Intervju med toppmäklaren Robin Gelinder
Widerlov logo

widerlöv Uppsala

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Intervju med toppmäklaren Robin Gelinder

Redan som en relativ ung ”rookie” hos oss visade Robin framfötterna och har från den första dagen då han klev in på vårt kontor för 10 år sedan gått från klarhet till klarhet. Med sin outsinliga energi och extremt många nedlagda timmar har han lyckats kombinera att hantera väldigt många affärer samtidigt, med att ha väldigt nöjda kunder. Det är imponerande att Robin trots all tid han lägger på sina affärer fortsätter att vara den hjälpsamma och omtänksamma kollegan och den ödmjuka mannen han alltid har varit, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv.

Hur gör du för att prestera på topp som mäklare år efter år?

-Jag jobbar hårt och är effektiv med min tid. Jag ser till att få avbrott från vardagen med jämna mellanrum där jag gärna reser i väg för att kunna återhämta mig och komma tillbaka till jobbet med full energi igen.

Att jag är inne på mitt tionde år som fastighetsmäklare och hunnit förmedla över 1 000 hem är inte heller någon nackdel då jag har många ambassadörer som rekommenderar mig till sina vänner och bekanta.

Vilka avgörande faktorer är det som gör att just du toppar listorna?

-Jag älskar mitt jobb och tror att mina säljare och köpare märker det. Tycker man att jobbet är roligt, levererar bra resultat och verkligen bryr sig om sina säljare och köpare går allt nästan på automatik. Jag får helt enkelt många förfrågningar om försäljningsuppdrag och eftersom jag är en arbetsmyra passar det mig perfekt.

Hur skapar du förutsättningar för en lyckad försäljning?

-Jag ger mina kunder bästa förutsättningarna för att få bäst betalt. Jag jobbar exempelvis med de bästa inredarna och de skickligaste fotograferna. Widerlövs starka position och stora kundregister tillsammans med en fantastisk uppbackning från mäklarassistenter gör att jag kan fokusera på det som är viktigast i försäljningsprocessen för att få riktigt bra betalt.

Vad är det som driver dig?

-Nöjda kunder är det som tillfredsställer mig mest, men jag är också en tävlingsmänniska och tänker inte sticka under stolen med att jag gillar att leverera bra resultat och toppa försäljningslistorna.

Har du några tips till en nybliven mäklare?

-Du måste jobba hårt, lägga ner mycket tid och träffa många kunder. I början måste man ta varje chans som går att skapa möten. Ju mer du springer, desto mer kommer du sälja i framtiden. Tänk också på att den som är bäst förberedd på intaget har störst chans att vinna affären oavsett om du jobbat 2 månader eller 15 år. Jag tycker också det är otroligt viktigt att vara påläst på visningarna. Det är en viktig scen för att få chansen till nya försäljningsuppdrag.

Välj också rätt arbetsgivare. Att få bra uppbackning och coaching är en förutsättning för att lyckas.

Klicka här för att läsa mer om Robin och för att se hans kontaktuppgifter.