Om oss

Widerlöv i Västerås

Allt tog sin början i Uppsala

Stefan och Tomas Widerlöv såg en lucka i en bransch med långa traditioner. Över två decennier senare, med mängder av genomförda och förkastade idéer bakom sig och stenhårt arbete tillsammans med duktiga kollegor, är företaget vad det är idag. Här berättar vi historien om Widerlöv.

Historien om Widerlöv

Början av 90-talet. På varsitt håll hade bröderna Stefan och Tomas börjat fundera på mäklaryrket, inspirerade av trevliga mäklare de hade träffat. Men de tyckte båda att det fattades något. Det handlade om branschens sätt att arbeta, men också om själva erbjudandet och sättet att förpacka det. Det borde kunna göras bättre. Med det i sikte började bröderna på mäklarutbildningen i Gävle.

1995 var det dags! De grundade sin egen firma, Widerlöv, mitt i en blossande lågkonjunktur.
Färdigutbildade och förväntansfulla inredde de sitt första kontor i en lagerlokal i Uppsala. Dit tog de inte gärna kunderna…

Två unga killar utan erfarenhet av fastighetsmäkleri hade ett berg att bestiga. Men en stark vilja! Stefan och Tomas delade ut flygblad och skickade brev till självsäljare, allt för att hitta kunder i en tid då 30 % av alla bostäder såldes av ägaren själv. För att dryga ut kassan jobbade bröderna extra. I början flyttstädade de själva.

1998 bestämde Stefan och Tomas att det var dags att bli fler. Ytterligare en delägare kom med i bilden, sen anställdes den första fastighetsmäklaren som inte var delägare, och även två assistenter. Fler medarbare betyder större lokaler och flyttlasset gick efter ett par år till Väderkvarnsgatan. Kort därpå öppnades ett kontor till på Sysslomansgatan, och med det här tempot var det upplagt för Dagens Industris gasellpris 2004 för den snabba och starka tillväxten.

Vi öppnar i Västerås 2009

Tack vare goda samarbeten med ett stort byggbolag riktades så småningom blickarna från Östra Aros till Västra. 2009 öppnade WIderlöv kontor på Kopparbergsvägen 8. Ett härligt gäng medarbetare levererade både kompetens och glada skratt.

Viljan att utveckla

Viljan att utveckla, både människor och processer, går som en röd tråd genom Widerlövs historia och utveckling. Exempelvis var de det första mäklarföretaget i Sverige som hade en egen hemsida. Och från att innehålla ren information handlade det snart allt mer om kundnytta. Widerlöv var exempelvis först i landet med budgivning på nätet.

En annan nytta som Widerlöv införde tidigt var flyttstädning i samband med alla försäljningsuppdrag. I början hade bröderna inte råd att anlita någon städfirma… så de fick helt enkelt städa själva.

På senare år har viljan att hitta nya lösningar, bryta traditionella branschmönster och att underlätta och förbättra försäljningsprocessen resulterat i en rad nya idéer och koncept inom fastighetsmäkleriet, till exempel Intressebanken, Accepterat pris, Säkra bud, Stora Visningsdagen med flera.

Det var lite av historien om Widerlövs första år.  Idag är Widerlöv Sveriges näst största privatägda mäklarfirma med kontor i Västerås och två andra städer. Nu väntar framtiden och nya utmaningar, att fortsätta utveckla företaget och branschen. Drivet finns där liksom den aldrig sinande serviceviljan.