Till salu

Jakobsberg, Västerås

Sotargatan 18

6 995 000 kr
area icon Yta
  • 180 m2 boarea
  • 800 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1991
Sotargatan 18

Unikt högt och rofyllt läge.

Garage & Carport
Friköpt tomt
Nyare än övrigt på området
Fjärrvärme

I ett stilfullt och rofyllt läge finner vi denna unika villa med stort fokus på sociala ytor både inne och ute. Detta drömboende är perfekt placerat i ett lugnt område där du bor och lever nära naturen och samtidigt mitt i staden. Villan är arkitektritad, byggd 1991 och är fortfarande den enda i sitt slag i Västerås. En takhöjd på sex meter i vardagsrummet och en öppen planlösning med stora härliga takfönster i söderläge ger ett fantastiskt ljusinsläpp och rymd i huset. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgångar till altandäck i flera nivåer öppnar upp så miljön mellan inne och ute smälter samman till en stor och härlig umgängesyta. Från balkongen har du en avkopplande utsikt över takåsar med natur och gröna inslag.

Den friköpta hörntomten ligger på en lugn gata och har ett högt läge med naturligt insynsskydd. Trädgården omgärdas av en tät och uppvuxen ligusterhäck. Det finns plana trädgårdsytor och vackra fruktträd som förgyller fastighetens unika karaktär. Denna insynsskyddade oas är något för dig som vill finna lugnet i storstaden.

Villan har unika lösningar och är anpassad till den aktiva familjen med krav på avskildhet, samtidigt som den inbjuder till social samvaro. Den har fiberanslutning till det öppna stadsnätet på upp till 1000 Mbit/sek, dimbar belysning på fasader och uteplatser som tänds och släcks automatiskt och kan justeras från mobiltelefon. Även samtliga spotlights i badrum, kök och vardagsrum är dimbara och kan styras från mobiltelefon.

Den väldisponerade villan på 180 kvm boyta har hela fem sovrum på två plan. Den har två helkaklade badrum varav det ena har en bastu samt bubbelpool med massagemunstycken. Andra unika detaljer som inte får glömmas bort är de enorma förrådsutrymmena. Två stora förrådsrum om totalt 60 kvm i källarplan samt ett vindsrum om 40 kvm som med enkelhet kan göras om till boyta. Till det kommer ett vinterbonat garage på 30 kvm med fjärrstyrd port och tillhörande carport.

I vardagsrummet finns en vacker, platsbyggd och vedeldad kakelugn från Cronspisen med sju meters rökkanaler och ett steglöst utblås, som med med god driftsekonomi och hög effektivitet kan värma större delen av boytan under vintersäsongen.

I direkt närhet ligger en ICA närlivs med utlämningsställe, en F-6 skola samt en 7-9-skola. På cykel når du centralstationen på endast några minuter. I närområdet ligger härliga grönområden med lummiga promenadstråk utmed den rogivande Svartån samt flera elljusspår och det vackra Djäkneberget. Med snabb och enkel access till E18 når du såväl Erikslunds shoppingcenter som det stora Rocklundaområdet och city på några minuter.

Välkommen att boka dig på visning, så berättar jag mer.

Intresseanmälan

Margaretha Humble

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Taxering

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

previous slide
next slide
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad