Bergsgatan 20, 4tr
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Såld

Bergsgatan 20, 4tr
Kungsholmen - Rådhuset, STOCKHOLM

4 rum, 111 kvm, 4 473 kr/mån
Utgångspris: 11 950 000 kr
Slutpris: 12 050 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Stilfull och generös - höst upp i huset med balkong - fungerande öppen spis - låg avgift!

Bo granne med Kungsholms kyrka, parknära och endast någon minuts promenad till Kungsholmens vackraste promenadstråk längs Riddarfjärdens glittrande vatten! Varmt välkomna upp till våning fyra i vacker fastighet anno 1889 och denna generösa och genomgående stilfulla fyrarummare med underbar balkong mot en grönskande och lugn oas. Bostadens läge högst upp i huset, tillsammans med fönster i två väderstreck, gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus och den generösa takhöjden på 3.1m bidrar till extra rymd. Med fin fiskbensparkett på golv, vackra spröjsade fönster och speglade dörrar är det lätt att möblera rummen för att trivas. Här är det enkelt att vara många med ett generöst sällskapsrum med plats för större soffgrupp samt större matbord med flertalet hungriga gäster. Dessutom en fungerande öppen spis som bidrar med såväl skön värme vintertid som extra mysfaktor. Det ljusa och stilrena köket är fullt utrustat och har ett platsbyggt barbord intill där man kan njuta av en god måltid. Bostaden har tre fina sovrum varav ett master bedroom med utgång till den trivsamma balkongen. Vidare finns ett helkaklat stilfullt badrum med skön golvvärme, en helkaklad gäst-wc i samma materialval samt ett separat klädvårdsrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och skåpsförvaring. Den välkomnande hallen erbjuder gott om plats för avhängning samt önskade förvaringsmöbler. För den som gillar förvaring finns dessutom nyttjanderätt till vindsförråd om ca 12,5 kvm i föreningen. En perfekt bostad för er som vill bo stilfullt och komfortabelt på eftertraktad adress med närhet till allt man kan önska.

Brf Smaragdberget är en mycket välskött och stabil förening. Inga större renoveringar är planerade. Fastigheten byggdes 1889 och förvärvades 1983. Det finns 17 bostadsrätter, 1 lokal respektive 1 hyresrätt (dold tillgång) som är uthyrd till stabil stiftelse. Föreningens totalyta är 913 kvm, varav 796 kvm utgör lägenhetsyta och 117 kvm utgör lokalyta. För föreningens medlemmar fins nyttjanderätt till innergård, tvättstuga samt cykelförråd. Vinden innehåller förråd till lägenheterna.

Högst eftertraktad adress på nedre Kungsholmen invid Riddarfjärdens glittrande vatten. Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. I närområdet finns Kungsholmstorg med ett rikt utbud av service, restauranger, caféer och shopping. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Närliggande Landstingsparken samt Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet bjuder på trevligt parkliv. Ypperliga kommunikationer med närliggande T-bana Rådhuset samt flertalet innerstadsbussar som trafikerar närområdet. På bekvämt avstånd finns även Centralstationen och T-centralen med utmärkta kommunikationer såsom samtliga T-banelinjer, pendeltåg, Arlanda express och bussar som tar dig till stadens alla hörn. Det finns goda parkeringsmöjligheter precis utanför dörren och möjlighet till elbilsladdning i närområdet. På promenadavstånd når du Fridhemsplan med fullt utbud av service och flertalet butiker.

Utgångspris:
11 950 000 kr
Bud
12 050 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
111 kvm
Rum
4 rum
Avgift
4 473 kr/mån
Våning
4 av 4 (Hiss finns)

Budhistorik

 • BUDGIVARE 1:12 050 000 kr21 jun 12:19
 • BUDGIVARE 1:11 950 000 kr20 jun 13:00

Planritning

Bergsgatan 20, 4tr - Planritning
Planlösning
Bergsgatan 20, 4tr - Planritning
Planlösning
Bergsgatan 20, 4tr - Planritning
Planlösning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Patrik Lundberg

Ansvarig Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

David Garrett

Assisterande Fastighetsmäklare

0760-52 46 00

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  4 rum

  Entré / Hall

  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt förvaringsmöbler. Parkett på golv samt vitmålade väggar vilket är genomgående för hela bostaden om inget annat anges.

  Kök

  Ljust och stilrent kök med gott om förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor. Två stora spröjsade fönster mot innergården släpper in gott om ljus till rummet. Den maskinella utrustningen består av ugn, gasspis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd side-by-side. Intill det ena fönstret finns ett platsbyggt barbord med utrymme för fyra stolar. Ljust trägolv samt vitmålade väggar. Vid matplatsen finns en kaklad stenvägg.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum med generöst utrymme för såväl soffgrupp och mediamöbel som ett större matbord med tillhörande stolar. En fungerande öppen spis som bidrar med såväl värme som mysfaktor. Två stora fönster släpper in gott om ljus till rummet. Målade väggar i grått och vitt samt fiskbensparkett på golv.

  Master bedroom

  Rymligt sovrum i rogivande läge mot innergården med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt önskat möblemang. Flertalet platsbyggda garderober samt klädkammare erbjuder generös förvaring. Rummet har gott om ljusinsläpp tack vare det stora fönstret samt utgången till balkongen. Fiskbensparkett på golv samt vitmålade väggar med en mönstrad tapet ovan sängen.

  Balkong

  Trivsam balkong i generös storlek med gott om utrymme för önskade balkongmöbler sam odlingar om så önskas. Fin utsikt mot en grönskande innergård.

  Sovrum

  Fint sovrum i komfortabel storlek med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt önskat möblemang. Ett fönster skänker extra ljus till rummet. En platsbyggd garderob inrymmer gott om förvaring. Fiskbensparkett på golv samt gråa och vitmålade väggar.

  Sovrum / Arbetsrum

  Mindre sovrum med platsbyggd säng, inklusive två förvaringslådor, och en garderob för förvaring. Målade väggar i grått och vitt samt fiskbensparkett.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vita väggar och grå klinker på golv med golvvärme under. Rummet är försett med duschhörna med vikvägg, tvättställ med kommod, spegel, toalett samt två förvaringsskåp.

  Klädvårdsrum

  Helkaklat rum med vita väggar och grå mosaik på golv. Rummet är försett med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, vita över- och underskåp som erbjuder gott om förvaring samt ett tvättställ.

  WC

  Helkaklat rum med vita väggar och grå klinker på golv. Rummet är utrustat med toalett samt tvättställ med spegel ovan.

 • Bostaden

  Boarea

  111 kvm (Enligt mätbevis)

  Månadsavgift

  4473 kr

  Kommentar till avgift

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp och kabel-TV (Tele2/ComHem basutbud).

  Våning och hiss

  Våningsplan 4 av 4, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 12.917%

 • Fastigheten

  Fastighetsbeteckning

  Smaragden 4

  Byggår

  1889

  Renoveringar

  Planerade: Inga större renoveringar planerade. Utförda: Byte av passersystem (från nyckel till bricka ) 2020 Stamspolning i kök och badrum 2019 Fasadrenovering 2018 Stuprör mot Bergsgatan samt stuprör mot gård byttes ut 2018 Tvättstugan renoverades 2017 Hyreslägenheten renoverades 2016 Hissrenovering 2015 Fönsterrenovering (målning utvändigt) 2015 Trapphusrenovering 2014 Ny tvättmaskin och torkskåp till tvättstugan 2014 Besiktning av samtliga bostadsrätter för att kontrollera skick, brandskydd och installationer 2013 Gårdsmur renoverad 2013 Värmeslingor (för att minska problem med istappsbildning) har installerats 2013 Takrenovering 2012 Tvättstugan renoverades 2006 Hissens motor byttes ut 2003 Fönster byttes ut till 3-glas 1996 Stambyte i badrum och kök 1983-1996 Elstigarna byttes 1987-1988

  Övriga byggnader/utrymmen

  Tvättstuga och cykelförråd. Vinden nyttjas till förråd till lägenheterna.

  Tv & Bredband

  Bredband och Tv från ComHem.

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2020-05-15

  Energiklass

  E

  Parkering

  Parkering finns på gatorna i området. Med boendeparkeringstillstånd kan man parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande. Ansökan om boendeparkering görs via https://parkering.stockholm/boendeparkering/.

 • Driftskostnad

  El

  500 kr/mån

  Försäkring

  500 kr/mån

  Övrigt

  300 kr/mån

  Totalt

  1300 kr/mån

  Kostnaden avser 2 personer i hushållet

  Kommentar

  Övrigt avser kostnad för gas.

 • Föreningen

  Namn

  Brf Smaragdberget

  Allmänt om föreningen

  Fastigheten byggdes 1889 och förvärvades 1983. Det finns 17 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningens totalyta är 913 kvm, varav 796 kvm utgör lägenhetsyta och 117 kvm utgör lokalyta.

  Ekonomi

  Det finns ingen beslutad avgiftsförändring enligt korrespondens med styrelsen 2021-05-31

  Gårdsplats/innergård

  Cykelställ på gården.

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

 • Räkna ut boendekostnad

Bilder

Patrik Lundberg

Ansvarig Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Patrik Lundberg

Ansvarig Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

David Garrett

Assisterande Fastighetsmäklare

0760-52 46 00

[email protected]

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Bergsgatan 20, 4tr, STOCKHOLMBostadsbildBo granne med Kungsholms kyrka, parknära och endast någon minuts promenad till Kungsholmens vackraste promenadstråk längs Riddarfjärdens glittrande vatten! Varmt välkomna upp till våning fyra i vacker fastighet anno 1889 och denna generösa och genomgående stilfulla fyrarummare med underbar balkong mot en grönskande och lugn oas. Bostadens läge högst upp i huset, tillsammans med fönster i två väderstreck, gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus och den generösa takhöjden på 3.1m bidrar till extra rymd. Med fin fiskbensparkett på golv, vackra spröjsade fönster och speglade dörrar är det lätt att möblera rummen för att trivas. Här är det enkelt att vara många med ett generöst sällskapsrum med plats för större soffgrupp samt större matbord med flertalet hungriga gäster. Dessutom en fungerande öppen spis som bidrar med såväl skön värme vintertid som extra mysfaktor. Det ljusa och stilrena köket är fullt utrustat och har ett platsbyggt barbord intill där man kan njuta av en god måltid. Bostaden har tre fina sovrum varav ett master bedroom med utgång till den trivsamma balkongen. Vidare finns ett helkaklat stilfullt badrum med skön golvvärme, en helkaklad gäst-wc i samma materialval samt ett separat klädvårdsrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och skåpsförvaring. Den välkomnande hallen erbjuder gott om plats för avhängning samt önskade förvaringsmöbler. För den som gillar förvaring finns dessutom nyttjanderätt till vindsförråd om ca 12,5 kvm i föreningen. En perfekt bostad för er som vill bo stilfullt och komfortabelt på eftertraktad adress med närhet till allt man kan önska. Brf Smaragdberget är en mycket välskött och stabil förening. Inga större renoveringar är planerade. Fastigheten byggdes 1889 och förvärvades 1983. Det finns 17 bostadsrätter, 1 lokal respektive 1 hyresrätt (dold tillgång) som är uthyrd till stabil stiftelse. Föreningens totalyta är 913 kvm, varav 796 kvm utgör lägenhetsyta och 117 kvm utgör lokalyta. För föreningens medlemmar fins nyttjanderätt till innergård, tvättstuga samt cykelförråd. Vinden innehåller förråd till lägenheterna. Högst eftertraktad adress på nedre Kungsholmen invid Riddarfjärdens glittrande vatten. Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. I närområdet finns Kungsholmstorg med ett rikt utbud av service, restauranger, caféer och shopping. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Närliggande Landstingsparken samt Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet bjuder på trevligt parkliv. Ypperliga kommunikationer med närliggande T-bana Rådhuset samt flertalet innerstadsbussar som trafikerar närområdet. På bekvämt avstånd finns även Centralstationen och T-centralen med utmärkta kommunikationer såsom samtliga T-banelinjer, pendeltåg, Arlanda express och bussar som tar dig till stadens alla hörn. Det finns goda parkeringsmöjligheter precis utanför dörren och möjlighet till elbilsladdning i närområdet. På promenadavstånd når du Fridhemsplan med fullt utbud av service och flertalet butiker.https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH55EAT9PAMBND5HJI11950000 kr