Fatburs Kvarngata 12, 2 tr
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Fatburs Kvarngata 12, 2 tr
Södermalm, Stockholm

2 rum, 57 kvm, 1 689 kr/mån
Utgångspris: 3 995 000 kr
Bud: 4 500 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Ljus och fin tvåa (möjlig trea) med låg avgift och balkong i lugnt och omtyckt läge på Södermalm!

Ljus och fin tvåa (möjlig trea) med låg avgift och balkong i lugnt och omtyckt läge på Södermalm! Genomgående rymliga och luftiga rum och gott om förvaringsmöjligheter. De vitmålade väggarna i kombination med fönster i två väderstreck bidrar till extra ljus och rymd i bostaden. Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, önskat möblemang samt förvaring bakom garderobsväggen. Tilltalande kök med vita skåpsluckor och mosaik-beklädd vägg mellan över- och underskåp. Intill finns det gott om plats för ett större matbord. Här kan du med lätthet skapa dig ett extra sovrum genom att sätta upp en vägg, se alternativ planlösning. Från köket når du den trivsamma balkongen under tak med sol hela förmiddagen. Ljust och luftigt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt önskat möblemang. Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrigt öskar möblemang. Helkaklat badrum med mörk klinker på golv samt vitkaklade väggar, utrustat med praktisk tvättpelare. Nyttjanderätt till ett källarförråd om ca 6 kvm. Flexibelt tillträde enligt köparens önskemål.

Brf Stockholmshus 37 är en äkta stabil förening som bildades 1991 och som i dagsläget består av totalt 128 lägenheter upplåtna med bostadsrätter och 8 lokaler som ger stora hyresintäkter. För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till bastu, förenings/fritidslokal, hobbylokal samt cykel- och barnvagnsrum samt tre fina innergårdar. I varje trappuppgång finns tillgång till en tvättstuga. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.stockholmshus37.se/site/index.php

Här bor ni i lugna och omtyckta kvarter med närhet till Söders alla spännande hörn! Bara ett stenkast från lägenheten finns flertalet restauranger, barer, biografer, saluhall, uteserveringar och närhet till både Mariatorget, Medborgarplatsen och Hornsgatans nöjesutbud. En kort promenad bort finner ni lummiga Tantolunden med koloniområden, promenadstråk och badmöjligheter samt Zinkensdamms idrottsplats. Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med Södra Stations pendeltågsstation och bl.a. 4:ans och 55:ans busshållsplats inom 2 minuters gångavstånd samt Mariatorgets tunnelbana 5 min bort.

Varmt välkommen på visning!

Utgångspris:
3 995 000 kr
Bud
4 500 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
57 kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
1 689 kr/mån

Budhistorik

 • BUDGIVARE 1:4 500 000 kr25 nov 11:00
 • BUDGIVARE 2:4 460 000 kr25 nov 09:50
 • BUDGIVARE 1:4 450 000 kr24 nov 19:12
 • BUDGIVARE 2:4 400 000 kr24 nov 18:46
 • BUDGIVARE 1:4 300 000 kr24 nov 18:45
VISA ALLA BUD

Planritning, bild 1 av 2

Fatburs Kvarngata 12, 2 tr - Planritning
Fatburs Kvarngata 12, 2 tr - Planritning
Fatburs Kvarngata 12, 2 tr - Planritning
Fatburs Kvarngata 12, 2 tr - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

söndag, 29 nov

12:00-12:45

Välkommen på visning! Pga Covid-19 krävs föranmälan.

måndag, 30 nov

17:30-18:00

Välkommen på visning! Pga Covid-19 krävs föranmälan.

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Patrik Lundberg

Assisterande Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  2 rum och kök

  Entré/Hall

  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt övrigt önskat möblemang. Flertalet garderober erbjuder gott om förvaring. Ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Från hallen når du bostadens samtliga rum.

  Kök

  Rymligt kök i vitt utrustat med ugn, spis, fläkt samt diskmaskin och delad kyl och frys i rostfritt. Arbetsbänk i laminat med arbetsbelysning ovan samt praktiskt stänkskydd i mosaik. Spotlights i tak, lysdioder i sockellist under köksskåp, ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Gott om plats för ett större matbord invid fönstret och utgången till balkongen.

  Balkong

  Trivsam balkong under tak med plats för sittmöbler och växter. Sol under hela förmiddagen.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt önskat möblemang. Ett stort fönster skänker extra ljus till rummet. Ekparkettgolv samt vitmålade väggar.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrigt öskar möblemang. Garderober som erbjuder extra förvaring. Ekparkettgolv samt vitmålade väggar.

  Badrum

  Helkaklat badrum med mörk klinker på golv samt vitkaklade väggar. Utrustat med badkar, toalett, tvättställ med tillhörande kommod med spegelskåp ovan, handduksvärmare samt tvättpelare.

 • Bostaden

  Boarea

  57 kvm (Enligt lägenhetsförteckningen)

  Månadsavgift

  1689 kr

  Kommentar till avgift

  I månadsavgiften ingår Internet 100/100 Mbit & Kabel-TV Basutbud. Månadsavgiften är uppdelad i två delar: Avgift kapital - Då tidigare ägare har genomfört fullt kapitaltillskott till föreningens kapitalkostnadspool har lägenheten en avgift för kapital på 0 kr/mån. För mera info se: https://stockholmshus37.se/site/index.php/kapitaltillskott. Avgift drift och underhåll - 1689 kr/mån. Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk tillägg som avser värmeavgift för bränsle på 546 kr/månad.

  Andelstal

  Andel i föreningen: 0.64583%

  Andel av årsavgift: 0.35544%

 • Fastigheten

  Byggår

  1991

  Renoveringar

  2019 - Stammarna spolades i fastigheten, i lägenheter, hyreslokaler samt gemensamhetsutrymmen. 2019 - Statuskontroll av lägenheterna utfördes 2019 - Ovk 2019 - Sandlådan på storgården renoverades 2019 - Hissen i Fatburs kvarngata 12 genomgick en större reparation 2019 - Den stora cykelrensningen som påbörjades HT 2018 avslutades i och med att de ihopsamlade cyklarna sändes iväg. 2019 - Uppgradering av rutiner avseende lägenhetsrenovering och ändring i lägenhet samt relaterade ansökningar och besiktningar. 2018 - Målning av gemensamma utrymmen 2018 - Hissunderhåll 2018 - Takmålning 2018 - Markytor gårdar 2016 - Renovering garagesamfällighet 2017 - Snörasskyd på tak 2016 - Takvärmeanläggning 2014 - Elektronisk låssystem 2013 - Tilläggsisolering vindar 2013 - Fjärrvärmeisolering, byte av värmeväxlare 2012 - Elektronisk låssystem entrédörrar och gemensamma lokaler 2011 - Ventialtionssystemet FTX, byte pulsdrivna fläktar Se föreningens underhållsplan

  Övriga byggnader/utrymmen

  - Bastu: På våning -2 i nr 14 finns det en bastu för föreningens medlemmar. - Cykel- och barnvagnsrum : Det finns cykel- och barnvagnsrum i gatuplan samt på minus 2 i nr 2, nr 12 och nr 14. - Förenings-/fritidslokal: En fritidslokal finns i nr 14, plan -2. Fritidslokalen kan även användas som festlokal, då spis, kylskåp och diskmaskin samt bord, stolar och porslin för ett tjugotal personer finns. - Hobbylokal: En enkel hobbylokal med en hyvelbänk finns i nr 2, plan -2. - Piskrum : Anordning för mattpiskning finns inne i tvättstugan i nr 8 och 10, plan -2. - Tvättstugor och grovtvättstuga: I varje uppgång finns en tvättstuga. Tid bokas med en låscylinder med lägenhetens nummer. Alla tvättstugor är allas, vilket innebär att det går bra att boka tid i vilken av tvättstugorna som helst.

  Tv & Bredband

  ComHem samt Ownit.

  Status energideklaration

  Ej utförd

  Parkering

  Föreningen är medlem i Södra Stations Garagesamfällighet som har ca 700 platser i närområdet som endast hyr ut garageplatserna till medlemmarna i de föreningar äger garagesamfälligheten. För närvarande är kötiden ca 1-2 månader enligt korrespondens med ansvarig för förvaltningen av garagesamfälligheten 2020-11-20 .

 • Driftskostnad

  El

  190 kr/mån

  Totalt

  190 kr/mån

  Kostnaden avser 1 personer i hushållet

  Kommentar

  Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

 • Föreningen

  Namn

  RB Brf Stockholmshus 37

  Allmänt om föreningen

  Brf Stockholmshus 37 är en äkta förening som bildades 1991 och som i dagsläget består av totalt 128 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns dessutom 8 lokaler med en sammanlagd yta på 1 369 kvm, upplåtna med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Lokalerna med hyresrätt disponeras av 1 skola och 7 affärer. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Området gränsar till Södra Station och Södermalmsallén. I nära anslutning ligger även Södersjukhuset och Tantolundens friluftsområde med park och koloniträdgårdar. I varje trappuppgång finns tillgång till en tvättstuga. En grovtvättstuga och ett mattpiskrum finns också i fastigheten. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.stockholmshus37.se/site/index.php

  Ekonomi

  Det finns inga beslutade avgiftsförändringar enligt korrespondens med styrelsen 2020-11-17

  Hemsida

  http://www.stockholmshus37.se/site/index.php

  Gårdsplats/innergård

  - Föreningen har tre innergårdar: Varje vår och höst anordnas trivseldagar där vi gemensamt gör fint på gårdar, i rabatter och gemensamma utrymmen inomhus.

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

söndag, 29 nov

12:00-12:45

Välkommen på visning! Pga Covid-19 krävs föranmälan.

måndag, 30 nov

17:30-18:00

Välkommen på visning! Pga Covid-19 krävs föranmälan.

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Patrik Lundberg

Assisterande Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Fatburs Kvarngata 12, 2 tr, StockholmBostadsbildLjus och fin tvåa (möjlig trea) med låg avgift och balkong i lugnt och omtyckt läge på Södermalm! Genomgående rymliga och luftiga rum och gott om förvaringsmöjligheter. De vitmålade väggarna i kombination med fönster i två väderstreck bidrar till extra ljus och rymd i bostaden. Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, önskat möblemang samt förvaring bakom garderobsväggen. Tilltalande kök med vita skåpsluckor och mosaik-beklädd vägg mellan över- och underskåp. Intill finns det gott om plats för ett större matbord. Här kan du med lätthet skapa dig ett extra sovrum genom att sätta upp en vägg, se alternativ planlösning. Från köket når du den trivsamma balkongen under tak med sol hela förmiddagen. Ljust och luftigt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt önskat möblemang. Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrigt öskar möblemang. Helkaklat badrum med mörk klinker på golv samt vitkaklade väggar, utrustat med praktisk tvättpelare. Nyttjanderätt till ett källarförråd om ca 6 kvm. Flexibelt tillträde enligt köparens önskemål. Brf Stockholmshus 37 är en äkta stabil förening som bildades 1991 och som i dagsläget består av totalt 128 lägenheter upplåtna med bostadsrätter och 8 lokaler som ger stora hyresintäkter. För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till bastu, förenings/fritidslokal, hobbylokal samt cykel- och barnvagnsrum samt tre fina innergårdar. I varje trappuppgång finns tillgång till en tvättstuga. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.stockholmshus37.se/site/index.php Här bor ni i lugna och omtyckta kvarter med närhet till Söders alla spännande hörn! Bara ett stenkast från lägenheten finns flertalet restauranger, barer, biografer, saluhall, uteserveringar och närhet till både Mariatorget, Medborgarplatsen och Hornsgatans nöjesutbud. En kort promenad bort finner ni lummiga Tantolunden med koloniområden, promenadstråk och badmöjligheter samt Zinkensdamms idrottsplats. Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med Södra Stations pendeltågsstation och bl.a. 4:ans och 55:ans busshållsplats inom 2 minuters gångavstånd samt Mariatorgets tunnelbana 5 min bort. Varmt välkommen på visning!https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH52MQUQ62BHJMK7S13995000 kr