Kommande bostad

Vasastan - Sibirien, Stockholm

Birger Jarlsgatan 83, 3tr

Pris enl ök
area icon Yta
  • 144 m2 boarea
price tag icon Månadsavgift
  • 7 494 kr/mån
floors icon Våning
  • 3 av 6 (med hiss)
calendar icon Byggnadsår
  • 1918
Birger Jarlsgatan 83, 3tr

Sekelskiftesfemma med dubbla balkonger och fungerande öppen spis!

Väldisponerad sekelskiftesfemma med generösa sällskapsytor, dubbla balkonger mot gård och en fungerande öppen spis. Här trivs man från första stund med tidstypiska detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, vägglister, spröjsade fönster och stuckaturer som ger bostaden karaktär. Genomgående planlösning med stora eleganta fönster som släpper in rikligt med ljus och tillsammans med den höga takhöjden om ca 3 meter en härlig rymd. Vältilltaget vardagsrum med ett vackert burspråk och matsal i fil som skapar goda sociala ytor. Smakfullt kök med god förvaring samt plats för ett mindre matbord. Vidare disponerar bostaden tre sovrum, helkaklat badrum utrustat med dusch, badkar samt tvättpelare och en separat gäst-wc. Belägen i en välskött förening med de stora renoveringarna gjorda och som dessutom äger marken. Byggnaden har en vacker och utsmyckad fasad samt trapphus med dess fantastiska tak- och väggmålningar som ytterligare förhöjer husets pampiga karaktär. Målningarna i trapphusen är gjorda av Filip Månssons målaratelje vid husets byggnad (Han har även målat i Stadshuset, Högalidskyrkan, Engelbrektskyrkan mm). För medlemmarna finns en gemensam innergård med utemöbler, grill och pingisbord.

Här bor du med ett absolut toppläge i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm och med grönskande Vanadislunden runt hörnet. Närhet till Vasastans och Odenplans stora utbud av caféer, restauranger, mataffärer, butiker och all service. På kort gångavstånd finns Östermalm med bl. a idylliska Humlegårdsparken, Stureparken, Östermalmstorg och pulsen på Stureplan. Det är även nära till promenadstråk Lill-Jans skogen och Hagaparken. Det finns goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym med bla Fit4Life ett cross-fit gym i huset, Sats Spårvagnshallen och Sats Odenplan. Ett flertal skolor såsom Handelshögskolan, Engelbrektsskolan, Norra Real och KTH finns på nära avstånd. Kommunikationerna är ypperliga med ett flera busslinjer i närområdet och T-bana samt pendeltåg vid Odenplan. För den bilburne finns boendeparkering i Vasastan och ni tar er snabbt ut från stan via både E4:an och E18.

Varmt välkommen på visning!

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Peter Eriksén

Reg. fastighetsmäklare/Franchistagare Läs mer

Interiör

Grundinformation

Fastigheten

Driftskostnad

Närområde

Förening

Tomt, uteplats, bilplats

Planlösning från Birger Jarlsgatan 83, 3tr, Kommande i Vasastan - Sibirien, Stockholm
Intresseanmälan

Anmäl dig här

Du som är intresserad av den här bostaden får gärna lämna dina kontaktuppgifter här. Då kan jag höra av mig till dig med uppdateringar kring bostaden, och du riskerar inte att missa nåt.

Räkna ut boendekostnad

Det finns inga liknande bostäder för tillfället. Klicka på knappen nedan för att se alla våra bostäder till salu.

Se alla bostäder

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad