Såld

Västermalm, Västerås

Lidmansvägen 5

Slutpris: 5 000 000 kr

Lidmansvägen 5

Underbar våning i anrik byggnad! Hiss och garage i huset!

Drömmer du om en vacker våning med tidstypiska 20-talsattribut? Nu finns chansen. I detta anrika hus, byggt 1920 och Mimers första omtalade hus, finner du tidstypiska attribut så som högt i tak, vackra spegeldörrar, vackra dörrfoder och djupa fönsternischer med spröjsade fönster. De generösa sällskapsrummen ligger elegant i fil med vy över takåsar och mot Domkyrkan. Det är lätt att trivas. Det finns både hiss och garage i huset.
Planlösningen om 138 kvm över fem rum och kök är trivsam; Rymlig välkomnande hall med både badrum, gästtoalett samt mycket bra förvaringsutrymmen med bl a klädkammare. Det trevliga köket med matplats har ett härligt ljus från de vackra glasdörrarna varifrån man kommer ut till balkongen i skönt sydvästläge. Här kopplar du av på ett lugnt och trivsamt läge inåt gården.
Vardagsrummets härliga rymd och vackra fönster är tilltalande. I fil ligger även den vackra och stora matsalen som inbjuder till härliga middagar med vännerna på besök. Båda rummen har genomgående vacker fiskbensparkett och avdelas genom spegelskjutdörrar som även dem är vackert tidstypiska. Lägenheten erbjuder även ett fint kontor som vid behov naturligtvis även kan användas som sovrum eller bibliotek. Master bedroom är mycket rymligt med ett fint läge inåt gården. Det finns ytterligare ett sovrum i anslutning till köket. Detta rum har en gång tiden säkerligen varit en pigkammare som var vanligt på den tiden. Möjligen kan man använda detta sovrum som en del av köket.

Lägenheten är mycket tilltalande och väldigt social i sin planlösning där man når sällskapsrummen från två håll.

Huset i Jugendstil är genom åren varsamt renoverat enligt original-uppförandet. Här är det lätt att trivas både på egen hand och med vänner på besök.

Detta är ett sällsynt tillfälle för dig som söker en härlig våning med vackra tidstypiska 20-tals-attribut, generösa ytor, bekvämlighet och ett utsökt läge. Hiss och garage i huset ger ett bekvämt boende. Ett utsökt lugnt läge men med stadens puls och utbud runt knuten. Närheten till Djäknebergets vackra grönska inbjuder till avkopplande stunder.

Välkommen att kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Privat: Magnus Levenborn

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad