Kommande bostad

Norra Lagnö, Värmdö

Lagnövägen 37

Pris enl ök
area icon Yta
  • 146 m2 boarea
  • 1 947 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1909
Lagnövägen 37

Villa Berghill anno år 1909

KOMMANDE. Detta är en kommande försäljning. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare, initialt gärna via mail, för intresseanmälan, löpande information kring försäljningsprocessen samt möjlighet till förhandsvisning. Fastigheten visas efter överenskommelse.

Med strålande vy över inloppet till vår vackra huvudstad återfinns Villa Berghill invid Norra Lagnö färjeläge.

Villa Berghill uppfördes år 1909 och tjänstgjorde då likt merparten av villorna i området som sommarresidens. Under årens lopp har villan genomgått en varsam förvandling för att möta dagens krav på ett bekvämt boende. Planlösningen är till stor del original. De tidstypiska verandorna mot fjärden i norr har förvandlats till boyta, den gamla entrén har ersatts av en ny och badrum har adderats för att möta dagens krav på ett modernare och mer bekvämt boende. Husets själ är väl bevarad med detaljer och attribut som gedigna plankgolv, generös fönstersättning, tidstypiska snickerier och eldstäder samt en generös takhöjd på sällskapsplanet.

Planlösningen är väl genomtänkt där de sociala ytorna med vardagsrum, bibliotek och matplats är samlade med ett luftigt kök med anslutande matplats och tvättavdelning runt hörnet. I anslutning återfinns en pampig entréhall med dubbel takhöjd, ett ytsmart badrum samt en inre hall som kan växlas om till hemmakontor alternativt sovrum enligt originalplanlösningen.

En trappa upp återfinns en mer privat sfär där ett rymligt sällskapsrum med otrolig vy över fjärden flankeras av tre bra sovrum varav ett föräldrasovrum med anslutande klädkammare. Här finns även ett badrum med dusch och anslutande klädkammare. Våningsplanets brutna takvinklar skapar en härlig rumslighet. Badrummet öppnar upp mot en tilltagen terrass som löper utmed husets södra sida bort till garagebyggnaden med ovanliggande ateljé / gästrum.

Kök och matsal öppnar båda upp mot en generös terrass som omsluter huset i väster. Läget är skyddat med fin vy över trädgården i väster samt fjärden i norr. Trädgården ramas in av uppvuxen grönska mot Karlsruhevägen i norr och Lagnövägen i öster där bygglov för uppförande av plank finns. Bilen parkeras bekvämt på infarten alternativt i garaget. Inom bekvämt promenadavstånd finns gott om gästplatser vid områdets infartsparkering.

Färjeläget trafikeras året runt av Waxholmsbåtar för vidare transport in till Strömkajen alternativt vidare ut i skärgården via Waxholm. Inom snar framtid (prel. våren 2024) öppnar en reguljär båtpendlings-linje för än snabbare transport in till Strömkajen. Här avgår även Tynningfärjan.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Johan Wahlberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer
Assisterande mäklare

Morgan Flodman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Taxering

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

Närområde

previous slide
next slide
Planlösning från Lagnövägen 37, Kommande i Norra Lagnö, Värmdö Planlösning från Lagnövägen 37, Kommande i Norra Lagnö, Värmdö
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad