Till salu

Telegrafberget, Nacka

Edelcrantz väg 55

Nästa visning
calendar icon söndag 28 april 13:00 - 13:40
10 495 000 kr
area icon Yta
  • 136,4 m2 boarea
  • 3,9 m2 biarea
price tag icon Månadsavgift
  • 4 278 kr/mån
calendar icon Byggnadsår
  • 2022
Edelcrantz väg 55

Magiska solnedgångar med utsikt över Stockholms inlopp 30 min med pedelbåt från city

På en trevlig återvändsgata, 30 meter till förskola och lekplats och med direkt anslutning till naturreservat återfinns detta rymliga parhus om 140 kvm i suterräng. Ett hem för konnässören där omsorg har lagts vid material och kvalitet. Här bor man med endast 30 min båtpendling till Slussen och med bedövande utsikt över Stockholms inlopp från merparten av rummet. Livskvalitet!

Stockholms alla landmärken kan beundras; från Globen till Stadshuset och vidare till Kaknästornet. Till och med Kista Tower syns i fjärran över horisontlinjen. Eftermiddags- och kvällssolen är så bra den bara kan bli: förvänta dig röda himlar och solnedgång bakom Lidingös horisont, allt medan fritidsbåtar och kommersiell trafik stävar in mot Stockholm city eller ut mot skärgården.

På entréplan är den sociala ytan placerad med stort kök, matplats, läshörna och stor balkong. Ett rymligt badrum med dusch. En trappa ner finns vardagsrummet med glaspartier från golv till tak. På detta plan finns även ett mindre sovrum. Ytterligare en trappan ner återfinns tre sovrum, varav ett större master bedroom. Här finns även ett badrum med dusch och klädvårdshörna med tvättmaskin och torktumlare, samt ett pannrum med förråd.

Hela bostaden är i genomgående toppskick med påkostade material och fina färgval. Kök och badrum är lågmält lyxigt utformade i en stil som håller i många år framöver. Hemmet har genomgående målade väggar och tak. På golven ligger en mattlackad enstavig ek-lamellparkett och det är vattenburen golvvärme i alla tre planen. Fönsterbänkar är i mellangrå kalksten. Två parkeringsplatser ingår och laddbox.

Bostadsrättsföreningen Segelvyn 1 har 18 par- och radhus i ett par olika modeller. Alla belägna på Edelcrantz väg. Inflytt skedde i augusti 2022 i samtliga hus. Den välbalanserade föreningen har inga planerade avgifthöjningar och är lågt belånad för att vara nybyggda hus: ca 5 200 kr per kvm. Man amorterar på lånen och avsätter till underhållsfond i enlighet med den ekonomiska planen.

TELEGRAFBERGET
En ny tid väntar för Telegrafberget. Industrin är borta och nu börjar det fyllas av vackra bostäder med liv och rörelse. Ett område som verkligen behöver upplevas på plats! Området konstrueras med noggrann hänsyn till historien, där både bostadshusens utformning och de offentliga konstverken reflekterar respektfullhet mot det förflutna. Den äldre och k-märkta bebyggelsen vid vattnet kommer att bevaras i sin helhet. På sikt strävar man efter att integrera verksamheter i området som kan locka besökare till området, exempelvis restauranger. Vid kajen pågår planer för etablering av ett spahotell och en småbåtshamn, vilket möjliggör för boende att ha sin båt i nära anslutning till bostaden. Nyligen har en förskola öppnat i området och i närområdet finns flera andra väletablerade förskolor samt Myrsjöskolan (F-9).

Läget är tyst och naturnära. Här finns härliga skogsområden på bägge sidor och massor av valmöjligheter av slingor för promenad, löpning och cykling. Det finns flera vackra småsjöar i närheten som man kan bada i, tex de som i folkmun kallas "Trollan" (Vittjärn på kartan) och "Glasan" (Glasbrukssjön).

Det närbelägna Orminge Centrum, fem minuter bort, fungerar som en välförsörjd servicepunkt. Här finns alla tänkbara faciliteter som är nödvändiga för det dagliga livet; flera mataffärer, apotek, frisörer, Systembolag, bibliotek, vårdcentral, flera butiker och träningsställen.

Det är även enkelt att båten in till Stockholm. Den lägger till vid kajen som är precis nedanför huset och många i området båtpendlar till city. Båtlinje 83 samt snabblinje 83X (Strömkajen-Vaxholm-Rindö) för resor in till city och med med en resväg på ca 20 min till Slussen.

Från området går även buss 416 som tar dig till Orminge centrum där en rad busslinjer ansluter för vidare resa till Slussen och T-centralen. Ca 1,5 km bort finns även en busshållplats, Skarpövägen, varifrån det är möjligt att ta motorvägsbuss (444 och 446) direkt till Slussen på 20-25 min. I rusningstrafik går även linje 445 C direkt till Cityterminalen. Linje 417 går via Nacka Forum och tar ca 25 min. För sena kvällar och helger går även nattbussar.

Visningar

Föranmäl dig gärna via hemsidan. Välkommen på visning! söndag 28 april, 13:00 - 13:40
Anmäl mig
Ansvarig mäklare

Anna Hellgren

Reg. fastighetsmäklare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Driftskostnad

Närområde

Förening

Tomt, uteplats, bilplats

previous slide
next slide
Planlösning från Edelcrantz väg 55, Till salu i Telegrafberget, Nacka Planlösning från Edelcrantz väg 55, Till salu i Telegrafberget, Nacka Planlösning från Edelcrantz väg 55, Till salu i Telegrafberget, Nacka

Räkna ut boendekostnad

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad