Till salu

Fågelbro, Värmdö

Fågelbrovägen 21

12 995 000 kr
area icon Yta
  • 187 m2 boarea
  • 22 m2 biarea
  • 1 706 m2 tomtarea
calendar icon Byggnadsår
  • 1890
Fågelbrovägen 21

SEKELSKIFTESDRÖM MED UNIKT LÄGE I VACKRA FÅGELBRO, INTILL HÄSTHAGAR, GOLFBANOR OCH BADPLATSER

Intill en fantastisk natur med hästhagar, stall och golfbanor finner vi denna vackra och insynsskyddade oas i ett soligt sydvästläge. Villan är byggd i slutet av 1800-talet och är idag totalrenoverad. Med varsam hand har byggnaden renoverats för att återskapa och bevara de vackra och tidstypiska detaljerna. Den härliga tomten angränsar till hästhagen och är, likt en grön oas, fylld med vackra blommor, syrenbuskar och fruktträd. I trädgården finns också ett orangeri för trevliga måltider och odlingar. Till villan hör en härlig terrass med sol från morgon till sen kväll. Det finns även ett gästhus om 25 kvm + sovloft och bastu. På denna vackra plats njuter man av stillhet och lugn hela dagen tillsammans med levande utsikt över hästhagen och klubbhuset. På gångavstånd finns allt man kan drömma om, golfbanor, tennis, padel, gym, spa, stall, båtplats, badplatser, restauranger och en härlig natur och ströva fritt i.

Välkommen till Fågelbro Säteri

Läs gärna mer om Fågelbro Golf & Country Club
https://www.fagelbrogolf.se/

Historia
Den som bodde i huset västra del var säteriets snickare. Han var chef över byggnation på Fågelbro Säteri som troligtvis skedde under slutet av 1800-talet. I husets östra del bodde säteriets stallförman. Huset var tjänstebostad till säteriet så länge jordbruket var igång. Under sent 1990-tal styckades det av och såldes till en familj som gjorde om byggnaden till enfamiljshus och moderniserade. Den lilla kullen framför huset som nu är hästhage kallas för Rödfärgarberget. Säteriet var stort fram till 1987 och det fanns här en mångfald av byggnader, t.ex. stall, ladugård, statarlängor, trädgårdsmästarbostäder, torp och stugor. Det gick åt mängder med röd färg för att underhålla alla hus. Varje vår kokades egen röd slamfärg på Rödfärgarberget.

Intresseanmälan

Paul Karlström

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Morgan Flodman

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Taxering

Inskrivningar m.m.

Driftskostnad

Närområde

previous slide
next slide
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad