Såld

Örsundsbro, Enköping

Gryta-Säva 10

Slutpris: 3 175 000 kr

Gryta-Säva 10

FANTASTISKT FRITIDSHUS! NJUT AV DEN VACKRA NATURTOMTEN, DEN UPPVÄRMDA POOLEN & ÖPPNA SPISEN!

Varmt välkommen att trivas i detta idylliska fritidshus, eller permanentboende, med närhet till både Uppsala & Stockholm! Huset har funnits i samma familjs ägor sedan 1974. Här finns det plats för hela familjen att träffas under årets alla månader, men framförallt under sommaren. Barnen eller barnbarnen kan leka fritt på tomten eller bada i poolen och de vuxna kan njuta av en kopp kaffe med utsikt över vackra fält. Ett fantastiskt boende för den som gillar naturen, men även uppskattar närheten till stadskärnan.

Planlösningen erbjuder ett mycket stort vardagsrum med halvöppen planlösning till husets moderna kök. I vardagsrummet njuter du av mysiga stunder kring det stora matbordet och värmen ifrån både öppna spisen och vedspisen. I anslutning till vardagsrummet finner du två rymliga sovrum varav ett med en garderobsvägg. Ett separat WC-rum nås ifrån husets inre hall och ifrån den rymliga altanen på framsidan når du ytterligare två sovrum/gästrum. I bastuavdelningen hittar du en stor vedeldad bastu, duschrum, wc/tvättstuga samt ett rymligt sovrum med en oslagbar utsikt över gröna ängar och ibland betande hästar. Tack vare det stora fönsterpartiet i sovrummet så fylls rummet med ett härligt ljusinsläpp och naturen känns genast mycket nära.

I trädgården finner du ett flertal samlingsytor, grill/rökplats med trädäck samt odlingshörna. Där finns också äppelträd, plommonträd, vinbär, hallon, smultron, fläder och slånbär. På tomten finns även en lättillgängligt carport med tillhörande förrådsdel.
Runt huset finns altaner i olika väderstreck och på framsidan finns det stora trädäcket med poolen som värms upp med solvärme.

Att bo i Gryta-Säva innebär att promenera eller cykla i en gammal kulturbygd med en rik historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Sveakonungens eriksgata gick över Sävaån, Ransta, Ölsta, Husby och Gryta kyrka. Här finns många bevarade runstenar varav en från Ölsta har flyttats till Skansen. För den hästintresserade familjen finns Säva ridcenter i närheten.En liten bit ifrån tomten ligger den gamla banvallen som erbjuder möjlighet att cykla till Uppsala eller Örsundsbro. I Örsundsbro finns det mesta man kan behöva i form av service och ett rikt ortsliv. Sommartid är den ”gamla bion” från 1925, väl värd ett besök inte minst för det bevarade huset med sin speciella arkitektur. Passa också på att titta på Salnecke slott och cafe’ på vägen dit.

För den som är intresserad av sjölivet så har Örsundsbro en liten båtklubb, därifrån kan man ta sig till Alstasjön med ett fint utomhusbad eller lotsa sig ut till Lårstaviken i Mälaren. Där finns Wiks slott som erbjuder promenader i deras lummiga trädgård, vandringsleder samt vacker arkitektur från en av Sveriges bäst bevarade medeltidsborgar. Där finns även en välskött och fin badstrand, restaurang och cafe. Att cykla dit tar 20 minuter.I området runt Örsundsbro har flera driftiga egenföretagare etablerat sig och det finns många möjligheter att handla eller äta närproducerad och ekologisk mat av olika slag. Alla dessa finns att hitta i Fjärdhundraland så välkommen att ta del av allt som finns att utforska och uppleva i detta fina område.

KOMMUNIKATION:
Bostaden har ett bra geografiskt läge för att snabbt ta dig till lite större närliggande städer. Bra pendlingsavstånd.
Till Uppsala tar det ca 20 min med bil, till Enköping 25 min och Stockholm når du på en timma.
Goda bussförbindelser finns med bara en liten promenad till närmaste hållplats.

Välkomna på visning i fantastisk naturnära och kulturhistorisk miljö!

Beyar Hajo

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Sofia Wictorsson

Reg. fastighetsmäklare Läs mer
Intresseanmälan

Var du intresserad av denna bostad?

Vi har flera liknande bostäder till salu så kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad