Widerlöv tar hjälp av AI för att göra bostadsletandet enklare
Widerlov logo

widerlöv Uppsala

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Widerlöv tar hjälp av AI för att göra bostadsletandet enklare

Widerlöv tar hjälp av AI för att göra bostadsletandet enklare

För några dagar sedan introducerade mäklarfirman Widerlöv i Uppsala en AI-chatbot på alla sina bostäder på nätet. Den kommer att underlätta för kunderna att söka efterfrågad information och dokumentation samt kommunicera med mäklarna om de bostäder som kunden är intresserad av. Den aktuella chatboten är helt ny på marknaden och tar hjälp av AI (Artificiell Intelligens) för att utifrån sina erfarenheter lära sig och bli ännu bättre.

-- När företaget Bodil kontaktade mig tidigt i våras och berättade om sin idé tände jag direkt. Den ligger helt i linje med våra ambitioner om att hela tiden utveckla vår mäklartjänst och vårt sätt att jobba, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv.

Den AI-baserade chatboten som Bodil tagit fram i nära samarbete med Widerlöv skapar helt nya möjligheter för kunder på bostadsmarknaden att kommunicera med mäklarna och dessutom på ett enkelt sätt få information och söka efter dokument som är kopplade till de bostäder kunden är intresserad av. Chatboten är dessutom tillgänglig dygnet runt och året om. Den andra sidan av myntet är att mäklarna kommer att frigöra tid som de istället kommer att kunna lägga på att lyfta servicenivån ytterligare ett steg.

-- Vi är ett snabbväxande teknikbolag som följt Widerlövs spännande resa genom åren då flera i företaget köpt sina bostäder med Widerlövs hjälp. Med vår AI-teknik vill vi möjliggöra ett effektivare försäljningsarbete och spara tid för upptagna mäklare. Widerlövs innovativa framtoning där kunden alltid är i fokus passar oss bra och borgar för ett framgångsrikt samarbete för att utveckla denna typ av tjänst, säger Fredrik Söderström på Bodil.

Över tid kommer chatboten, som döpts till Bodil, med hjälp av AI att kontinuerligt kunna utveckla sig själv genom att dra lärdomar av sina tidigare arbetsuppgifter och erfarenheter. Detta är den första chatboten i sitt slag som nu introduceras i mäklarbranschen och ett steg i den fortsatta digitaliseringsprocessen.

--Vi upplever Bodil som väldigt innovativa och att de ligger i framkant vad gäller den här typen av tjänster. Vi ser verkligen fram emot att ta del av kundernas upplevelser och utifrån dessa vässa tjänsten ytterligare, säger Tomas Widerlöv. 

Om Widerlöv & Co

Widerlöv & Co startades i Uppsala 1995, har idag ca 75 anställda och finns representerat i Stockholm, Uppsala och Västerås. 2004 belönades Widerlöv & Co med Dagens Industris Gasellpris. Widerlöv & Co förmedlade cirka 1 500 bostäder under 2019.

För mer information, kontakta; Tomas Widerlöv, VD, [email protected], 0706 - 77 83 00

Om Bodil.ai

Vi på Bodil är övertygande om att framtiden inom leadgenerering är konversationsbaserad och betydligt mer personlig än dagens kontaktformulär. Med ökande krav på effektivisering behövs smarta lösningar för att tillgodose dessa behov. Vår tjänst är född ur denna tro och använder AI och NLP-baserad teknik för att tillmötesgå intressenter och spekulanter på ett personligt sätt. På så sätt ökar vi effektivt konverteringsfrekvensen på mäklarens hemsida.