Såld

Vasastan, Stockholm

Vikingagatan 18A, 4 tr

Slutpris: 7 250 000 kr

Vikingagatan 18A, 4 tr

Sekelskiftestrea med solig balkong och himlen som närmsta granne!

I underbara Birkastan, i en skuldfri, äkta förening, högst upp i gårdshuset med balkong i sydväst erbjuds nu en sekelskiftestrea, ( i grunden en ombyggd tvåa). Välkommen på visning!

- Toppläge i Birkastan/ Vasastan
- Högst upp i huset
- Två sovrum
- Modern öppen planlösning
- Solig balkong i sydväst
- Eget plan i trapphuset
- Äkta skuldfri förening som äger marken
- Låg månadsavgift
- Mysig innergård med grill- lek- o sittplatser
- Två förråd, vind/ källare
- Nya säkerhetsdörrar i huset
- Larm finns installerat

Bostaden
Ljus och ytterst välplanerad sekelskiftestrea om 70 kvm. Här erbjuds det bästa av två världar, ett modernt hem med eftertraktad öppen planlösning och samtidigt med den genuina sekelskiftescharmen fint bevarad, med originalinredning från husets byggnadsår 1908. Vackra ljusa trädgolv, generös takhöjd, speglade dörrar, djupa speglade fönsternischer och höga och eleganta fönstren skapar känsla och karaktär. Från bostaden hjärta, det öppna sällskapsrummet, nås den soliga och rymliga balkongen i sydvästläge med himmel och takåsar som närmsta granne. Köket erbjuder gott om plats för härlig matlagning, socialt umgänge och trevliga middagar. De två sovrummen upplevs rofyllda och inrymmer båda praktiska klädgarderober med tidsenligt speglade dörrar. Badrummet är helkaklat med dusch. Lägenheten disponeras idag som en trea men är i föreningens förteckning registrerad som en tvåa.

Föreningen
Brf Eldaren 17 är en äkta och skuldfri förening som äger marken. Föreningen upplåter idag 17 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt (dold tillgång) och tre lokaler med hyresrätt( som genererar goda intäkter till föreningen). Brf Eldaren 17 har en vacker och nyrenoverad innergård med grillplats, planteringar och en lummig pergola med sittgrupp. Gemensamma utrymmen består av barnvagnsrum, sopsortering och tvättstuga.

Omgivning
Här bor ni på bästa adress, mitt i populära Birkastan, även kallad "Lilla Paris", för dess charmiga och kontinentala atmosfär. Här är det närhet till precis allt - grönområden och parker, skolor och förskolor, restauranger, caféer och mycket goda kommunikationer med både buss, tunnelbana, pendeltåg och Flygbussar.

I området finns restauranger med mat från alla världens hörn, charmiga små kaféer, delikatessbutiker och flertalet populära barer. På Vikingagatan bor ni lugnt och fridfullt med Rörstrandsgatans myllrande folkliv runt hörnet. Ett stenkast från bostaden ligger även populära Vasaparken med mysiga caféer, lekpark och minigolfbana. Från Vikingagatan promenerar man på bara några minuter till det vackra området kring Karlbergs slott med sina fina promenad- och joggingstråk och under sommartid även möjlighet till ett dopp i det blå.

Varmt välkommen till Birkastan och Lilla Paris!

För mer info om bostaden, kontakta ansvarig mäklare Therese Nilsdotter, Widerlöv Stockholm.
0706-703221, mail: [email protected]

Ansvarig mäklare

Therese Nilsdotter

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad