Karlsviksgatan 17, 1tr (vån 2)
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Karlsviksgatan 17, 1tr (vån 2)
Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, STOCKHOLM

3 rum, 66 kvm, 3 700 kr/mån
Pris enl ök
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Väldisponerad trea med balkong i västläge!

Via hiss eller trappor välkomnas ni in en mycket trivsam och väldisponerad trea med byggår anno 1896. Genomgångslägenhet med insynsfritt läge med ett fint ljusinsläpp i två väderstreck och mycket god förvaring.
Direkt vid påstigning märker ni att bostaden nyttjar varje kvadratmeter. Sobra toner och fina ytskikt i samband med stora fönsterpartier gör detta till ett ljus och behagligt hem. Det blir ett klockrent boende för de som söker en praktisk och charmig sekelskifteslägenhet för en småbarnsfamilj, som också vill ta del av centrala innerstans fördelar. Planlösningen är modern. Kök och vardagsrum ligger i öppen anslutning mot varandra, med en användbar köksö emellan. Här kan man enkelt hålla gästerna sällskap samtidigt som man lagar en god maträtt. Sällskaplig känsla med plats för matbord som tar 6-8 personer. Det finns även plats för en större soffgrupp med TV-bänk. Köket håller hög standard med kvalitativa vitvaror, fräscha ytskikt och generösa arbetsytor. Bostadens två sovrum vetter mot den lugna och trivsamma innergården. Via det större sovrummet nås den underbara balkongen i bästa solläge.

Brf Fridhem 126 är en mycket trivsam och stabil förening. Den har låg belåning och har en mycket välskött fastighet. Föreningen består av 111 bostadsrätter samt 14 lokaler. Till föreningens gemensamma utrymmen hör en ytterst trivsam innergård, två tvättstugor, terrass, snickarbod samt bokningsbar föreningslokal med bland annat bibliotek och bastu. Föreningen erbjuder även sophantering och cykelförråd.

På Nedre Kungsholmen bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls - ett perfekt utgångsläge för både naturälskaren och citymänniskan. Kvarteren nedanför Hantverkargatan består till stor del av fantastiska gamla hus som har fått behålla sin ursprungliga charm och karaktäristiska byggnadsdetaljer.
Promenera till Fridhemsplan så har du fullt utbud av service och flertalet butiker i Västermalmsgallerian. I området finns många populära restauranger som exempelvis Mälarpaviljongen och Gnarly Burger. Är du sugen på en fika är Petité France och NEWT två riktiga guldkorn.
Området är en fantastisk utgångspunkt för den som gillar grönska, vatten och långa promenader. Vyn från Norr Mälarstrand över Riddarfjärden kan man aldrig tröttna på och Kungsholmen runt är en klassisk runda både för motionären eller barnvagnspromenaden. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4.

Varmt välkomna till en

Pris enl ök
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
66 kvm
Rum
3 rum och kök
Avgift
3 700 kr/mån
Våning
2 av 6 (Hiss finns)

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

David Garrett

Ansvarig Fastighetsmäklare

0760-52 46 00

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  3 rum och kök

 • Bostaden

  Boarea

  66 kvm (Enligt föreningen)

  Månadsavgift

  3700 kr

  Kommentar till avgift

  Inkl. Värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Obligatorisk avgift om 125kr för internet tillkommer.

  Våning och hiss

  Våningsplan 2 av 6, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 0.80028%

  Andel av årsavgift: 0.80028%

 • Fastigheten

  Fastighetsbeteckning

  Slaggen 1

  Byggår

  1896

  Renoveringar

  1983 Övergripande ombyggnad av fastigheten. 1984 Stambyten 1990 Bygge av vindslägenheter längs Fridhemsgatan. 2000 Kabeldragningar, fiber till bredband. 2008–2009 Takterrassbygge (5 st.). 2008–2009 Bygge av vindslägenheter längs Karlsviksgatan. 2008–2011 Balkongbygge (61 st.). 2009 Hissrenovering, fönstermålning, fasadrenovering. 2010 Renovering av bastu. 2010–2013 Värmeprojekt, ventilationsprojekt. 2013 Renovering av föreningslokal. 2014 Takmålning. 2014 Byte av låskolvar i gemensamma utrymmen. 2016 Utbyggnad av lokal (Itrim) med källarutrymme. 2016–2018 Omläggning av inre stuprör till yttre stuprör. 2019 Upprustning av föreningslokalen. 2019 Fönstermålning. 2018–2021 Modernisering av hissar, renovering/ommålning av trapphus, uppfräschning av innergården samt gemensamhetslokaler. 2023 Fönster.

  Tv & Bredband

  Kabel-TV: ComHem Bredband: Telenor

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2018-09-18

  Energiklass

  F

 • Föreningen

  Namn

  HSB Brf Fridhem nr 126

  Allmänt om föreningen

  HSB Brf Fridhem nr 126 är en äkta och stabil bostadsrättsförening som bildades 1978. Föreningen förvärvade fastigheten Slaggen 1 år 1978 och föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes år 1896. Adresserna är Fridhemsgatan 16, Hantverkargatan 85, 87, 87A, Karlsviksgatan 15, 17, 19 samt Mitisgatan 4. Föreningen upplåter 111 bostadsrätter och 14 lokaler. Den totala bostadsytan uppgår till 8587 kvm och lokalytan till 1905 kvm. Hyreslokalerna ger en bra hyresintäkt till föreningen. Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgår endast till ca 3316 kr. Föreningen har en gemensam, trevlig innergård, här finns det en fin solterrass, grillplats, snickarbod samt cykelställ. Medlemmarna har tillgång till en bokningsbar relax med bastu samt festlokal (för ca 50 pers). Cykel- och barnvagnsrum med ingång från gatan finns på Mitisgatan 4 samt Hantverkargatan 85. Grovsoprum finns på Fridhemsgatan. Fräscha tvättstugor med full maskinell utrustning finns på Mitisgatan 4 samt Karlsviksgatan 15, nås via innergården. Barnvagnsrum med ingång från gatan finns på Mitisgatan 4 samt Hantverkargatan 85. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns under förutsättning att samtliga parter bosätter sig i lägenheten. Medlemskap i HSB Stockholm krävs, köparen skall ansöka om medlemskap i samband med kontraktsskrivningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

  Hemsida

  www.hsb.se/stockholm/brf/fridhem/foreningen/

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

David Garrett

Ansvarig Fastighetsmäklare

0760-52 46 00

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Karlsviksgatan 17, 1tr (vån 2), STOCKHOLMBostadsbildVia hiss eller trappor välkomnas ni in en mycket trivsam och väldisponerad trea med byggår anno 1896. Genomgångslägenhet med insynsfritt läge med ett fint ljusinsläpp i två väderstreck och mycket god förvaring. Direkt vid påstigning märker ni att bostaden nyttjar varje kvadratmeter. Sobra toner och fina ytskikt i samband med stora fönsterpartier gör detta till ett ljus och behagligt hem. Det blir ett klockrent boende för de som söker en praktisk och charmig sekelskifteslägenhet för en småbarnsfamilj, som också vill ta del av centrala innerstans fördelar. Planlösningen är modern. Kök och vardagsrum ligger i öppen anslutning mot varandra, med en användbar köksö emellan. Här kan man enkelt hålla gästerna sällskap samtidigt som man lagar en god maträtt. Sällskaplig känsla med plats för matbord som tar 6-8 personer. Det finns även plats för en större soffgrupp med TV-bänk. Köket håller hög standard med kvalitativa vitvaror, fräscha ytskikt och generösa arbetsytor. Bostadens två sovrum vetter mot den lugna och trivsamma innergården. Via det större sovrummet nås den underbara balkongen i bästa solläge. Brf Fridhem 126 är en mycket trivsam och stabil förening. Den har låg belåning och har en mycket välskött fastighet. Föreningen består av 111 bostadsrätter samt 14 lokaler. Till föreningens gemensamma utrymmen hör en ytterst trivsam innergård, två tvättstugor, terrass, snickarbod samt bokningsbar föreningslokal med bland annat bibliotek och bastu. Föreningen erbjuder även sophantering och cykelförråd. På Nedre Kungsholmen bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls - ett perfekt utgångsläge för både naturälskaren och citymänniskan. Kvarteren nedanför Hantverkargatan består till stor del av fantastiska gamla hus som har fått behålla sin ursprungliga charm och karaktäristiska byggnadsdetaljer. Promenera till Fridhemsplan så har du fullt utbud av service och flertalet butiker i Västermalmsgallerian. I området finns många populära restauranger som exempelvis Mälarpaviljongen och Gnarly Burger. Är du sugen på en fika är Petité France och NEWT två riktiga guldkorn. Området är en fantastisk utgångspunkt för den som gillar grönska, vatten och långa promenader. Vyn från Norr Mälarstrand över Riddarfjärden kan man aldrig tröttna på och Kungsholmen runt är en klassisk runda både för motionären eller barnvagnspromenaden. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4. Varmt välkomna till en https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH54UKG5646O3SEA5I0 kr