Såld

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Maria prästgårdsgata 1B, 2 tr

Slutpris: 3 275 000 kr

Maria prästgårdsgata 1B, 2 tr

Nyrenoverad 20-talspärla i lugnt gårdsläge på återvändsgata med rikt kulturliv runt knuten!

Nyrenoverad 20-talspärla i lugnt gårdsläge med rikt kulturliv och restauranger runt knuten! På lugn återvändsgata, 2 vackra trappor upp i fin byggnad välkomnas du av en genomgående nyrenoverad lägenhet med bevarade originaldetaljer såsom djupa fönster, takrosett, fina dörrar samt en generös takhöjd om ca 2,7 m. Stilrena, nyslipade trägolv i kombination med det fina ljusinsläppet från fönsterna som vetter mot den lugna innergården bidrar till extra trivselfaktor. Välkomnande hall med plats för avhängning samt mindre möblemang, och om inte det räcker har du en generös garderob. Ljust, luftigt och lättmöblerat rum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, soffgrupp samt övrigt önskat möblemang. Tilltalande kök i rostfritt med bistrokänsla, plats för mindre matbord invid det stora fönstret med utsikt mot innergårdens lugn. Rymligt, helkaklat badrum i stilrent utförande renoverat 2019 i samband med stambyte med vitkaklade väggar i förband och marmorgolv med golvvärme. Utrustat med duschhörna med praktisk vikvägg i glas, toalett, handduksvärmare samt handfat med infälld spegel ovan. Helt enkelt en bostad att längta hem till. Välkommen hit för att trivas med lyxen av en känsla av gamla historiska Stockholm precis utanför porten. Till lägenheten finns nyttjanderätt till ett källarförråd. Flexibelt tillträde efter köparens önskemål.

Bostadsrättsföreningen Kvarnberget på Maria Prästgårdsgata 1A–D är belägen i en fridfull och vacker omgivning på en av Södermalms högsta punkter på trafikfri lugn återvändsgata. Välskött, äkta förening som bildades 1999 och äger marken. I området, som ligger centralt men ändå avskilt, finns det ett brett utbud av butiker, restauranger och kulturliv. Fastigheten uppfördes 1925 och den har i dag totalt 70 lägenheter. Samtliga stammar bytta 2019. Tre gårdar varav en öppen som erbjuder grill, odlingsmöjligheter samt prunkande rabatter. För mer information besök gärna föreningens hemsida https://www.brfkvarnberget.se/

Här bor du i hjärtat av Södermalm, ett stenkast från populära Swedenborgsgatan och Mariatorget vars närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger, teatrar och matbutiker. Med promenadavstånd till det idylliska Mariaberget som präglas av vackra välbevarade kulturklassade kvarter med charmiga kullerstensbelagda gator. Här finner ni den omtalade Monteliusvägen med dess vackra promenadstråk, Olle Adolphsons park och Ivar Los Park med deras vidunderliga vy över vackra Söder Mälarstrand och Riddarfjärden med dess vatten och båtliv. Ypperliga kommunikationer bussar och och Södra Stations pendeltåg i närheten. Vid Mariatorget finns buss 55, 57 och 66, t-bana (röd linje). En kort promenad österut finns Slussen med t-bana (grön och röd linje), Saltsjöbanan, bussar mot Nacka och Värmdö, Djurgårdsfärjan och Fjäderholmslinjen.

Välkommen på visning!

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Maria prästgårdsgata 1B, 2 tr, Såld i Södermalm - Mariatorget, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad