Till salu

Östermalm - Villastaden, Stockholm

Villagatan 24B, 4tr

15 500 000 kr Eller högstbjudande
area icon Yta
  • 105 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 2 045 kr/mån
floors icon Våning
  • 4 av 5 (med hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 1895
Villagatan 24B, 4tr

Sekelskifteslägenhet i Villastaden. En unik plats där historia möter modern livsstil!

Mycket charmig lägenhet i vacker och representativ fastighet från sekelskiftet, byggd år 1895, som är belägen i området Villastaden. Denna bostad har fantastiska detaljer från sekelskiftet, såsom en vacker fungerande kakelugn, stuckaturer, takrosetter och fönsternischer täckta med speglar. Taket är generöst högt och likaså fönstren, vilket ger ett underbart ljusinsläpp. Badrummet har nyligen renoverats och har en dusch.
Föreningen är skuldfri med extrem bra ekonomi och fastigheten är mycket väl underhållen, med en vacker grönskande innergård. Läget är mycket attraktivt i en anrik del av staden, med närhet till både Humlegården, Östermalmstorg och Karlaplan. Du kan promenera till både stadens puls runt Stureplan och grönområdena på Djurgården

"Kort historia om Villastaden"
Villastaden anses som en av Stockholms mest vackra stadsdel. Namnet har burits sedan 1860-talet då Gamla Stan och Norrmalm blev trånga och obehagliga, och människor längtade ut mot stadens utkanter. Redan på 1800-talets början sökte de mest förmögna stockholmare ut från den smutsiga staden under sommarhalvåret. Först bebyggdes Mälarens stränder och sedan den inre skärgården. Med hjälp av ångbåten blev det enkelt att ta sig ut till landstället, naturen och sommarnöjet, som då oftast bestod av trävillor. Trävillorna växte över tid och kraven på komfort ökade, samtidigt som antalet tjänare för att ta hand om allt som behövdes för sommarlivet också ökade.
Industrialismen möjliggjorde för den snabbt växande borgarklassen att köpa mark och bygga nya hem. Många ville visa sin framgång genom att skapa eleganta bostäder, främst på Östermalm eller Ladugårdslandet, som det då kallades. Stockholm växte snabbt under förra seklets slut. Att bo i en villa inspirerad av engelska och amerikanska förebilder var en dröm för många som hade möjlighet att flytta från stadens stenbyggnader.

Välkommen till Villagatan 24 på visning!

Intresseanmälan

Richard Sörman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Patrik Nilsson

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

TV och bredband

Närområde

Förening

Tomt, uteplats, bilplats

Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad