Kommande bostad

Östermalm - Karlaplan, Stockholm

Karlavägen 83, 6tr

  • price tag icon 6 434 kr / månad
  • Bostadsrättslägenhet
18 900 000 kr
  • lamp and chair icon 3.5 rum och kök
area icon Yta
  • 119 m2 boarea
  • 24 m2 biarea
price tag icon Månadsavgift
  • 6 434 kr/mån
floors icon Våning
  • 6 av 6 (med hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 1912-1913
Karlavägen 83, 6tr

Exklusiv vindsvåning med eklektisk elegans i hjärtat av Östermalm!

Välkommen till en vindsvåning av unik karaktär belägen mitt på Östermalm. Bostaden disponerar 119 kvm och 24 kvm biarea fördelade på tre rum och kök. I detta spatiösa hem möts eklektisk charm, moderna lösningar och exklusiva materialval såsom öppna tak med synliga takbjälkar, spröjsade fönster i romansk stil och ett sömlöst elegant kök med högklassiga vitvaror. Bostaden är belägen i ett vackert utsmyckat hus från 1913 i ett av Stockholms finaste områden med närhet till både parker, mysiga caféer och Stureplans nattliv.

Matsalens öppna tak har en hänförande höjd och synliga bjälkar i mörkt trä. Ljus flödar in från flera djupa takfönster och ett spröjsat fönster i romansk stil med djup takkupa. Takbjälkarnas robusta charm tillsammans med den vitmålade interiörens mjuka rundade drag ger förnimmelser till Medelhavet och en otrolig känsla av rymd skapas av mittdelens takhöjd. Än mer hemtrevligt blir rummet av den inbyggda öppna spisen med spiselkrans. Matsalen ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, en ombonad plats med flera små fönster som ger en sannerligen unik karaktär av rummet.

Ett hemtrevligt och ombonat intryck inges även i huvudsovrummet med snedtak och synliga takbjälkar. Den platsbyggda garderoben med ett skjutdörrsparti i spegel ger fantastiska förvaringsmöjligheter. Mellan matsalen och huvudsovrummet finns en praktisk arbetsplats som rymmer ett skrivbord eller annat önskat möblemang. Vidare finns ett mindre sovrum med fint ljusinsläpp från ett fönsterparti med härlig utsikt över Östermalm. Här ges möjlighet att inreda exempelvis ett barnrum eller gästsovrum.

I halvöppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket som är modernt inrett med en minimalistisk och elegant stil. Släta vitmålade luckor och integrerade vitvaror ger ett sömlöst intryck. De svarta vitvarorna skapar en dramatisk men stilren kontrast. Under dagtid släpps naturligt ljus in genom ett fönster och under mörka kvällar ges ett gemytligt ljus från infällda spotlights i taket. Köket är mycket ytsmart där varje kvadratmeter används väl. Fina arbetsytor ges på köksbänken som löper längs två väggar och skapar en U-form med en halv köksö. Köksön har plats för barstolar vilket skapar en naturligt social yta och perfekt för en fördrink medan goda måltider tillagas.

Bostaden har två fräscha badrum med elegant Carrara-marmor, vilket ger en exklusiv känsla. Intill ett av badrummen ligger en trivsam bastu för en extra guldkant i tillvaron.

Tidigare hade lägenheten bygglov för en västvänd balkong/terrass, men detta lov har nu gått ut, och det pågår ingen ny bygglovsprocess under nuvarande ägare.

Förening och fastighet
Fastigheten som byggdes 1913 är av eklektisk stil med en blandning av tidstypiska attribut och lite äldre manér som går hand i hand med områdets äldre fastigheter. Trapphuset bjuder på en storslagen entré med ett rundat tak i romansk stil och en takkrona i jugendstil.

Brf Vintergatan 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 21 bostadsrättslägenheter samt 5 BRF-lokaler. Fastigheten förvärvades av föreningen 1980. Föreningen har en allmänt god ekonomi då lån per kvadratmeter uppgick till 3 790 kr enligt årsredovisningen 2022.
Föreningens medlemmar kan nyttja cykelrum och en gemensam tvättstuga i källaren. Dessutom finns en innergård med uteplats och trädgårdsmöbler.

Område
Bostaden ligger ett kvarter ifrån Karlaplans härliga park som erbjuder avslappning i skuggan av grönskande träd med en porlande fontän i mitten. Ett grönkantat gångstråk tar dig ända till Humlegården vars vida gräsmatta ger en utmärkt plats för en picknick. Området är fullt av vackra sekelskifteshus med utsmyckade fasader, mysiga caféer och restauranger i bästa klass. Färskt bröd och härliga bakelser går att köpa varje dag på flera bagerier. På Östermalm återfinns gastronomi på alla nivåer, från charmiga lunchställen till middagar med Michelin-status. På bekvämt gångavstånd, ca 15 minuter, ligger Stureplan som erbjuder ett fartfyllt nattliv. Östermalms Saluhall ligger även det inom gångavstånd, där ett hav av läckerheter säljs i en anrik atmosfär. En kort promenad bort ligger Strandvägen. Här kan man njuta av en trevlig promenad längs med vattnet, stanna till på en av alla restauranger eller caféer eller ta färjan till Djurgården och vidare ut i skärgården. Området är verkligen en perfekt blandning av lugn och harmoni samt liv och rörelse, allt i en otroligt vacker miljö. Ett svårslaget läge!

Vid Karlaplan finns både busshållplatser och tunnelbanestation. På ett fåtal minuter med tunnelbana nås T-Centralen och Centralstationen, Stockholms största knutpunkt för kommunikation – både lokal och nationell. Perfekt för den som pendlar!

Intresseanmälan
Patrik Lundberg
Ansvarig mäklare

Patrik Lundberg

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Patrik
Ashkan Jalilian
Assisterande mäklare

Ashkan Jalilian

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Ashkan

Bostaden

Föreningen

Ekonomi

Område

Planlösning från Karlavägen 83, 6tr, Kommande i Östermalm - Karlaplan, Stockholm
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad