Inreda barnrummet
Widerlov logo

widerlöv Stockholm

Vi är en del av Widerlöv, Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Klicka här för att läsa mer om våra branschtjänster och de städer där Widerlöv är verksamt.

Inreda barnrummet

En egen vrå för lek och vila – inreda barnrum

Ska du inreda ett barnrum? Härligt! Ett mer lustfyllt hemmaprojekt kan man knappast tänka sig. När du skapar ett rum för lek och bus är det också viktigt att tänka på att rummet även ska vara ett ställe för vila och praktiskt förvaring. Men framförallt – en egen vrå för prinsen eller prinsessan.

När det är dags för ditt barn att få eget rum finns det inspiration att hämta på många ställen. Vad tycker ditt barn om för färger? Vill ni inreda enligt ett tema? Grodor, prinsessor, spiderman eller rally? Eller tänker du dig en neutral bas där textilier och tavlor kan bytas ut efter barnets smak och ålder. 

Det bör vara enkelt för barnet att använda hela rummet. Förvaringslådor ska kunna öppnas lätt, barnet ska kunna nå sina saker så undvik hyllor högt upp. Bra är om det finns möjlighet att plocka undan leksakerna lätt och skapa lugn och ro till natten. En stor mjuk matta mitt i rummet in-bjuder till lek och gör det trevligt att vara på golvet. Barnrummet ska också vara säkert. Se till att det finns petskydd till eluttagen, klämskydd till dörren och spärr på fönstret.

Barn växer fort
Att använda väggdekaler är ett lätt sätt att skapa känsla och förändra. Dekalerna kan fästas, flyttas och tas bort utan att tapet eller målad vägg tar skada. Barn blir stora snabbt och plötsligt kanske inte ljusgula nallebjörnar känns så aktuellt längre. Då är det bara att byta. Väggdekaler finns i alla möjliga former och motiv, här kan ni verkligen låta fantasin leva ut.

Om man får drömma
Vem skulle inte vilja ha en koja i sitt rum? En gunga eller en repstege? Kanske en skön fåtölj som hänger i taket? En myshörna med massor av kuddar och ett hemligt gömställe? Se på rummet med barnets ögon och försök hitta just det han eller hon drömmer om.

Ljuset är viktigt
Bra lekbelysning är viktigt, men barn älskar också mysbelysning och lampor i roliga färger. Tänk efter vilka olika situationer i rummet som kräver belysning. Ska ni pyssla? Läsa? Många barn tycker även om tryggheten av en dämpad nattbelysning.

Dags för stor säng
När barnet börjar sova i vanlig säng kan det vara skönt om man väljer en bredd och en dämpning som även passar en vuxen. Dels för att sagostunden ska vara mysig men också för att barnrummet, inte helt oväntat, ofta även blir mammas eller pappas sovrum, i alla fall under en tid. Och då är det inte dumt att ligga bekvämt.