Loppisfynd
Widerlov logo

widerlöv

Vi är Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Genom passion, engagemang och hårt arbete vill vi erbjuda marknadens bästa tjänster till bostadssäljare, bostadsköpare och nyproduktionsföretag.

Loppisfynd

Loppisfynd – skam eller glam?

Shabby glam är en trendstil som låter det gamla och slitna kombineras med det nya och moderna. En stil där ruffiga loppisfynd möta glitter och glamour. Charm och stil i ett.

Aldrig har väl det gamla och slitna haft ett sådant värde som idag. Gamla saker har en historia, en berättelse, ett förflutet. De har betytt något för någon, en spännande och fantasieggande tanke. Förutom denna nostalgiska syn finns det även en estetisk aspekt: Gammalt och slitet är både snyggt och charmigt. När man låter olika epoker mötas och samarbeta uppstår något magiskt.

SKRÄP FÖRVANDLAT TILL UNIK ELEGANS

En något mer sansad syn på gamla saker är att du tar hand om andras ”skräp”. Även om det i praktiken är det du gör, så skapar du också en alldeles egen och unik stil i ditt hem. En stil ingen kan kopiera. Ett loppisfynd behöver idag inte alls betyda att det måste göras om på något sätt, då poängen faktiskt är att blanda nött med nytt. Trenden betyder också att du kan spara en hel del pengar genom att inte köpa allting nytt.

ATT HITTA LOPPISENS GULDKORN

Avsätt en dag till att besöka de loppmarknader eller second handbutiker som finns på orten. Tänk på att loppisar utanför stan oftast är billigare än de inom stadskärnan. Försök ha ett öppet sinne och se potentialen i möbeln, porslinet eller ljusstaken. Letar du efter något särskilt, fråga personalen. Det kan finnas riktiga fynd i gömmorna. Fastna inte vid skicket på möbeln, försök istället att tänka dig den i ditt hem. Hur skulle den då se ut? Allt går att fixa i efterhand med hjälp av färg, tyg eller bara lite sandpapper. Titta även på sådant du upplever som ”fult” från början. Det är ofta billigare och kan rymma stor förvandlingspotential. Återigen, ha ett öppet sinne och en smula fantasi. Det är både kul och spännande att gå på loppisjakt. 

HEMKÄNSLA, CHARM OCH EGEN STIL

Blanda sedan dessa fynd med lite glitter och glamour som till exempel kuddar i silver- eller guldtoner, kandelabrar och vackra speglar. Där har du shabby glam-stilen i ett nötskal. Får du ihop de här delarna har du ett hem med mycket charm och en unik stil. Lycka till i jakten på det perfekta loppisfyndet, men var lite försiktig. Att leta och hitta just det där guldkornet man söker ger mersmak, och man får aldrig riktigt nog.