Kommande bostad

Södermalm, Stockholm

Svartensgatan 8A, 2tr

  • price tag icon 4 418 kr / månad
  • Bostadsrättslägenhet
12 000 000 kr
  • lamp and chair icon 3 rum och kök
area icon Yta
  • 98 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 4 418 kr/mån
floors icon Våning
  • 2 av 3 (ingen hiss)
Svartensgatan 8A, 2tr

Karaktärsfull bostad med tidstypisk charm nära Mosebacke Torg

En charmig sekelskifteslägenhet från 1892, belägen på en av Stockholms mest eftertraktade adresser mellan Götgatan och Mosebacke torg. Denna vackra trea erbjuder generösa ytor med imponerande takhöjd. Bostaden har bevarade detaljer som stuckaturer, takrosetter, franska spegeldörrar, tre kakelugnar (en fungerande), djupa fönsternischer och eleganta trägolv, vilket ger en unik karaktär och charm. Här finns möjligheten att skapa ett drömboende där vissa ytor kan uppdateras efter egna önskemål och behov.

Lägenheten har en idealisk planlösning med ett rymligt vardagsrum och en matsal som passar utmärkt för sociala tillställningar och stora middagsbjudningar. Sovrummet vetter mot en lugn innergård, vilket garanterar en fridfull atmosfär. Balkongen i söderläge ger härligt solljus under stora delar av dagen. Köket renoverades för några år sedan och erbjuder modern funktionalitet med en stil som kanske kan förfinas ytterligare för att harmoniera med lägenhetens historiska charm. Badrummet är helkaklat med dusch och handdukstork.

Bostadsrättsföreningen är stabil med låg skuldsättning och avgift. Till lägenheten hör både vind- och källarförråd, vilket ger extra förvaringsmöjligheter. Här finns alla förutsättningar för att trivas och skapa ett personligt hem.

Mellan 1890 och 1892 uppfördes två byggnader, ett gatuhus och ett gårdshus, på Svartensgatan 8 A och B, tidigare känd som Fiskaregatan från 1674. Fastigheten, med namnet Kejsaren 22, ritades av den framstående arkitekten Olof Jonsson och kännetecknas av sin tidstypiska tegelarkitektur med lekfulla detaljer som tinnar och torn. Gatuhusen hade högre standard och separata ingångar för tjänstefolk, medan gårdshusets stil var enklare. En omfattande renovering genomfördes på 1940-talet, vilket inkluderade en ny port men bevarade fasadens ursprungliga utseende.

Bostadsrättsföreningen Kejsaren, som äger marken, förvärvade fastigheten 1980. Föreningen består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt en hyreslokal. De två innergårdarna erbjuder utemöbler, grillmöjligheter och ett väderskyddat område för barnvagnar. I källaren finns en bastu och en gemensamhetslokal vid tvättstugan.

Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och intensiva folkliv bara ett stenkast bort. Trots närheten till stadens puls upplevs området som lugnt och stillsamt med många vackra kulturbyggnader. Missa inte populära destinationer som Södra Teatern med sin Jazzbrunch och Woodstockholm. Katarinaberget erbjuder enastående utsikt och härliga promenadstråk längs Fjällgatan och Katarinavägen. Njut av en fika på något av de mysiga kaféerna vid Mosebacke Torg. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanan vid Slussen och flera busslinjer som tar dig runt hela staden.

Intresseanmälan
Patrik Lundberg
Ansvarig mäklare

Patrik Lundberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Patrik

Bostaden

Föreningen

Ekonomi

Planlösning från Svartensgatan 8A, 2tr, Kommande i Södermalm, Stockholm
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad