Drakenbergsgatan 16 / Hornsgatan 117
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Drakenbergsgatan 16 / Hornsgatan 117
Södermalm - Hornstull, STOCKHOLM

1 rum, boarea 33 kvm, biarea 4 kvm, 1 376 kr/mån
Utgångspris: 2 750 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Yteffektiv och stilren 1:a med inglasad balkong i skönt soligt läge!

Stilren och yteffektiv 1:a om 33 kvm med 4 kvm biyta genom inglasad balkong i skönt soligt läge! I det luftiga vardagsrummet flödar härligt ljus via stort fönsterparti och halvglasad balkongdörr. Här kan man ha såväl större soffgrupp som garderober. Eftersom det finns en praktisk sovalkov får man avsides rofyllt sovutrymme med plats för dubbelsäng och förvaring för böcker. Inglasad balkong i skönt sydvästligt läge och med plats för bord och stolar blir en härlig oas. Det stilrena köket från 2018 har mycket bra förvaring bakom snygga grå fronter och utmärkt arbetsyta av svart granit. Dessutom finns all maskinell utrustning som den matlagningsroade kan önska. Via hallen kommer man in i det helkaklade badrummet som har dusch. Lägenheten har gott om förvaring i dubbelgarderob i vardagsrummet och tillhörande förråd om 4-6 kvm direkt utanför ytterdörren.

Med sin kreativa atmosfär har Hornstull kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger och barer med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Tjoget, Bistro Barbro, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4 och 54.

Välkommen på visning!

Utgångspris:
2 750 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
33 kvm
Biarea
4 kvm
Rum
1 rum
Avgift
1 376 kr/mån
Våning
1 av 8 (Hiss finns)

Planritning

Drakenbergsgatan 16 / Hornsgatan 117 - Planritning
Drakenbergsgatan 16 / Hornsgatan 117 - Planritning
Drakenbergsgatan 16 / Hornsgatan 117 - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

söndag, 9 aug

13:45-14:45

Välkommen på visning! Anmäl dig gärna.

måndag, 10 aug

17:00-17:30

Välkommen på visning! Anmäl dig gärna.

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  1 rum

  Entré

  Trevlig hall med avhängning vid hatthylla och förvaring av skor intill dörren. Vitmålade väggar och parkett som löper vidare in i vardagsrummet. Säkerhetsdörr med tittöga.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med stort fönster och halvglasad balkongdörr som släpper in fint ljus. Plats för såväl större soffgrupp som stora garderober med spegelskjutdörrar. Praktisk sovalkov för dubbelsäng och hyllor för förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

  Balkong

  Inglasad balkong i skönt sydvästligt läge med sol från klockan 9 till 17 och med grönska utanför. Plats för bord och stolar alternativt soffa.

  Kök

  Stilrent kök från 2018 med mycket bra förvaring bakom grå fronter. Generös arbetsyta av svart granit som fortsätter vidare upp på väggen. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, induktionshäll med varmluftsugn och fläkt samt integrerad diskmaskin. Stort fönster som vetter ut mot balkongen. Matplats för 2- 4 intill fönstret. Vitmålade väggar och vitpigmenterat golv.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vita väggar och blå dekorationsbård. Blått klinker på golvet. Falldusch och handdusch med skyddsvägg av glas samt handdukstork. Handfat av porslin med skåp med spegeldörrar och belysning ovanför. Extra badrumsskåp för förvaring. Wc. Förberett för tvättmaskin.

  Förråd

  Till bostaden hör ett förråd om 4-6 kvm och som ligger direkt utanför dörren.

 • Bostaden

  Boarea

  33 kvm (Enligt mätbevis.)

  Månadsavgift

  1376 kr

  Kommentar till avgift

  I månadsavgiften ingår värme och vatten. Från september 2020 ingår bredband i avgiften.

  Biarea

  4 kvm

  Våning och hiss

  Våningsplan 1 av 8, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 0.61267%

 • Fastigheten

  Byggår

  1969-1970

  Renoveringar

  2011- omläggning av yttertak 2012- byte av ytterdörrar och säkerhetslås 2012- installation av nya hissar 2012- renovering av tvättstuga 2012-2013- renovering av fasad, balkonger och loftgångar 2013- OVK-besiktning 2013- tilläggsisolering av krypvind 2015- relining av VVC-rör 2015- byte av undercentral för fjärrvärme 2017- spolning och besiktning av avloppsledningar och avloppsstammar 2018-2019- helrenovering av trapphus och korridorer Kommande renoveringar: Lås- och nyckelsystem byts under 2020 till nyckelbrickor. Ny spolning av vertikalstammar och grenledningar planeras 2022. En ny analys av stammarnas status beräknas göras 2023.

  Övriga byggnader/utrymmen

  I huset finns en tvättstuga som renoverades i maj 2011 och är belägen i källaren. Utrustningen består av fyra tvättmaskiner, två torkrum, mangel/ strykrum samt två torktumlare som installerades 2018. I huset finns även cykelförråd och grovsoprum. Miljöstuga med återvinning av bl a tidningar, metall och plast finns på Drakenbergsgatan.

  Tv & Bredband

  Kabel-TV och internet finns att få genom ComHem och tecknas separat. Det går även bra att aktivera OpenNet (stadsnät som finns draget till varje lägenhet) och sen teckna avtal med det bredbands/kabel-TV-leverantör man så önskar. Från september 2020 ingår bredband i månadsavgiften.

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2020-02-21

  Energiklass

  F

  Parkering

  Det finns garageplatser i Drakenbergsgaraget via Svenska Bostäder. Föreningen har tillgång till ett stort antal avgiftsbelagda parkeringsplatser på Drakenbergsgatan. Det finns även goda möjligheter att parkera längs gatan i omgivningarna runt kvarteret.

 • Driftskostnad

  El

  200 kr/mån

  Totalt

  200 kr/mån

  Kommentar

  Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

 • Föreningen

  Namn

  Brf Draken 16

  Allmänt om föreningen

  Brf Draken 16 är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten upplåts med tomträtt och avtalen för avgälden löper på 10 år och det nuvarande går ut 2020. Tomträttsavgälden kommer med det nya avtalet att öka successivt från nuvarande 0,8 miljoner kr till 1,6 miljoner kr 2023. Föreningen har en stabil ekonomi med mycket låg belåning. Föreningens skuld uppgår till 2013kr/kvm i april 2020. Föreningen består av 92 stycken lägenheter varav 83 stycken upplåts med bostadsrätt och 9 stycken med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande: 1rok- 14st 2rok- 52st 3rok- 26st Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna i Stockholm AB.

  Hemsida

  https://www.brfdraken16.se/

  Gårdsplats/innergård

  Trevlig och lummig innergård.

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

söndag, 9 aug

13:45-14:45

Välkommen på visning! Anmäl dig gärna.

måndag, 10 aug

17:00-17:30

Välkommen på visning! Anmäl dig gärna.

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Drakenbergsgatan 16 / Hornsgatan 117, STOCKHOLMBostadsbildStilren och yteffektiv 1:a om 33 kvm med 4 kvm biyta genom inglasad balkong i skönt soligt läge! I det luftiga vardagsrummet flödar härligt ljus via stort fönsterparti och halvglasad balkongdörr. Här kan man ha såväl större soffgrupp som garderober. Eftersom det finns en praktisk sovalkov får man avsides rofyllt sovutrymme med plats för dubbelsäng och förvaring för böcker. Inglasad balkong i skönt sydvästligt läge och med plats för bord och stolar blir en härlig oas. Det stilrena köket från 2018 har mycket bra förvaring bakom snygga grå fronter och utmärkt arbetsyta av svart granit. Dessutom finns all maskinell utrustning som den matlagningsroade kan önska. Via hallen kommer man in i det helkaklade badrummet som har dusch. Lägenheten har gott om förvaring i dubbelgarderob i vardagsrummet och tillhörande förråd om 4-6 kvm direkt utanför ytterdörren. Med sin kreativa atmosfär har Hornstull kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger och barer med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Tjoget, Bistro Barbro, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4 och 54. Välkommen på visning!https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH51CRBPT7993EV7U32750000 kr