Hökens Gata 1, 5 tr
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Såld

Hökens Gata 1, 5 tr
Södermalm - Mosebacke, Stockholm

2 rum, 39 kvm, 687 kr/mån
Utgångspris: 3 150 000 kr
Slutpris: 3 810 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Välplanerad 2:a med mycket låg avgift i absolut toppläge på Södermalm!

Högst upp i huset hittar ni denna välplanerade 2:a i ett oslagbart toppläge mitt emellan Mosebacke och Götgatsbackens vimlande folkliv och puls. Tidigare bygglov för altan finns som just nu förnyas av säljaren, se alternativt planritning för altanens framtida placering. Bostaden har trevliga egenskaper som snyggt parkettgolv som löper genom lägenheten och ger harmoni, vackert burspråk som ger härlig ljussättning och estetiskt tilltalande materialval. Lägenheten är i genomgående gott skick. I det luftiga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket, får man vackert ljusinsläpp genom stort burspråk med fyra stora fönster. Här får man plats med såväl större soffgrupp som matplats för fyra personer. På ena kortsidan ramar köket med sina vita fronter, snyggt in rummet. Generös arbetsbänk ger gott om arbetsutrymme för den matlagningsroade. Den maskinella utrustningen erbjuder allt man kan behöva. Sovrummet ligger rofyllt avsides med möjlighet att ha dubbelsäng. Via hallen kommer man in i det rymliga badrummet som har dusch. Lägenheten har bra förvaring i fristående garderob i hallen och stort tillhörande förråd om 6 kvm. På samma våningsplan finns ett barnvagnsrum som delas med övriga på samma plan. Utmärkta kommunikationer med Slussens tunnelbanestation precis runt hörnet.

Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och intensiva folkliv bara ett stenkast bort. Trots detta upplevs området som lugnt och avskilt med många vackra kulturfastigheter. Uppe på Katarinaberget har du en enastående utsikt med härliga promenadstråk längs Fjällgatan eller Katarinavägen. Strosa runt längs kullerstensgatorna och ta en fika på Stockholms mysigaste kafé vid Mosebacke Torg. 

Välkommen på visning!

Utgångspris:
3 150 000 kr
Bud
3 810 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
39 kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
687 kr/mån
Våning
5 av 5 (Hiss finns)

Budhistorik

 • BUDGIVARE 4:3 810 000 kr28 maj 10:07
 • BUDGIVARE 6:3 800 000 kr28 maj 10:04
 • BUDGIVARE 4:3 790 000 kr28 maj 09:57
 • BUDGIVARE 6:3 780 000 kr28 maj 09:44
 • BUDGIVARE 4:3 770 000 kr28 maj 09:08
VISA ALLA BUD

Planritning, bild 1 av 2

Hökens Gata 1, 5 tr - Planritning
Hökens Gata 1, 5 tr - Planritning
Hökens Gata 1, 5 tr - Planritning
Hökens Gata 1, 5 tr - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  2 rum och kök

  Entré

  Trevlig hall med gott om förvaring i garderob och avhängning vid hatthylla. Vitmålade väggar och fint parkettgolv som löper vidare in i bostaden. Säkerhetsdörr med titthål.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Rummet får vacker ljussättning genom burspråk med fyra fönster. Plats för soffgrupp och matgrupp för 4 personer. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

  Kök

  Stilrent kök med gott om förvaring bakom vita fronter. Bra arbetsutrymme på svart bänk med liggande Italienskt svart kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys som står strax intill, spishäll med ugn och fläkt, micro samt diskmaskin.

  Sovrum

  Rofyllt sovrum med stort fönster. Här ryms dubbelsäng och annat sovrumsmöblemang. Även här är väggarna vitmålade och på golvet ligger parkett. Praktiskt med dragdörr som inte är skrymmande.

  Badrum

  Badrum med dusch och handfat av porslin med spegel ovanför. Mycket bra förvaring i stående skåp. Wc.

 • Bostaden

  Boarea

  39 kvm (Areauppgifter enligt mätbevis)

  Månadsavgift

  687 kr

  Kommentar till avgift

  I månadsavgiften ingår värme och vatten, bredband med 50 Mbit/s samt kabel-tv med basutubud.

  Balkong/uteplats

  Tidigare bygglov för altan finns och det förnyas just nu av säljaren. Det gamla bygglovet finns under dokument samt se alternativ planritning för altanens placering.

  Våning och hiss

  Våningsplan 5 av 5, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 1.8303%

 • Fastigheten

  Byggår

  1984

  Renoveringar

  2020 - Byte av ventilationssystem 2016 - Relining av avloppsrör, installation fastighetsbox och byte av avluftningsrör 2014 - Byte av hiss och belsyning i trapphus och loftgångar 2013 - Renovering av fastighetens elskåp och tätning av hängrännor 2012 - Nytt entréparti, målning av fönster och nya stuprör - allt mot gatan samt nya dörrpartier mot gården, ny takvärmeanläggning och målning av fastighetens tak 2011 - Byte av vattenpump, spolning av avloppsrör, rengöring av ventialtionssystemet I övrigt har löpande underhåll genomförts. Fönstren kommer att bytas. Datum för detta ska planeras in.

  Tv & Bredband

  Kabel-tv via Comhem. Bredband via gruppavtal med Comhem (50 Mbit/s). Fiber (Stokab) finns indraget i fastigheten men inte i bostäderna.

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2018-11-29

  Energiklass

  D

 • Driftskostnad

  El

  266 kr/mån

  Totalt

  266 kr/mån

  Kommentar

  Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

 • Föreningen

  Namn

  Brf Hökensgata 1

  Allmänt om föreningen

  Brf Hökensgata 1 äger sedan 2010 fastigheten Urvädersklippan Större 20. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt, 4 med hyresrätt (318 kvm) och 2 lokaler. Den totala byggnadsytan uppgår till 2 855 kvm varav 2 170 utgör bostadsyta och 685 lokalyta. Föreningen skattemässiga status är oäkta förening. Styrelsen uppger att föreningen med stor sannolikhet kommer att bli äkta under 2021. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Bostadsrätternas Fastighetsförsäkring. Föreningen äger marken. Till bostaden hör ett källarförråd. Medlemmarna har tillgång till gemensam tvättstuga som är tillåten att använda dygnet runt, två stycken cykelrum på entréplanet, barnvagnsrum på varje våningsplan samt gård med sittgrupp och grillmöjligheter. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Delat ägande godkänns utan krav på minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund.

  Ekonomi

  Föreningen har inga beslut om avgiftsförändringar (uppgift kontrollerad med styrelsen 2020-05-20).

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Hökens Gata 1, 5 tr, StockholmBostadsbildHögst upp i huset hittar ni denna välplanerade 2:a i ett oslagbart toppläge mitt emellan Mosebacke och Götgatsbackens vimlande folkliv och puls. Tidigare bygglov för altan finns som just nu förnyas av säljaren, se alternativt planritning för altanens framtida placering. Bostaden har trevliga egenskaper som snyggt parkettgolv som löper genom lägenheten och ger harmoni, vackert burspråk som ger härlig ljussättning och estetiskt tilltalande materialval. Lägenheten är i genomgående gott skick. I det luftiga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket, får man vackert ljusinsläpp genom stort burspråk med fyra stora fönster. Här får man plats med såväl större soffgrupp som matplats för fyra personer. På ena kortsidan ramar köket med sina vita fronter, snyggt in rummet. Generös arbetsbänk ger gott om arbetsutrymme för den matlagningsroade. Den maskinella utrustningen erbjuder allt man kan behöva. Sovrummet ligger rofyllt avsides med möjlighet att ha dubbelsäng. Via hallen kommer man in i det rymliga badrummet som har dusch. Lägenheten har bra förvaring i fristående garderob i hallen och stort tillhörande förråd om 6 kvm. På samma våningsplan finns ett barnvagnsrum som delas med övriga på samma plan. Utmärkta kommunikationer med Slussens tunnelbanestation precis runt hörnet. Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och intensiva folkliv bara ett stenkast bort. Trots detta upplevs området som lugnt och avskilt med många vackra kulturfastigheter. Uppe på Katarinaberget har du en enastående utsikt med härliga promenadstråk längs Fjällgatan eller Katarinavägen. Strosa runt längs kullerstensgatorna och ta en fika på Stockholms mysigaste kafé vid Mosebacke Torg.  Välkommen på visning!https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH51B2HC0VK2DSUCCG3150000 kr