Såld

Östermalm - Karlaplan, Stockholm

Karlaplan 4, vån 3

Slutpris: 12 800 000 kr

Karlaplan 4, vån 3

Med ett oslagbart läge, invid Karlaplan saluförs nu en generös och välbevarad funkisdröm anno 1946. Bostaden, som disponeras över fyra rum och kök, är belägen i historisk fastighet ovanför välkända Maximteatern. Föreningen är skuldfri med mycket god ekonomi och med de flesta stora renoveringarna bakom sig.

- Historisk fastighet anno 1946
- Skuldfri äkta förening
- Välbevarad med tidstypiska attribut
- Flexibelt tillträde
- Vacker eldstad
- Balkong mot gård
- Gäst-wc
- Renoveringschans- möjlighet till öppen planlösning
- Gemensam takterass i föreningen
- Vacker innergård
- Nära service och kommunikation
- Nära till Strandvägen och Djurgården

BOSTADEN
Välkommen till en unik och genomgående våning med fint ljusinsläpp genom magnifika fönsterpartier. Bostaden erbjuder ett vackert och representativt sällskapsrum med eldstad och barskåp i original, matsal med burspråk, kök, två härliga sovrum, badrum och gästwc samt hall med platsbyggda skåp och garderober i original. Båda sovrummen har utgång till lägenhetens balkong som vetter mot grönskande gård. Från sällskapsrummet blickar man ut över lugn återvändsdel av Styrmansgatan och Kommendörsgatan och inte nog med det, ett vackert kastanjeträd blommar snart alldeles utanför ditt magnifika fönster. Bostaden stoltserar med flertalet tidstypiska funkisattribut som fönsterbänkar i marmor, fiskbensmönstrad ekparkett, stengolv, vacker eldstad, platsbyggda och inredda garderober, burspråk samt barskåp i originalutförande.

FÖRENINGEN
Brf Harpan 26 är en skuldfri, äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 16 bostadsrättslägenheter. Gemensamma ytor är cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga och separat torkrum. Medlemmarna förfogar även över en fantastisk innergård med utemöbler och grill samt en möblerad takterrass med magisk utsikt. Fastigheten uppfördes under 1945-46, efter ritningar av arkitekt Ernst Grönvall.

OMRÅDET
Här bor man med ett oslagbart läge helt invid Karlaplan på lugn del av Styrmansgatan, med bekvämt promenadavstånd till Strandvägen och Kungliga Djurgården. Vid Karlaplan finns all tänkbar och service av butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med en kort promenad nås även Östermalmstorg och Saluhallen, Dramaten samt Stureplan. I området kring Karlaplan finner vi både förskolor, grundskolor samt gymnasium. Här ligger även två av landets mest populära skolor, Carlssons skola samt Fredrikshovs Slotts skola. 

KURIOSA- HISTORIA
Platsen där Maxim ligger idag har en rik historia. Under andra världskriget användes området av FRA för att avkoda krypterad radiotrafik, och det spelade en avgörande roll i dechiffreringen av tysk underrättelsetjänsts koder. Efter kriget omvandlades byggnaden till "Karlaplansstudion", där Sveriges Radio spelade in musik och program, inklusive en inspelning med Beatles. År 1967 förvandlades platsen till Maxim, som fungerade som både biograf och teater ända till 2022. Maximteatern planerar att öppna sina dörrar igen hösten 2024.

Varmt välkommen till en unik bostad med fantastiska möjligheter att skapa och leva din dröm i hjärtat av Östermalm.

Widerlöv

Vill du ha mer information?

Kontakta oss på kontoret

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Karlaplan 4, vån 3, Såld i Östermalm - Karlaplan, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad