Såld

Södermalm - Mosebacke, Stockholm

Svartensgatan 8 A, 2 tr

Slutpris: 12 500 000 kr

Svartensgatan 8 A, 2 tr

Sekelskiftesdröm med två kakelugnar invid Mosebacke

Välbevarad sekelskiftestrea belägen i representativ fastighet anno 1892 på en av Stockholms mest anrika adresser. Ett drömboende där de väl tilltagna ytorna förskönas ytterligare med påtaglig takhöjd. Stuckaturer, takrosetter, helfranska spegeldörrar, två kakelugnar, djupa nischer, vackra brädgolv som skapar charm i bostaden. Detta sätter verkligen en härlig karaktär på den idealiska planlösningen. Med ett generöst vardagsrum och matsal är detta ett hem där man kan vara social och ordna stora middagsbjudningar. Det rofyllda sovrummet är beläget mot lugn tyst innergård. Balkong i härligt söderläge. Charmigt kök med flera bevarade originaldetaljer. Helkaklat badrum med dusch och handdukstork. Belägen i en solid förening med låg skuldsättning och avgift. Till bostaden finns det nyttjanderätt till både vinds- och källarförråd i föreningen. Här finns ljuva förutsättningar att trivas.

Under åren 1890-1892 i hjärtat Söders kulturhistoriska centrum och anrika kvarter uppfördes två byggnader, ett gatuhus och ett gårdshus om fyra våningar som nu har adress Svartensgatan 8 A och B med tidigare benämning som Fiskaregatan år 1674. Med fastigheten Kejsaren 22 som grund anlitades en av dåtidens mest produktiva arkitekter i Stockholm Olof Jonsson vars arkitektoniska karaktär här återfinns lekfullt med tinnar och torn, praktfull fasad med tidstypiskt tegel och asymmetriska utsmyckningar. Gatuhusen fick högre standard och dessutom två ingångar varav en var för tjänstefolket medan gårdshusets klass och stil var enklare. Under 1940 gjordes en stor ombyggnad då den generella standarden höjdes med bland annat ny port men man valde att fortsatt behålla den välbevarade fasaden från byggåret.

Bostadsrättsföreningen Kejsaren är en äkta förening som äger marken och förvärvade fastigheten Kejsaren 22 år 1980. Föreningen omfattar 24 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Husen förenas av två innergårdar varav den ena har utemöbler och grill samt väderskyddat utrymme för barnvagnar. I källaren bredvid tvättstugan finns en bastu samt gemensamhetslokal.

Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och intensiva folkliv bara ett stenkast bort. Trots detta upplevs området som lugnt och avskilt med många vackra kulturfastigheter. Några favoriter i området som inte bör missas är Södra Teatern med Jazzbrunch och Woodstockholm. Uppe på Katarinaberget har du en enastående utsikt med härliga promenadstråk längs Fjällgatan eller Katarinavägen. Strosa runt längs kullerstensgatorna och ta en fika på Stockholms mysigaste kafé vid Mosebacke Torg. Bra kommunikationer med tunnelbanan Slussen och bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Välkommen på visning!

Patrik Lundberg
Ansvarig mäklare

Patrik Lundberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Patrik

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Svartensgatan 8 A, 2 tr, Såld i Södermalm - Mosebacke, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad