Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset!
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Såld

Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset!
Kungsholmen, Stockholm

2 rum, 35 kvm, 2 674 kr/mån
Utgångspris: 3 450 000 kr
Slutpris: 4 200 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Välplanerad minitvåa - balkong i soligt västerläge med lugnt gårdsläge -stabil & välskött förening!

Välkomna till lugnet och gårdshuset på Sankt Eriksgatan 52A, som i en oas omgiven av två innergårdar men ändå centralt och nära stadspulsen. Fem trappor upp möts man av en inbjudande Kungsholmspärla om 35 ytterst välplanerade och stilrena kvadratmeter där inget lämnats åt slumpen. Här trivs man från första stund med ett väl tilltaget vardagsrum i öppen planlösning mot köket vilket gör det enkelt att bjuda hem många. Det fullt utrustade köket med vita skåpsluckor och generös arbetsbänk sporrar den matlagningsglada kocken samtidigt som de förväntansfulla gästerna har gott om plats att slå sig ner vid det större matbordet intill. Som en förlängning av sällskapsytorna nås via dubbeldörrar den trivsamma balkongen med soligt västerläge. Möblerbart med önskade möbler samt odlingar för den med gröna fingrar. Sovrummet som vetter mot det lugna gårdsläget har fint ljusinsläpp från det rymliga fönstret och är möblerbart med 120-säng och tillhörande sängbord. Det smakfulla badrummet är helkaklat med maximalt utnyttjade ytor med duschhörna, två spegelskåp samt vägghängd wc. Innanför den tidsenliga säkerhetsdörren finns den välkomnande hallen med plats för avhängning. Dessutom finns nyttjanderätt till källarförråd i föreningen. Från hallen tar man sig enkelt och snabbt ut till de fina innergårdarna med flertalet möblemang och grillmöjligheter, vilka blir som ett extra rum sommartid att njuta av. Sammantaget en utsökt lägenhet med precis alla rätt där det bara är att flytta in och må direkt!

Elegant fastighet anno 1926. Brf Roddaren 36 är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken. 60st lägenheter upplåts med bostadsrätt och två lägenheter upplåts med hyresrätt som är en dold tillgång, då de på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott vid försäljning. Samt fyra affärslokaler och 17st garageplatser som går att hyra till en kostnad om 1 000 kr/månad som är en bra inkomstkälla. De större renoveringarna är även gjorda. Föreningens medlemmar har tillgång till två fina innergårdar, två nyrenoverade tvättstugor, återvinningsrum samt ett duschrum.

Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls runt Västermalmsgallerian, Fleminggatan, Sankt Eriksgatan och Drottningholmsvägen. Här finns ett imponerande restaurangutbud i ständig förändring som rymmer matkulturer från hela världen. Våra favoriter är AG, Roppongi och Primo Ciao Ciao. Älskar du nybakat bröd på morgonen finns här mängder av alternativ som exempelvis Fabrique och Gateau i Västermalmsgallerian. En mix av bagerier, fik och caféer i kombination med småbutiker skapar en härlig och levande atmosfär! Här bor du med direkt närhet till vatten och natur. Nära till Sankt Göransparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och lummiga Kungsholms Strand med dess vackra promenadstråk längst vattnet. Gå ner till Karlbergs kanal och strosa längs vattnet och njut av omgivningarna eller njut av Norr Mälarstrands härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Är du sugen på en längre promenad kan du gå runt hela ön - här är det fritt fram att hitta sin egen favoritplats! I området kring Fridhemsplan finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4.

Kontakta mäklaren för mer information!

Utgångspris:
3 450 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
35 kvm
Rum
2 rum
Avgift
2 674 kr/mån
Våning
5 av 7 (Hiss finns)

Planritning, bild 1 av 2

Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset! - Planritning
Planlösning
Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset! - Planritning
Planlösning
Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset! - Planritning
Planlösning
Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset! - Planritning
Planlösning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Mikael Bjérnhof fd Lindström

Ansvarig Fastighetsmäklare, teamleader

0733-87 46 00

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  2 rum

  Entré / Hall

  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Mörk klinker på golv som fortlöper in till köket samt ljusa väggar. Från hallen nås badrummet samt kök och vardagsrum.

  Kök

  Stilfullt och ljust kök med vita skåpsluckor, generös arbetsbänk i mörk trä samt vitt kakel mellan över- och underskåp. Väggen mellan köket och sovrummet har ett frostat fönster som släpper in extra ljus. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, samt delad kyl och frys.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Gott om plats för önskad soffgrupp samt matbord med tillhörande stolar. Två garderober som erbjuder extra förvaring. Ljust målade väggar samt vacker fiskbensparkett på golv.

  Balkong

  Via dubbeldörrar nås en trivsam balkong i lugnt och tyst läge mot innergården med plats för möbler samt odlingar om så önskas. Soligt västerläge.

  Sovrum

  Rogivande sovrum med fönster mot innergården. Plats för 120-säng med tillhörande sängbord. Ljust trägolv samt ljust målade väggar.

  Badrum

  Helkaklat badrum med mörk klinker på golv samt vitkaklade väggar med bård i mosaik. Rummet är försett med duschhörna, vägghängd toalett, tvättställ med kommod med spegelskåp ovan samt ytterligare ett spegelskåp.

  Förråd

  Nyttjanderätt till källarförråd i föreningen.

 • Bostaden

  Boarea

  35 kvm (Enligt lägenhetsförteckningen)

  Månadsavgift

  2674 kr

  Kommentar till avgift

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud av digital-tv kanaler hos Tele2 samt bredband. Det fins inga avgiftsförändringar planerade enligt föreningens hemsida 2021-06-07. Avgifterna har varit oförändrade sedan bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen hade avgiftsfritt i december 2016, januari 2018, januari 2019, januari 2020 samt januari 2021.

  Våning och hiss

  Våningsplan 5 av 7, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 1.2041%

  Andel av årsavgift: 1.56543%

 • Fastigheten

  Fastighetsbeteckning

  Roddaren 36

  Byggår

  1926

  Renoveringar

  Planerade underhåll: Inga större generella reparationer/renoveringar är planerade i dagsläget. Föreningsstämman 2018 tog dock beslut om att samtliga lägenhetsdörrar skall bytas till säkerhetsdörrar. Detta har av olika skäl försenats, men preliminärt ser det ut som att detta kan genomföras under slutet av Q2 och början av Q3 2021. Det innebär att de som redan har säkerhetsdörr får ersättning för dessa. Tidigast 2021 kommer den gamla tvättstugan att byggas om till lägenhet Samtidigt beräknas två mindre lägenheter byggas av ytor som frigjorts i fastigheten. Utförda underhåll: 2018 Delar av fastigheten tillgänglighetsanpassades, bland annat monterades en hiss i entrén i Sankt Eriksagatan 52 vilket tillgängliggör delar av fastigheten med rullstol på ett bättre sätt. 2017 Ett pentry/duschrum byggdes, detta kan användas vid t.ex lägenhetsrenovering. 2017 Båda gårdarna har renoverats 2017 Den del av garaget som tidigare var gummiverkstad renoverades. 2016 installerades ett nytt passagesystem med porttelefon. 2016 Fasadens nedre del mot S:t Eriksgatan renoverades under hösten. 2012 gjordes en fönsterrenovering. 2010 utfördes renovering av trapphusen och garaget totalrenoverades. 2008 gjordes en omfattande uppfräschning av gårdarna. 2006 installerades nytt fjärrvärme system och det byggdes 26 balkonger. 1992 byttes samtliga stammar i samband med en omfattande renovering av hela fastigheten. (Vid detta tillfälle byttes samtliga kök, samtliga badrum byttes (helkaklade), vatten- och avloppsstammar samt elstammar (de flesta för 2:or och treor är 3-fas, de flesta 1:or har enfas). Dessutom renoverades trapphus, gårdar och fasader. Utöver detta sattes ljudisolering in mot lyhördhet, i regel mot rum som används till sovrum.

  Övriga byggnader/utrymmen

  Återvinningsrum finns i gårdsplan nedre gården. Två nyrenoverade tvättstugor. En stor med 3st tvättmaskiner, 2 torktumlare och två torkskåp. Den andra med 2st tvättmaskiner, 2 torktumlare och två torkskåp. Ett duschrum byggdes under 2017, detta kan användas vid t.ex lägenhetsrenoveringar.

  Tv & Bredband

  Tele2 (som tidigare hette Com Hem) Digitalt grundutbud ingår för samtliga lägenheter, detta kan ses utan något programkort. I dagsläget ingår 16 digitala kanaler som kan ses utan abonnemang (dock krävs digitalbox eller tv med inbyggd digitalbox). Kanalerna som ingår är för närvarande SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, ATG-Live, Kunskapsklanalen, SVT Barn, SVT24, TV Finland och LokalTV.

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2021-06-04

  Energiklass

  D

  Parkering

  I föreningen finns 17 garageplatser som går att hyra till en kostnad om 1 000 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se. Medlemmar kan anmäla sig i kö genom att maila till [email protected] Det går inte att ge någon indikation om hur lång kötiden är då tillgängligheten i praktiken beror på om de som idag har plats flyttar.

