Kommande bostad

Hasseludden, Nacka

Toppvägen 5

Nästa visning
calendar icon torsdag 15 augusti 18:15 - 19:00
  • Friliggande villa
16 500 000 kr
  • lamp and chair icon 7 rum och kök
area icon Yta
  • 184 m2 boarea
  • 31 m2 biarea
  • 1 865 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1913
Toppvägen 5

Unik villa med sjöutsikt, båtplats, orangeri, gästhus och garage. En drömfastighet!

Detta är en kommande försäljning som planeras med start i augusti. Föranmäl gärna ditt intresse redan nu!

Unik villa med ursprung från 1910-talet, vackert belägen på en höjd och med strålande sjöutsikt över Kvarnsjön. Här bor man nära Hasseluddens brygga i en lummig och lugn kulturmiljö. Till fastigheten hör möjlighet till båtplats i Lövbergaviken. Man har även en roddbåt i Kvarnsjön. Ta gärna del av filmen av det utmärkta läget genom att klicka på "Läs mer hos mäklaren".

Villan är vacker både invändigt och utvändigt. Här välkomnar väl tilltagen takhöjd, ljusa luftiga rum med spröjsade fönster, murad eldstad och utarbetade snickerier. De två vackra verandorna erbjuder matplats för många samt sällskapsrum - båda med rofylld utsikt över det glittrande vattnet nedanför. Altandörrar leder från vardagsrummet ut till den väl tilltagna altanen som är belägen här utanför.

En vacker trappa leder upp till övervåningen där man når ett allrum med utgång till en fantastik balkong - ett perfekt ställe att ta ett glas vin i den sista kvällssolen. Runt allrummet är tre sovrum och ett mindre badrum med dusch belägna. Alla sovrummen är stora nog att rymma en dubbelsäng och det största har ett fantastiskt burspråk mot vattnet.

Med direktaccess från vardagsrummet, men givetvis även utifrån, finns ett fantastiskt orangeri som kommer från Swedish Greenhouse. Detta används året om då det värms både av golvvärme under tegelgolvet (villans bergvärme via egen, avstängningsbar slinga) och av en luft-luftvärmepump. Här blommar bouganvillan och apelsinblommorna tidigt om våren och fram emot sensommaren kläs taket med Pinot Noir-druvor från en väletalblerad vinstock som växer genom golvet. Orangeriet är ett underbart ställe för såväl fest som vardagsnjutning och odling.

I villans suterrängplan finns ytterligare ett allrum och även praktiska utrymmen så som pannrum med förråd, dusch, och en mindre bastu. Här finns även hemmets praktiska utrymmen så som teknikrum med bergvärmepump, torkskåp och en möjlig plats för tvättstuga med utgång till trädgården.

Till fastigheten hör ett välplanerat gästhus med badrum med dusch, köksdel och ett fint sovloft med klädkammare. Detta lilla hus med en byggyta om 25 kvm uppfördes 2007. Det har en egen terrass med markis och underbar utsikt. I direkt anslutning finns en snickarboa med trefasel. Gästhuset är en möjlighet för ägaren till fastigheten att hyra ut eller som generationsboende.

För bilar finns en rejäl entréplats samt ett garage med en carport. Vid sidan av garaget finns även en uppställningsplats för båt eller en tredje bil. Laddbox för elbil. Garagetaket är utrustat med solceller som ger ca 4000-4500 kWh per år.

Trädgården som hör till huset är väldisponerad och genomarbetad för att kunna njuta av blomning från tidig vår till sen höst. Den bjuder på stensatta gångar och inte mindre än fem fina uteplatser i olika lägen och nivåer.

Toppvägen är belägen i en unik och vacker del av Kummelnäs klassat som kulturhistoriskt värdefull, nära Hasseluddens brygga, Skepparholmen och Yasuragi. Dessa lokala konferens- och spaanläggningar bjuder även på restauranger och barer som även är öppna för allmänheten. Varför inte njuta av en god lunch eller en middag vid ”chefs table”? Yasuragi ägs nu av Strawberry och Skepparholmen av Stureplansgruppen så ambitionerna för framtiden är höga. Båda anläggningarna nås via en fin väg utmed en bäck och genom en liten skog och utmed havet. Skepparholmen fem-tio minuter från villan och Yasuragi lite längre bort. På vägen passerar man flera stora och historiska fastigheter som är grannar. En kort promenad utmed Kvarnsjövägen leder ner till vändplan och forsen där det vid förra sekelskiftet låg en kvarn. Här rinner Kvarnsjön ut i Höggarnsfjärdens vatten och om våren är det ett kraftfullt vattenfall. Mitt emot, på andra sidan viken, finns Gärdesuddens naturreservat. Lite längre in i Lövbergaviken ligger bryggan där man har rätt till båtplats för fritidsbåt. Den gemensamma bryggan och föreningen är knutpunkten för en trevlig grannsamvaro.

En vacker badsjö, Vittjärn, eller i folkmun kallad Trollan finns på kort avstånd. Den är utsedd till Stockholms bästa badsjö och ligger vackert belägen omgärdad av skog och klippor. Här kan man få vara helt ensam om tidiga morgnar eller sena kvällar. Hasseluddens brygga trafikeras flitigt av Vaxholmsbolaget. Varför inte göra som många andra i området och pendla till jobbet med båt in till Slussen eller Strömkajen?

Välkomna att uppleva ett hem och en trädgård som känns som ”en egen värld”. Ett privat litet paradis.

Visningar

Föranmäl dig gärna via hemsidan. Välkommen på visning! torsdag 15 augusti, 18:15 - 19:00
Anmäl mig
Föranmäl dig gärna via hemsidan. Välkommen på visning! söndag 18 augusti, 14:20 - 15:00
Anmäl mig
Anna Hellgren
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Anna

Bostad

Ekonomi

Område

previous slide
next slide
Planlösning från Toppvägen 5, Kommande i Hasseludden, Nacka
Planlösning från Toppvägen 5, Kommande i Hasseludden, Nacka
Planlösning från Toppvägen 5, Kommande i Hasseludden, Nacka

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad