Såld

Vasastan - Birkastan, Stockholm

Rörstrandsgatan 16A, 0,5 tr, ög

Slutpris: 12 000 000 kr

Rörstrandsgatan 16A, 0,5 tr, ög

Villakänsla i sekelskifteshus med stor egen uteplats och vacker kakelugn

Varmt välkommen till Rörstrandsgatan och till en underbar sekelskifteslägenhet med rofyllt gårdsläge, vacker kakelugn och stor egen uteplats att njuta av under varma sommarkvällar.

- Sekelskiftesdröm om 4,5 rok
- Genomgående planlösning
- Tre sovrum
- Två badrum
- Två walkin-closets
- Toppläge i Birkastan
- Äkta förening som äger marken
- Låg belåning 2044 kr/kvm (enl ÅR 2022)
- Bra intäkter från uthyrda lokaler
- Vacker kakelugn
- Generös uteplats i rofyllt gårdsläge

Boendet
Med ett absolut toppläge i eftertraktade Birkastan saluförs nu en underbar sekelskifteslägenhet anno 1913, med generösa sociala ytor, vackert kök med matsal, tre bra sovrum, två badrum, mycket gott om förvaring samt en härlig egen uteplats. Nästan som att bo i ett eget gårdshus njuter ni av den egna uteplatsen i lugnt gårdsläge, med plats för alla gäster, stor grill, växter och loungemöbler. Bostaden har ljusinsläpp från två håll och har gott om karakteristiska sekelskiftesdetaljer, såsom högt i tak, höga eleganta fönster med djupa speglade nischer, spegeldörrar och vackra trägolv. Lägenheten ligger med ett lugnt och ostört läge mellan de vackra sekelskiftes-fastigheterna.

Föreningen
Brf Eldaren 13 är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken och fastigheten Eldaren 13 med adress Rörstrandsgatan 16. Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt, vilket ger goda intäkter till föreningen. Föreningens gemensamma utrymmen består av en härlig gemensam innergård med uteplats, utemöbler och grill, barnvagnsrum, en fullt utrustad tvättstuga, gemensamhetslokal samt cykelställ med tak på gården.

Läget
Läget i Birkastan är synnerligen efterfrågat med den härliga sommar-gågatan Rörstrandsgatan, som erbjuder ett unikt utbud av caféer, restauranger och mysiga butiker. Med några minuters promenad erbjuds goda möjligheter till rekreation och friluftsliv längs Karlbergskanalen och dess vackra promenadstråk eller i lummiga Vasaparken med café, minigolf och lekpark. Detta sammantaget gör att du kan njuta av det bästa av två världar, ett lugnt och behagligt boende och samtidigt ha närhet till både stadens parker och citypuls. Ett flertal gym finns i närområdet som bland annat SATS- Sportpalatset och Friskis & Svettis, eller om du vill ta en promenad eller springtur runt vackra Karlbergssjön, här finns oändliga möjligheter.

Kommunikationer
Kommunikationer i området är utmärkta, med tunnelbanans gröna linje från Sankt Eriksplan samt flertalet innerstadsbussar och pendeltågen från Odenplan, även Flygbussarna trafikerar från Sankt Eriksplan, vilket gör det enkelt att ta sig ut i världen.

Varmt välkommen hem till en bostad med kvaliteter utöver det vanliga!

För mer info om bostaden, välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare: Therese Nilsdotter, mob 0706-703221 Email: [email protected]

Ansvarig mäklare

Therese Nilsdotter

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Planritning

previous slide
next slide

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad