Fynda fritidshus i höst
Widerlov logo

widerlöv

Vi är Sveriges näst största privatägda mäklarfirma. Genom passion, engagemang och hårt arbete vill vi erbjuda marknadens bästa tjänster till bostadssäljare, bostadsköpare och nyproduktionsföretag.

Fynda fritidshus i höst

Fynda fritidshus i höst

Enligt en artikel gjord av Mäklarvärlden visar nya siffror från Booli att nästan alla län har en högre andel prissänkta fritidshus än tidigare år. Under hösten är annonstiderna dessutom längre än under våren när fler letar aktivt. Det kan alltså vara smart att fundera på fritidshus utanför säsong.

– Många vill sälja fritidshuset innan vintern för att slippa betala för en hel säsong då huset inte nyttjas. Det kan förklara att vi ser många prissänkningar och ett högt utbud, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I Örebro län är andelen prissänkta fritidshus det högsta, 19,3 procent, följt av Västmanland med 18,1 och Stockholms län med 16,3 procent.

För att komma ännu billigare undan är det klokt att tänka över vad som verkligen är viktigt i drömfritidshuset.

– Närheten till vatten brukar dra upp priserna, likaså ett kort avstånd från storstaden. Om egen brygga inte är viktigt för dig kan du komma betydligt billigare undan, likaså om du kan tänka dig en lite längre resväg till fritidshuset, säger Matilda Adelborg.

Alla fritidshus till salu i ditt drömområde hittar du lättast på www.booli.se eller www.hemnet.se