Östgötagatan 89, 5 tr
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Såld

Östgötagatan 89, 5 tr
Södermalm - Sofia, STOCKHOLM

1 rum, 37 kvm, 1 808 kr/mån
Utgångspris: 3 350 000 kr
Slutpris: 3 700 000 kr
Widerlöv värnar om att minska smittspridning av covid-19 genom att vidta försiktighetsåtgärder.

Välplanerad 1:a högst upp med kungsbalkong i soligt sydvästläge!

Välplanerad 1:a högst upp med kungsbalkong i soligt sydvästläge! Bostaden har uppskattade detaljer bevarade som vackra plankgolv, fiskbensparkett och spegelindelade dörrar. Luftigt vardagsrum med plats såväl soffgrupp som sovavdelning. Via helglasade balkongdörrar kommer man ut på den underbara kungsbalkongen som ligger i ljuvligt soligt sydvästläge med sol från förmiddag till kväll. Här får man plats för bord och stolar samt planteringar. Det stilrena Puustelliköket har utmärkt förvaring bakom röda fronter och generös arbetsyta för den matlagningsroade. Från hallen kommer man in i det helkaklade badrummet som har falldusch. Lägenheten har mycket bra förvaring i inbyggd garderob med plats för såväl vikta som hängande kläder, stor platsbyggd bokhylla i hallen samt tillhörande vindsförråd.

Här bor du mitt bland caféer, restauranger och trendiga butiker precis runt hörnet från Söders hjärta och i närheten finns Nytorget som är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Runt Nytorget finns bl a Urban Delhi och andra kvalitetsrestauranger. I närområdet finns förutom Nytorget och Greta Garbos torg även Vitabergsparken med sin parkteatersscen, lilla Blecktornsparken med tennisbana och bollplan samt stora Blecktornsparken med djur och parklek. Närheten till Hammarby sjö, de lugna kvarteren, de många grönområdena och parkerna gör det trivsamt för människor i alla åldrar att bo här. Kommunikationerna mycket goda då Skanstulls tunnelbana på den Gröna Linjen samt buss nr 3, 4, 57, 74 ligger ett stenkast från bostaden.

Välkommen på visning!

Utgångspris:
3 350 000 kr
Bud
3 700 000 kr
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
37 kvm
Rum
1 rum
Avgift
1 808 kr/mån
Våning
6 av 6 (Hiss finns)

Planritning, bild 1 av 2

Östgötagatan 89, 5 tr - Planritning
Östgötagatan 89, 5 tr - Planritning
Östgötagatan 89, 5 tr - Planritning
Östgötagatan 89, 5 tr - Planritning

VÄLKOMMEN PÅ VISNING

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Patrik Lundberg

Assisterande Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

Fakta

 • Rumsbeskrivning

  Antal rum

  1 rum

  Entré

  Trevlig hall med avhängning intill ytterdörren. Bra förvaring i inbyggd garderob med plats för såväl vikta som hängande kläder. Stor platsbyggd bokhylla. Plats för arbetshörna. Målade väggar i vitt och plankgolv. Säkerhetsdörr med tittöga.

  Vardagsrum

  Luftigt vardagsrum med fint ljusinsläpp via helglasade balkongdörrar. Här ryms så väl soffgrupp som sovavdelning. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och på golvet ligger fiskbensparkett.

  Balkong

  Härlig kungsbalkong i soligt sydvästläge med sol från c:a klockan 11 - 19. Plats för bord, stolar och planteringar. Trall på golvet.

  Kök

  Rymligt Puustellikök (renoverat 2017 ) med mycket bra förvaring bakom röda fronter. Generös arbetsyta med liggande vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, gasspis med elugn samt integrerad diskmaskin i fullsize. Platsbyggd hyllplan och originalskåp ger ytterligare förvaring. Matplats. Vackert ljusinsläpp via stort fönster. Vitmålade väggar och plankgolv.

  Badrum

  Fräscht helkaklat badrum (renoverat 2015) med vita väggar och grått klinker på golvet. Golvvärme. Falldusch. Handfat av porslin med kommod nedanför och skåp med spegeldörrar och inbyggd belysning ovanför. Praktiskt platsbyggd förvaring. Wc.

 • Bostaden

  Boarea

  37 kvm (Area enligt föreningen)

  Månadsavgift

  1808 kr

  Kommentar till avgift

  I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv med basutbud.

  Våning och hiss

  Våningsplan 6 av 6, Hiss:Ja

  Andelstal

  Andel i föreningen: 1.13304%

  Andel av årsavgift: 1.13304%

 • Fastigheten

  Byggår

  1930

  Renoveringar

  2019 OVK (godkänd) och modernisering av undercentralen för värme 2018 Hissen på Östgötagatan renoverades 2017 Stammarna spolades 2017 Fönster renoverades 2017 Hissen på Ringvägen renoverades 2016 OVK besiktning godkänd 2018 Hissen på Östgötagatan renoverades2015 - Utbyte av hissmaskineri 2015 - Åter ställllningsarbete efter vattenskada i lokaler på Ringvägen är slutfört 2015 - Obligatorisk radonma¨tning 2010 - Innergården rustades upp med ny uteplats, planteringar och cykelställ 2009 - Taken målades 2006 - OVK 2005 - Spolning av stammar 2005 - Nya maskiner till tvättstugan 2000 - Fasad renovering Sent 90- tal renoverades tak & fönster 1992 - Trapphuset renoverades 1990 - Byte av elstigar 1990 - Stambyte Samtliga ventiler och radiatorer och termostater i värmesystemet kommer att bytas. Undercentral för fjärrvärme fräschas upp genom målning och installation av ventilation. Ansökan om bygglov för balkong är inskickat för handläggning.

  Övriga byggnader/utrymmen

  - Innergård med välskötta rabatter utrustat med trädgårdsmöbler - Cykelrum - Återvinningsrum - Tvättstuga belägen i källaren utrustad med grovtvättmaskin, 4st tvättmaskiner, 2st torkskåp, 2st torktumlare, centrifug och mangel

  Tv & Bredband

  Föreningen är ansluten till kabel-TV (basutbudet är inkluderat i avgiften) och bredband via Comhem samt öppet fiber via Ip-Only.

  Status energideklaration

  Utförd

  Energideklaration utförd

  2019-02-11

  Energiklass

  E

 • Driftskostnad

  El

  180 kr/mån

  Totalt

  180 kr/mån

  Kommentar

  Kostnad för gas c:a 250 kr/mån och försäkring tillkommer.

 • Föreningen

  Namn

  BRF Östgöten 207

  Allmänt om föreningen

  Brf Östgöten nr 207 äger fastigheterna Masken nr 41 och nr 44. Fastigheterna har totalt 85 lägenheter varav en upplåts med hyresrätt och 5 lokaler med en total yta om 993 kvm. Föreningen äger marken. Föreningens medlemmar har tillgång till trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter, gemensam tvättstuga utrustad 4 tvättmaskiner och 1 grovtvättmaskin, torkskåp och torktumlare och cykelrum. Delat ägande godkänns med inte fler än två delägare varav en måste bo i lägenheten. Juridisk person accepteras inte som medlem. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Det krävs medlemskap i HSB Stockholm för att bli medlem i föreningen.

 • Mäklaruppdraget

  Mäklaren ska tillvarata både köparens och säljarens intressen. Det är dock säljaren som anlitar mäklaren för att hantera förmedlingen av bostaden, och det är också säljaren som betalar arvodet till mäklaren. Du som köpare behöver inte betala något för mäklarens arbete.

  Enligt 14 § Fastighetsmäklarlagen ska en fastighetsmäklare redovisa skriftligen för säljare, köpare och spekulanter om mäklaren eller mäklarfirman har några intäkter från vad som kallas "sidoverksamhet" i anslutning till uppdraget att förmedla någons bostad. Därför vill vi på Widerlöv & Co berätta att Hemnet tar ut en obligatorisk avgift av säljaren för annonsering på hemnet.se enligt vid var tid gällande prislista på hemnet.se/bostadsannonsering, och att Hemnet ersätter Widerlöv & Co med hälften av annonsavgiften (minus moms) per annonserad bostad för den administration som tillkommer för oss. Ersättningen ges inte direkt till den enskilda mäklaren, utan går till mäklarfirman.

Bilder

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

För visning kontakta mäklaren

MÄKLARE

Richard Wall

Ansvarig Fastighetsmäklare

0735-33 99 99

[email protected]

Patrik Lundberg

Assisterande Fastighetsmäklare, delägare

0708-66 53 01

[email protected]

Liknande bostäder

Hämtar liknande bostäder...
Östgötagatan 89, 5 tr, STOCKHOLMBostadsbildVälplanerad 1:a högst upp med kungsbalkong i soligt sydvästläge! Bostaden har uppskattade detaljer bevarade som vackra plankgolv, fiskbensparkett och spegelindelade dörrar. Luftigt vardagsrum med plats såväl soffgrupp som sovavdelning. Via helglasade balkongdörrar kommer man ut på den underbara kungsbalkongen som ligger i ljuvligt soligt sydvästläge med sol från förmiddag till kväll. Här får man plats för bord och stolar samt planteringar. Det stilrena Puustelliköket har utmärkt förvaring bakom röda fronter och generös arbetsyta för den matlagningsroade. Från hallen kommer man in i det helkaklade badrummet som har falldusch. Lägenheten har mycket bra förvaring i inbyggd garderob med plats för såväl vikta som hängande kläder, stor platsbyggd bokhylla i hallen samt tillhörande vindsförråd. Här bor du mitt bland caféer, restauranger och trendiga butiker precis runt hörnet från Söders hjärta och i närheten finns Nytorget som är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Runt Nytorget finns bl a Urban Delhi och andra kvalitetsrestauranger. I närområdet finns förutom Nytorget och Greta Garbos torg även Vitabergsparken med sin parkteatersscen, lilla Blecktornsparken med tennisbana och bollplan samt stora Blecktornsparken med djur och parklek. Närheten till Hammarby sjö, de lugna kvarteren, de många grönområdena och parkerna gör det trivsamt för människor i alla åldrar att bo här. Kommunikationerna mycket goda då Skanstulls tunnelbana på den Gröna Linjen samt buss nr 3, 4, 57, 74 ligger ett stenkast från bostaden. Välkommen på visning!https://widerlov.se/tillsalu/CMBOLGH514RM5GJCU0FTNTG3350000 kr