Såld

Södermalm, Stockholm

Timmermansgränd 4, 6 tr

Slutpris: 8 100 000 kr

Timmermansgränd 4, 6 tr

Etagevåning högst upp i bästa sydvästläge med balkong i solnedgång mot Timmermansparken!

LJUS VÅNING I ETAGE HÖGST UPP I FRITT LÄGE MED STOR BALKONG I SOLNEDGÅNG. STARK FÖRENING MED LÅG SKULDSÄTTNING OCH STOR DOLD TILLGÅNG I HYRESRÄTTER.

Välkommen till denna underbara bostad i etage med en fantastisk soldränkt balkong i hörnläge högst upp i huset mot Timmermansparken med solnedgång. På balkongen lyser solen från förmiddag till solnedgång och hela våningen badar i ljus i det höga fria läget. Direkt när du kommer in i våningen möter man den generösa öppna planlösningen mot både vardagsrum, matsal och kök. I anslutning till entrén finns badrummet med tvättpelare och intill trappen till övervåningen finns ett sovrum med egen ingång. Vardagsrummet som även enkelt kan göras om till ett sovrum är stort och rymmer en hel garderobsvägg med stort fönsterparti. Matsalen rymmer stora sällskap med direktkontakt och access till kökets bardel och den stora balkongen med sitt magiska solläge. Här finns plats för både utemöbler och grill. På övervåningen finns ett rymligt sovrum med stort fönsterparti och härlig utsikt över takåsarna. På övre plan finns också ett stort förråd som idag används som ett extra sovrum samt en klädkammare och flera garderober.

Föreningen Designationen är en äkta och välskött bostadsrättsförening med 237 st lägenheter varav 220 upplåts med bostadsrätt och 17 st lägenheter upplåts med hyresrätt som är en dold tillgång då dessa på sikt kan ge stort kapitaltillskott vid försäljning. Under 2021 ombildades två hyresrätter till bostadsrätter och under 2022 ytterligare en. Värdet av de kvarvarande hyresrätterna vid en potentiell försäljning överskrider med råge de lån som för närvarande finns i föreningen. Utöver detta finns 19 lokaler upplåtna med hyresrätt som är en bra inkomstkälla. Enligt senaste årsredovisningen är belåningsgraden på ca 4500 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen är också med i en samfällighet för garage med många platser.

Här bor du i hjärtat av Södermalm med allt du kan önska dig inom behagligt gångavstånd! Mariatorgets närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger och matbutiker. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Promenadavstånd till Medborgarplatsen med saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett gediget utbud av butiker samt närhet till grönska så som Tantolunden med koloniområden, promenadstråk och badmöjligheter och Zinkensdamms idrottsplats. Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med Södra Stations pendeltågsstation och bl.a. 4:ans och 55:ans busshållsplats inom 2 minuters gångavstånd samt Mariatorgets tunnelbana 5 min bort.

Ansvarig mäklare

Jonas Cederroth

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Timmermansgränd 4, 6 tr, Såld i Södermalm, Stockholm Planlösning från Timmermansgränd 4, 6 tr, Såld i Södermalm, Stockholm Planlösning från Timmermansgränd 4, 6 tr, Såld i Södermalm, Stockholm

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad