Tjärhovsgatan 6, 4 tr
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Såld

Tjärhovsgatan 6, 4 tr
Södermalm - Medborgarplatsen, Stockholm

4 rum, 111 kvm, 4 885 kr/mån
Utgångspris: 9 495 000 kr
Slutpris: 10 500 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Ljus och representativ våning högt upp i huset med milsvid utsikt och härlig balkong i söder!

Vacker genomgående 30-tals våning belägen i ett hus ritat av arkitekt Erik Lallerstedt med balkong i söderläge och milsvid utsikt samt bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, djupa fönsternischer i sten, öppen spis samt pelarkolumner. Vardagsrummet vetter mot Björns trädgård och de stora fönsterpartierna ger ett underbart ljusinsläpp och en magiskt utsikt bort mot Götgatsbacken och Mosebacke. I det stora och exklusiva köket har man gott om platsbyggd förvaring med tidstypiska detaljer och dessutom utmärkt maskinell utrustning. Till bords sitter man utan problem 8-10 personer. Vidare är köket i direkt anslutning till den härliga balkongen som ligger i ett skönt söderläge. Master bedroom har gott om plats för dubbelsäng och är i anslutning till en passage med generös förvaring i platsbyggda garderober. Vidare hittar man två mindre sovrum utmärkta som barnrum med plats för säng, pysselhörna och gott om lekyta. Alternativt kan rummen med fördel användas som arbetsrum. Våningen är mycket tyst trots sitt centrala läge och har genomgående högt i tak och stora fönsterpartier i två vädersträck vilket ger rejält med ljus i bostaden och är optimal för den som söker en lugn bostad med högt öppet läge utan insyn. Samtliga fönster har dubbelglas som installerades 2014. Till bostaden hör både ett rymligt vindsförråd och ett källarförråd. Äkta förening som är skuldfri och äger marken.

Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och Södermalms saluhall med bara ett par minuters promenad över torget. Uppe på Katarinaberget har du en enastående utsikt med härliga promenadstråk längs Fjällgatan eller Katarinavägen. Strosa runt längs kullerstensgatorna och ta en fika på Stockholms mysigaste kafé vid Mosebacke Torg. Utmärkta kommunikationer med Medborgarplatsens tunnelbanestation precis runt hörnet.

Välkommen på visning!

Utgångspris:
9 495 000 kr
Bud
10 500 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
111 kvm
Rum
4 rum och kök
Avgift
4 885 kr/mån
Våning
4 av 5 (Hiss finns)

Planritning, bild 1 av 2

Tjärhovsgatan 6, 4 tr - Planritning
Tjärhovsgatan 6, 4 tr - Planritning
Tjärhovsgatan 6, 4 tr - Planritning
Tjärhovsgatan 6, 4 tr - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Peter Eriksén

Assisterande Fastighetsmäklare, delägare

0705-28 83 33

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  4 rum och kök

  Matsal

  I matsalen finns en vacker fungerande öppen spis i turkost kakelugnskakel intill två vackra pelarkolumner mot det stora ljusa vardagsrummet. Här finns plats för både matsalsbord och förvaring. Mot köket avskiljs matsalen med vackra tidstypiska skjutdörrar.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet med de vackra pelarkolumnerna flödar i ljus från de höga fönsterna i burspråk som öppnar upp mot Björns trädgårds trädkronor med en magisk utsikt bort mot Götgatsbacken och Mosebacke.

  Kök

  Stort exklusivt kök från Kvänum med nyproducerad retro banér i dunvitt från 2014, tidstypiska snäpphandtag i rostfritt och gott om platsbyggd förvaring. Bertazzoni - Induktionspis, fläkt, integrerad kyl,frys och diskmaskin (Siemens 2017). I det stora köket finns plats för stora sällskap. Mycket ljus från stora fönster samt balkongdörrar. Här ligger köket helt rätt med direktaccess till balkongen mot den lugna gården.

  WC

  Toaletten finns direkt innanför entrén till höger. Kakel vid handfat, målande väggar, WC och handfat samt våtrumsmatta på golvet.

  Badrum

  I badrummet finns badkar och dusch samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna). Handfat med kommod och våtrumsmatta på golvet.

  Sovrum 1

  Master bedroom i direkt anslutning till badrum och toalett samt vardagsrum. Intill sovrummet finns flera inbyggda garderober i en passage mot hallen.

  Sovrum 2

  Sovrummet vetter mot den lugna innergården och har ett stort fönster med bred stensatt fönsternisch. Sovrummet har plats för en enkelsäng.

  Sovrum 3

  Sovrummet vetter mot den lugna innergården och har ett stort fönster med bred stensatt fönsternisch. Plats för en smalare enkelsäng.

  Serveringsgång

  Innanför ingången till de två mindre sovrummen finns en bevarad serveringsgång med inbyggda tidstypiska fullhöjdsskåp med mängder av extra förvaring.

  Balkong

  Fin balkong i söderläge med smidesräcken i svart och bekväm trätrall på golvet. Här avnjuts med fördel frukost i morgonsolen.

 • Bostaden

  Boarea

  111 kvm (Enligt mätbevis)

  Månadsavgift

  4885 kr

  Kommentar till avgift

  I måndagsavgiften ingår det bredband (100 mbit).

  Våning och hiss

  Våningsplan 4 av 5, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 3.7%

 • Fastigheten

  Byggår

  1932

  Renoveringar

  1979 Rörstambyte i etapper 1979 Elstambyte 1991 Omputsning av fasad 2006-2007 Byte av maskinpark tvättstuga Folkungagatan 51-53 2009 byttes samtliga lägenhetsdörrar ut till säkerhetsdörrar av hög klass. 2009 skedde bland annat nyinstallation av hissar med talsyntes 2009 renovering av tvättstugor och trapphus 2009 byttes entrépartier och portelefonsystem ut. 2009 Byte tvättmaskiner och torktumlare Tjärhovsgatan 6 samt inköp avfuktare torkrum Folkungagatan 51 och Tjärhovsgatan 6. 2009 Belysningen i samtliga trapphus och tvättstugor/torkrum byttes ut. Rörelsedetektorer installerades till belysningen. 2010 Målning av ytskickt i källare och tvättstugor samt byte av golvbeläggning i tvättstugor. 2012 Fönster mot gata och gård har renoverats i samtliga lägenheter och fått bättre ljudisolering och högre energiklass - bullerglas. Dessutom har fönsterpartier i trapphus renoverats och målats. 2013 Renovering av 15 stycken badrum för lägenhetsförsäljningar 2014 Nya balkonger, fem stycken 2014 Bytt avlopp efter sommaröversvämning 2014 Bytt asbestdörrar 2014 Injustering av värmesystemet 2014 Färdigställande av OVK 2015 Reparation av avloppsrör 2015 Investering i 100 Mbits/s fibernät för internet 2015 Renovering av badrum, målning mm av de fem hyresrätter som säljs under året 2016 Installation av nya lås i trapphusens balkonger 2016 Reparation av läckage på värmesystemet 2016 Inköp trädgårdsmöbel 2017 Ventilation i lägenheter 2017 Rökgasfläktar 2018 Renovering kungsbalkonger, vädringsbalkonger, samt burspråk/fasader 2019 Utbyte av en (1) rökgasfläkt. 2019 Lagning av skador och målning av yttertak. Komplettering av taksäkerhet.

  Övriga byggnader/utrymmen

  -Cykel- och barnvagnsrum i entrén på Tjärhovsgatan 6 -Innergård med cykelställ. -Två tvättstugor med totalt fyra tvättmaskiner, två torktumlare samt två torkrum, en i källaren på Tjärhovsgatan 6 och en i källaren mellan Folkungagatan 51 och 53 -Tidningsåtervinning källare Folkungagatan 51/53

  Tv & Bredband

  Ownit

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2012-01-31

  Energiklass

  C

  Parkering

  Föreningen disponerar inte några garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering finns på gatan. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret eller på www.stockholm.se/boendeparkering

 • Driftskostnad

  El

  500 kr/mån

  Totalt

  500 kr/mån

  Kommentar

  Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

 • Föreningen

  Namn

  Brf Gråberget 23

  Allmänt om föreningen

  Brf Gråberget 23 är en bostadsrättsförening i hjärtat av Söder. Huset är byggt 1932, ritat av arkitekt Erik Lallerstedt och renoverades 1991. Huset är 5 våningar högt. Fastigheten består av 46 lägenheter på adresserna Folkungagatan 51 och 53 samt Tjärhovsgatan 6. 45 lägenheter är bostadsrätter och 1 är hyresrätt.

  Ekonomi

  Föreningen avser höja avgiften med 4 procent under 2020 i enlighet med den ekonomiska planen.

  Hemsida

  www.graberget23.se

  Gårdsplats/innergård

  Innergård med cykelställ

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Peter Eriksén

Assisterande Fastighetsmäklare, delägare

0705-28 83 33

[email protected]

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Tjärhovsgatan 6, 4 tr, StockholmBostadsbildVacker genomgående 30-tals våning belägen i ett hus ritat av arkitekt Erik Lallerstedt med balkong i söderläge och milsvid utsikt samt bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, djupa fönsternischer i sten, öppen spis samt pelarkolumner. Vardagsrummet vetter mot Björns trädgård och de stora fönsterpartierna ger ett underbart ljusinsläpp och en magiskt utsikt bort mot Götgatsbacken och Mosebacke. I det stora och exklusiva köket har man gott om platsbyggd förvaring med tidstypiska detaljer och dessutom utmärkt maskinell utrustning. Till bords sitter man utan problem 8-10 personer. Vidare är köket i direkt anslutning till den härliga balkongen som ligger i ett skönt söderläge. Master bedroom har gott om plats för dubbelsäng och är i anslutning till en passage med generös förvaring i platsbyggda garderober. Vidare hittar man två mindre sovrum utmärkta som barnrum med plats för säng, pysselhörna och gott om lekyta. Alternativt kan rummen med fördel användas som arbetsrum. Våningen är mycket tyst trots sitt centrala läge och har genomgående högt i tak och stora fönsterpartier i två vädersträck vilket ger rejält med ljus i bostaden och är optimal för den som söker en lugn bostad med högt öppet läge utan insyn. Samtliga fönster har dubbelglas som installerades 2014. Till bostaden hör både ett rymligt vindsförråd och ett källarförråd. Äkta förening som är skuldfri och äger marken. Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och Södermalms saluhall med bara ett par minuters promenad över torget. Uppe på Katarinaberget har du en enastående utsikt med härliga promenadstråk längs Fjällgatan eller Katarinavägen. Strosa runt längs kullerstensgatorna och ta en fika på Stockholms mysigaste kafé vid Mosebacke Torg. Utmärkta kommunikationer med Medborgarplatsens tunnelbanestation precis runt hörnet. Välkommen på visning! https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH51JS2S9LNQN9A57U9495000 kr