Innerstan

Toppmäklarens bästa tips för att lyckas

  • 10 oktober 2020

Jakob Jakobsson på Widerlöv Stockholm har vunnit ett otal priser och slagit fler säljrekord än de flesta i branschen. Vi frågade honom hur man gör för att prestera på topp som mäklare.

– Det finns tre faktorer som jag brukar lyfta fram. För det första måste man ha talang för yrket och ha en säljande personlighet. För det andra måste man vara beredd att arbeta väldigt hårt och för det tredje måste man ha en förstående familj som förstår att mäklarlivet inte innebär en 9-till-5-tillvaro.

Bland många andra utmärkelser har Jakob Jakobsson varit den mest rekommenderade mäklaren i Stockholm två år i rad enligt tjänsten Hittamäklare. Om man vill nå toppen finns det inget utrymme för kompromisser, enligt Jakob Jakobsson.

– Fungerar inte alla delar i livet kommer du inte att nå toppen. Om du inte arbetar hårt kommer någon annan med samma talang att göra det, om du inte har en förstående familj så kommer du inte att få ihop relationen och livet. Allt måste stämma – och det är svårare än vad man tror. 

Det finns även en annan avgörande faktor bakom Jakob Jakobssons framgångar. 

– Jag är väldigt noggrann av mig och deltar alltid i alla steg i processen. Till exempel är jag alltid med på fotograferingen för att säkerställa att vi får en bra huvudbild och jag skriver alla texter själv.

Vad är det som avgör om en försäljning blir lyckad?

– Det är aldrig en sak som skapar framgång utan det är 20 olika saker som ska inträffa vid rätt tillfälle och det är mitt arbete att se till att allt det händer. Det gäller att vara pedantisk i hela processen. 

Vad är det som driver dig att fortsätta prestera?

– Det är glädje att hjälpa människor att göra lyckade bostadsaffärer, oavsett om det är en köpare eller säljare, detta handlar om några av de största besluten i människors liv och det är en stor glädje att få vara en del i den processen. Sedan tycker jag att tävlingsmomenten i processen är väldigt roliga, jag är en tävlingsmänniska i grunden.

Jakob Jakobsson har över tio år i yrket. Karriären började på Karlsson och Uddare 2009 där han hade bäst försäljningsresultat nio år i rad. Sedan två år tillbaka arbetar han på växande Widerlövs Stockholmskontor där han även agerar teamleader för firmans yngre talanger.

Vilka är dina tre tips till en nybliven mäklare?

–Till att börja med ska man välja arbetsgivare med omsorg. Du ska välja en arbetsgivare som passar dina ambitioner och målsättningar och som skapar de förutsättningar som du behöver. Sedan ska man inte slarva sig igenom processerna utan ta för vana att arbeta noggrant och hårt med alla processer. Det viktigaste för att lyckas är att man har roligt på jobbet och trivs varje dag.

Skriven av Stefan Bjärkefur, Quedro

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, sommarstuga, lägenhet eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Klicka för att boka en värdering