Såld

Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm

Polhemsgatan 11

Slutpris: 6 900 000 kr

Polhemsgatan 11

LJUS HÖRNTREA I HÖGT LÄGE MED GENOMGÅENDE BRA SKICK OCH BALKONG I LUMMIGT VÄSTERLÄGE

Här presenteras en fantastisk lägenhet i hörnläge med genomgående stilrena och gedigna materialval och såväl Norr mälarstrand som Riddarfjärden bara ett kvarter bort. En bostad som erbjuder generös takhöjd, härligt ljusinsläpp från flera håll och vacker fiskbensparkett. Många tidstypiska detaljer är bevarade som tillför en känsla av att vilja komma hem.

-Vacker 30-tals charm
-Hiss som rymmer barnvagn eller rullstol
-Eftertraktat läge intill Norr mälarstrand
-Optimala kommunikationer och livsmedelsbutiker
-Solid förening med låg belåning om ca 5000 kr/kvm
-Stora renoveringar utförda
-Hörnläge med balkong i västerläge
-Generös takhöjd

Välkommen till en bostad i toppskick där allt förutom badrum renoverats 2018. Genomgående slås du av ett generös takhöjd och ytskikt i toppskick. Tidstypiska detaljer såsom fiskbensparkett, spröjsade fönster och spanjoletter är bara några av de detaljer som återfinns i bostaden och skänker en härlig atmosfär till bostaden. Ett nyrenoverat kök i stilrent och gediget materialval ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket ger en perfekt planlösning för sociala sammankomster. Hörnläget skänker ett härligt ljusinsläpp i rummet och här finner du även bostadens balkong i soligt läge. Två rymliga sovrum mot lugn innergård som båda rymmer dubbelsängar. En serveringsgång finns bevarad med ett vacker serveringsskåp för exemplarisk förvaring. Helkaklat, fräscht badrum. En kombimaskin finns installerad i anslutning till hallen om du vill tvätta i lägenheten.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och ett källarförråd.

Från bostadens innergård finns möjlighet att promenera rakt in i pontonjärsparken. Såväl kronobergsparken, rålambshovsparken och smeduddsbadet ligger i nära gångavstånd.

Som en del av Brf Eken N:r 12 bor ni i en förening med mycket god ekonomi. Föreningen äger marken och klassas som en äkta bostadsrättsförening. Stambyte genomfördes år 1999 och belåningen per kvadratmeter uppgår till 5 110 kr/kvm (ÅR 2021). För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till en gemensam innergård med sittmöbler och planteringar, tvättstuga, barnvagnsförvaring samt cykelrum.

På Nedre Kungsholmen bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls - ett perfekt utgångsläge för både naturälskaren och citymänniskan. Kvarteren nedanför Hantverkargatan består till stor del av fantastiska gamla hus som har fått behålla sin ursprungliga charm och karaktäristiska byggnadsdetaljer. Promenera till Fridhemsplan så har du fullt utbud av service och flertalet butiker i Västermalmsgallerian. I området finns många populära restauranger som exempelvis Mälarpaviljongen och Orangeriet. Är du sugen på en fika är Petité France en populär favorit. Området är en fantastisk utgångspunkt för den som gillar grönska, vatten och långa promenader. Vyn från Norr Mälarstrand över Riddarfjärden kan man aldrig tröttna på och Kungsholmen runt är en klassisk runda både för motionären eller barnvagnspromenaden. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4.

-En personlig favorit är att ta en frukost på pittoreska Petité France för att sedan gå en promenad på Kungsholmen. Genomgående promenadstråk längst vattnet och ett avstånd som mäter ganska exakt 10 km. Kan en morgon börja bättre?

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Polhemsgatan 11, Såld i Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad