Såld

Vasastan - Birkastan, Stockholm

Rörstrandsgatan 15, 4 tr

Slutpris: 11 250 000 kr

Rörstrandsgatan 15, 4 tr

1920-talsdröm med solig balkong och eldstad i hjärtat av Birkastan

- Drömläge i Birkastan
- Vackert och klassiskt 1920-tal
- Möjlig 4:a
- Genomgående med ljusinsläpp från två håll
- Vacker eldstad/ öppen spis
- Solig balkong i sydvästläge
- Äkta stabil förening/ äger marken
- Goda intäkter från lokaler
- Vacker grönskande innergård

Med ett fantastiskt läge mitt i Birkastan saluförs nu en underbart ljus och luftig 1920-talsdröm. Här erbjuds en bostad som kombinerar klassisk charm med modern bekvämlighet. Med ett underbart kök, ett ljuvligt och ljust sällskapsrum, matsal med eldstad, två härliga sovrum och ett generöst badrum med tvättmaskin och torktumlare, blir detta ett boende utöver det vanliga, ett hem trivas i och längta till.

Här finner vi flertalet originaldetaljer från byggnadsåret 1929, såsom vacker fiskbensparkett, serveringsskåp, generös takhöjd och spröjsade fönster. Lägenheten är belägen högt upp i huset och genomgående, med ljusinsläpp från två håll, vilket ger bostaden dess ljusa och luftiga karaktär. Från sällskapsrummet nås balkongen, som har sol från lunch till sen kväll och här erbjuds en rofylld stund med en underbar utsikt över himmel, gård och vackra husfasader.

Brf Terrakottan 9 är en äkta och stabil bostadsrättsförening som bildades 1993. Föreningen äger marken och fastigheten Terrakottan 9 med adress Rörstrandsgatan 15. Föreningen upplåter 34 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt, vilket ger goda intäkter till föreningen. Föreningens gemensamma utrymmen består av en lummig och vacker innergård med gräsmatta, planteringar samt grillplats, matplats och loungemöbler. Det finns även en fräsch tvättstuga i källarplan med full maskinell utrustning samt cykelförråd och soprum på gården.

Läget i Birkastan är synnerligen efterfrågat med den härliga sommar-gågatan alldeles nedanför, som erbjuder ett utmärkt utbud av caféer, restauranger och små mysiga butiker. Med några minuters promenad erbjuds goda möjligheter till rekreation och friluftsliv längs Karlbergskanalen och dess vackra promenadstråk eller i lummiga Vasaparken med café, minigolf och lekpark. Detta sammantaget gör att du kan njuta av det bästa av två världar, ett lugnt och behagligt boende och samtidigt ha närhet till både stadens parker och citypuls. Kommunikationerna i området är utmärkta, med tunnelbanans gröna linje från Sankt Eriksplan samt flertalet innerstadsbussar och pendeltågen från Odenplan, även Flygbussarna trafikerar från Sankt Eriiksplan, vilket gör det enkelt att ta sig ut i världen. Ett flertal gym finns i närområdet som bland annat SATS- Sportpalatset och Friskis & Svettis, eller om du vill ta en promenad eller springtur runt vackra Karlbergssjön, här finns oändliga möjligheter.

Varmt välkommen till ett bostad med kvaliteter utöver det vanliga!

För mer info om bostaden, välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare:
Therese Nilsdotter, mob 0706-703221.
Email: [email protected]

Ansvarig mäklare

Therese Nilsdotter

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Planritning

previous slide
next slide

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad