2017 gjorde vi tillsammans med Stadsmissionen i Uppsala och Västerås en både uppskattad och uppmärksammad kampanj. 

Utifrån en hemlös persons perspektiv skapade vi en ”bostad” som vi sedan ”sålde” via annonser på bl.a. Hemnet. Syftet var att uppmärksamma de alldeles för många hemlösas situation. Vi skapade också visningsprospekt som man kunde köpa och där intäkterna oavkortat gick till Stadsmissionens viktiga arbete.

Inreda med begagnat

Våra stylister inredde en hel lägenhet med bara secondhandprylar. På visningen var allt till salu och överskottet gick tillbaka till Stadsmissionen. 

När du handlar i second hand-butikerna bidrar du inte bara till ett hållbart samhälle där prylar och kläder återanvänds. Verksamheten i butikerna ger människor en ny chans och möjlighet att växa genom arbetsträning och praktikplatser.