Victoria Andersson - Inredare
Widerlov logo

widerlöv

Vi är Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Genom passion, engagemang och hårt arbete vill vi erbjuda marknadens bästa tjänster till bostadssäljare, bostadsköpare och nyproduktionsföretag.

Victoria Andersson - Inredare

Victoria Andersson - Inredare på Widerlöv

Du känner dig bekväm från första stund när du träffar Victoria. Hon möter med stadig blick, ett fast handslag och ett varmt leende. Det känns som att ni setts förut. Det är en fantastisk egenskap, speciellt för någon som har som jobb att ha åsikter om hur det ser ut i ditt hem.

Victoria Andersson är en inbiten uppsalabo uppväxt i Bälinge. Det lilla samhället har mest varit känt för sin damfotbollsverksamhet men idrott var aldrig Victorias grej under uppväxten som istället präglades av helt andra intressen .

– Jag var nog den enda i Bälinge som inte spelade fotboll, min pappa var musiker så jag sjöng och spelade instrument istället, berättar hon. Intresserad av fotboll blev jag långt senare.

För det var just fotboll som ledde till att Victoria faktiskt lämnade hemstaden för några år i Stockholm. Eller, kanske inte så mycket själva sporten som att hennes man Ola var fotbollsspelare och under den tiden spelade i allsvenska AIK.

– Jag var nog tvungen att bli intresserad av fotboll, annars hade det aldrig funkat. Hela livet snurrar runt sporten för en fotbollsspelare. Glöm att ens kunna planera en vanlig semester. Det är en livsstil att vara elitidrottare, eller att leva med en.

Det blev naturligt att lära sig sporten och att följa laget och med tiden växte det till ett genuint intresse.

– Visst fick jag ibland höra att jag fick stå tillbaka för Olas fotboll men jag såg det aldrig så. På ett sätt kanske, men det var roligt också, de åren är inget jag ångrar.

Men en spelarkarriär varar inte för evigt och att de skulle återvända till Uppsala var inget de tvekade över.

– Vi hade egentligen aldrig släppt staden under alla år. De flesta vännerna bodde kvar och Stockholm var liksom aldrig “för oss”.

Victoria, Ola och deras två barn flyttade till en villa i Årsta och stortrivdes. Men när båda barnen flyttat hemifrån så lockade det med en lägenhet i centrala Uppsala. De hittade ett renoveringsobjekt som skulle komma att behöva en del jobb men med förutsättningar att bli ett fantastiskt hem. Mycket arbete har lagts ner och frågar du vissa kollegor på Widerlöv så är det nu en av Uppsalas finaste lägenheter. 

– Både jag och Ola tycker om att ha det fint hemma, det var faktiskt något jag tänkte på första gången jag var hemma hos honom, “vad fint han har det”. Men visst är det jag som är drivande vad gäller inredning, även om jag ibland låter honom tro att han får bestämma, skrattar Victoria.

Under åren i Stockholm hade Victoria arbetat som lärare och trivts ganska bra, men i Uppsala dök chansen upp att få jobba med hennes stora intresse, inredning. Tillsammans med en kollega startade hon ett företag som utförde homestylingtjänster åt Widerlöv & Co. Idag är tjänsterna en integrerad del av Widerlöv och har utvecklats väsentligt sedan starten.

– Man har en annan inställning till att ta hjälp med inredning idag, berättar Victoria. I början var det inte vanligt med homestyling inför visningar och en del tyckte det var lite konstigt. Nu har vi kommit längre och de flesta tycker att det är mer eller mindre självklart. Men fortfarande är uppsalaborna lite försiktiga med inredningshjälp till sitt hem, även om vi märker att det ökar.

Att hon hamnat i den roll hon har idag känns nästan som något oundvikligt. Som om allt har lett hit. Den konstnärliga kreativa uppväxten med musiken och hennes positiva sociala personlighet är kanske hemligheten men en sak är säker, Victoria står inte tillbaka för någon. Det är hennes tid nu.