Kristinebergsvägen 7
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Kristinebergsvägen 7
Kungsholmen - Thorildsplan, Stockholm

1 rum, 21 kvm, 1 042 kr/mån
Utgångspris: 1 995 000 kr
Bud: 2 100 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Arkitektrenoverad drömetta i underbar 20-talsfastighet!
Välkommen till en bostad som nyttjar varje kvadratmeter på bästa sätt.
Här finner ni en kombination av tidlös elegans och modernt och praktiskt nytänkande. Bostaden har sin egen karaktär och präglas av smarta funktionslösningar och välvalda material. Hela bostaden andas kvalitet och omsorg. Allrummet har ett stort spröjsat fönsterparti i västerläge med fri sikt vilket skapar ett generöst ljusinsläpp fritt från insyn. Rummet har goda möbleringsmöjligheter och inkluderar ett sovloft vilket skapar ytterligare användbar yta. För den som vill arbeta hemifrån finns under loftet en mångsidig skrivbordsyta. Köket är maskinellt utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn med mikrofunktion, kyl och frysfack. Vita skåpsluckor bryts av mot stilsäker carraramarmor. Renoverat, fräscht och yteffektivt badrum erbjuder dusch, WC och spegelskåp. Bostaden maximerar 21 kvadratmeter vilket gör att den känns större än vad den är.

Här bor du i på en lugn adress som har direkt närhet till kommunikationer, parker, dagligvaruhandel och promenadstråk som leder runt hela Kungsholmen.
Stabil förening med låg belåning. Föreningen innefattar 548 lägenheter och 48 lokaler. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB.

Varmt välkomna till ett boende med egenskaper du sällan hittar i en och samma etta. Kontakta ansvarig mäklare David Garrett för mer information!

Utgångspris:
1 995 000 kr
Bud
2 100 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
21 kvm
Rum
1 rum och kök
Avgift
1 042 kr/mån
Våning
1 av 4 (Ej hiss)

Planritning

Kristinebergsvägen 7 - Planritning
Kristinebergsvägen 7 - Planritning
Kristinebergsvägen 7 - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

David Garrett

Ansvarig Fastighetsmäklare

0760-52 46 00

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  1 rum och kök

 • Bostaden

  Boarea

  21 kvm (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. )

  Månadsavgift

  1042 kr

  Kommentar till avgift

  Inkl. värme och vatten. Obligatorisk avgift om 130 kr för Bredband och Kabel-tv.

  Våning och hiss

  Våningsplan 1 av 4, Hiss:Nej

  Andelstal

  Andel i föreningen: 0.07174%

  Andel av årsavgift: 0.07962%

 • Fastigheten

  Fastighetsbeteckning

  Silverfasanen 6

  Byggår

  1926-38

  Renoveringar

  1974/75 Byte av stammar för vatten och avlopp i kök. 1990/93 Byte av fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm byttes ut. 1995/96 Renovering av föreningens sju tvättstugor 1997 Installerades kodlås i föreningens samtliga portar 2004/05 Tvättmaskiner och torktumlare byttes ut 2009/10 Uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen 2009/10 Renovering av föreningens fönster och byte till energiglas 2010/11 Genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp. 2013 Renovering av föreningens balkonger (etapp 1-3) 2014 Renovering av föreningens balkonger (etapp 4) 2014 OVK 2015 Trapphusbelysningen byttes ut till LED i hela föreningen 2015 Renovering av föreningens balkonger (etapp 5) 2015 Underhåll av fasad & tak på Silverfasanen 2016 Reparation av fasad pga skada (Gyllenborgsgatan 22 & del av Kristinebergsvägen 3) 2016 Tvättstuga, maskiner har bytts ut löpande 2016 Renovering av gästlägenheter 2016 Nya grillar till trädgårdarna 2016 Källarbelysning byttes ut i hela föreningen 2017 Nytt bokningssystem för tvättstugor och gästlägenheter 2017 Byte av system för fjärrvärme och varmvatten 2017/2018 Uppdatering av sophantering 2019/2020 Renovering av trapphus Gyllenborgsgatan 11 2021 Stamspolning

  Övriga byggnader/utrymmen

  Två gästlägenheter som går att hyra. Tvättstugor (7 st) som är utrustade med tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Tvättstugorna är bl a belägna i källarplanen på: Geijersvägen 10, Lindhagensgatan 65, Gyllenborgsgatan 12 och Kristinebergsvägen 3. Motionsrum, cykelförråd, 3 st (1 i varje kvarter). Dessa är belägna på Geijersvägen 10-12, Kristinebergsvägen 5 och Lindhagensgatan 61-63. Stort soprum, med grovsopor och sortering.

  Tv & Bredband

  Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem för kabel-tv. Bredband (250/250) levereras genom Telenor.

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2020-02-28

  Energiklass

  F

 • Driftskostnad

  El

  80 kr/mån

  Försäkring

  100 kr/mån

  Totalt

  180 kr/mån

  Kommentar

  Driftkostnader enligt uppskattning.

 • Föreningen

  Namn

  HSB Brf Kalkonen

  Allmänt om föreningen

  HSB Brf Kalkonen i Stockholm är en äkta och stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen registrerades 1926 och äger marken. Föreningen äger fastigheterna Kalkonen 3, Kalkonen 4, Kalkonen 5, Påfågeln 2, Silverfasanen 5 och Silverfasanen 6. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Arkitekt är Sven Wallander, en av grundarna till HSB. Fastigheterna är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde. Föreningen upplåter 546 lägenheter med bostadsrätt, 4 lokaler med bostadsrätt samt 44 lokaler med hyresrätt. Hyreslokalerna ger en bra hyresintäkt till föreningen. Den totala bostadsytan uppgår till 23 769 kvm (inkl. bostadsrättslokalerna) och lokalytan till 1 142 kvm. Föreningen har låg belåning, endast ca 1337 kr/kvm vid utgången av 2019. Medlemmarna har tillgång till en gemensam, grön innergård med trädgårdsgrupper och grillmöjligheter. Det finns 7 fräscha, gemensamma tvättstugor med full maskinell utrustning. I föreningen finns två gästlägenheter, en mindre och en större. Dessa kan hyras av medlemmar i föreningen i upp till 7 dagar under en 30-dagarsperiod. Rymlig hobbylokal för de boende som kan användas till att tex snickra och måla, belägen på Geijersvägen 10. Det finns 3 cykelrum, dessa är belägna på Geijersvägen 10–12, Kristinebergsvägen 5 och Lindhagensgatan 61–63. Det finns ett stort soprum, med grovsopor och sortering. I föreningen finns även ett motionsrum. Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra extra källarförråd. Juridisk person godkänns inte som medlem. Högst två delägare per lägenhet med minsta ägarandel om 25%. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

  Ekonomi

  Ingen planerad avgiftsförändring (kontrollerat med styrelsen 2021-03-19).

  Hemsida

  https://www.hsb.se/stockholm/brf/kalkonen/

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

David Garrett

Ansvarig Fastighetsmäklare

0760-52 46 00

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Kristinebergsvägen 7, StockholmBostadsbildArkitektrenoverad drömetta i underbar 20-talsfastighet! Välkommen till en bostad som nyttjar varje kvadratmeter på bästa sätt. Här finner ni en kombination av tidlös elegans och modernt och praktiskt nytänkande. Bostaden har sin egen karaktär och präglas av smarta funktionslösningar och välvalda material. Hela bostaden andas kvalitet och omsorg. Allrummet har ett stort spröjsat fönsterparti i västerläge med fri sikt vilket skapar ett generöst ljusinsläpp fritt från insyn. Rummet har goda möbleringsmöjligheter och inkluderar ett sovloft vilket skapar ytterligare användbar yta. För den som vill arbeta hemifrån finns under loftet en mångsidig skrivbordsyta. Köket är maskinellt utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn med mikrofunktion, kyl och frysfack. Vita skåpsluckor bryts av mot stilsäker carraramarmor. Renoverat, fräscht och yteffektivt badrum erbjuder dusch, WC och spegelskåp. Bostaden maximerar 21 kvadratmeter vilket gör att den känns större än vad den är. Här bor du i på en lugn adress som har direkt närhet till kommunikationer, parker, dagligvaruhandel och promenadstråk som leder runt hela Kungsholmen. Stabil förening med låg belåning. Föreningen innefattar 548 lägenheter och 48 lokaler. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Varmt välkomna till ett boende med egenskaper du sällan hittar i en och samma etta. Kontakta ansvarig mäklare David Garrett för mer information!https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH54RJ9A0F877VC9JE1995000 kr