 • Driftskostnad

  El

  170 kr/mån

  Försäkring

  150 kr/mån

  Totalt

  320 kr/mån

  Kostnaden avser 1 personer i hushållet

 • Föreningen

  Namn

  Brf Roddaren 36

  Allmänt om föreningen

  Brf Roddaren 36 är en s.k äkta förening som har 60 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 4 affärslokaler. Föreningen äger marken och består av tre hus, Sankt Eriksgatan 52, Sankt Eriksgatan 52 A (som är gårdshuset) och Kronobergsgatan 41. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Vänligen besök föreningens hemsida för ytterligare information: http://www.roddaren36.se/arsredovisningar-stadgar-mm

  Ekonomi

  Det fins inga avgiftsförändringar planerade enligt föreningens hemsida 2021-06-07. Avgifterna har varit oförändrade sedan bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen hade avgiftsfritt i december 2016, januari 2018, januari 2019, januari 2020 samt januari 2021.

  Hemsida

  https://www.roddaren36.se/

  Gårdsplats/innergård

  Föreningen har två fina gårdar med sammanlagt tre stycken trädäck med utemöbler. Även grill finns. Sandlåda finns på den ena gården.

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

 • Räkna ut boendekostnad

Bilder

Mikael Bjérnhof fd Lindström

Ansvarig Fastighetsmäklare, teamleader

0733-87 46 00

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Sankt Eriksgatan 52A, 5tr (hissen) i gårdshuset!, StockholmBostadsbildVälkomna till lugnet och gårdshuset på Sankt Eriksgatan 52A, som i en oas omgiven av två innergårdar men ändå centralt och nära stadspulsen. Fem trappor upp möts man av en inbjudande Kungsholmspärla om 35 ytterst välplanerade och stilrena kvadratmeter där inget lämnats åt slumpen. Här trivs man från första stund med ett väl tilltaget vardagsrum i öppen planlösning mot köket vilket gör det enkelt att bjuda hem många. Det fullt utrustade köket med vita skåpsluckor och generös arbetsbänk sporrar den matlagningsglada kocken samtidigt som de förväntansfulla gästerna har gott om plats att slå sig ner vid det större matbordet intill. Som en förlängning av sällskapsytorna nås via dubbeldörrar den trivsamma balkongen med soligt västerläge. Möblerbart med önskade möbler samt odlingar för den med gröna fingrar. Sovrummet som vetter mot det lugna gårdsläget har fint ljusinsläpp från det rymliga fönstret och är möblerbart med 120-säng och tillhörande sängbord. Det smakfulla badrummet är helkaklat med maximalt utnyttjade ytor med duschhörna, två spegelskåp samt vägghängd wc. Innanför den tidsenliga säkerhetsdörren finns den välkomnande hallen med plats för avhängning. Dessutom finns nyttjanderätt till källarförråd i föreningen. Från hallen tar man sig enkelt och snabbt ut till de fina innergårdarna med flertalet möblemang och grillmöjligheter, vilka blir som ett extra rum sommartid att njuta av. Sammantaget en utsökt lägenhet med precis alla rätt där det bara är att flytta in och må direkt! Elegant fastighet anno 1926. Brf Roddaren 36 är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken. 60st lägenheter upplåts med bostadsrätt och två lägenheter upplåts med hyresrätt som är en dold tillgång, då de på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott vid försäljning. Samt fyra affärslokaler och 17st garageplatser som går att hyra till en kostnad om 1 000 kr/månad som är en bra inkomstkälla. De större renoveringarna är även gjorda. Föreningens medlemmar har tillgång till två fina innergårdar, två nyrenoverade tvättstugor, återvinningsrum samt ett duschrum. Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls runt Västermalmsgallerian, Fleminggatan, Sankt Eriksgatan och Drottningholmsvägen. Här finns ett imponerande restaurangutbud i ständig förändring som rymmer matkulturer från hela världen. Våra favoriter är AG, Roppongi och Primo Ciao Ciao. Älskar du nybakat bröd på morgonen finns här mängder av alternativ som exempelvis Fabrique och Gateau i Västermalmsgallerian. En mix av bagerier, fik och caféer i kombination med småbutiker skapar en härlig och levande atmosfär! Här bor du med direkt närhet till vatten och natur. Nära till Sankt Göransparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och lummiga Kungsholms Strand med dess vackra promenadstråk längst vattnet. Gå ner till Karlbergs kanal och strosa längs vattnet och njut av omgivningarna eller njut av Norr Mälarstrands härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Är du sugen på en längre promenad kan du gå runt hela ön - här är det fritt fram att hitta sin egen favoritplats! I området kring Fridhemsplan finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4. Kontakta mäklaren för mer information!https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH528RR1VFLVR0BKDB3450000 kr