Såld

Vasastan, Stockholm

Birger Jarlsgatan 125

Slutpris: 11 800 000 kr

Birger Jarlsgatan 125

Sekelskiftesdröm med kakelugn och solig balkong

I en pampig sekelskiftesfastighet anno 1912 finner vi denna drömvåning. Här finns samtliga eftertraktade sekelskiftesattribut på plats, såsom ståtlig kakelugn, vacker stuckatur, fiskbensparkett, hög takhöjd (3,20 m) samt eleganta spröjsade fönster med djupa nischer. Som om detta inte var nog erbjuds dessutom, en solig balkong i sydväst, gästwc, gott om platsbyggd förvaring, en rymlig walk-in closet samt ett mycket vackert och nyrenoverat kök med platsbyggda köksskåp och lyxig vinkyl. Köket är beläget i halvöppen planlösning med de sociala delarna av våningen som bjuder på generöst sällskapsrum och matsalsdel. Hallen välkomnar med gott om förvaring och gästwc. Tre härliga och rymliga sovrum finns i bostaden varav två mot gård. Här är det bara att flytta in och njuta av en underbar sekelskiftesvåning med en attraktiv adress i Vasastan/ Sibirien.

Föreningen
Brf Staren 13 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen upplåter 23 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 3 lokaler. Föreningen är mycket välskött med stabil ekonomi och låga avgifter samt låg belåning om endast 2173 kr/kvm (enligt ÅR 2022). Det finns även en större kvarvarande hyresrätt i föreningen, vilket räknas som en dold ekonomisk tillgång. För medlemmarna finns tvättstuga, barnvagsrum, cykelrum och en gemensam innergård att tillgå.

Omgivning
Här bor ni med ett absolut toppläge i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. De båda stadsdelarna har mycket att erbjuda. Ett stort utbud av prisbelönta restauranger, kvarterskrogar, caféer, butiker och livsmedelsaffärer finns i närområdet. Här finns även flera trevliga ströv- och grönområden såsom Hagaparken, Brunnsviken, Lill-Jansskogen och Vanadislunden. På bekvämt gångavstånd nås Östermalms stoltheter som idylliska Humlegårdsparken, Stureparken, Östermalmstorg och pulsen på Stureplan. Det finns även goda träningsmöjligheter i området med ett gediget utbud av gym från de flesta kedjor. Ett flertal skolor såsom Handelshögskolan, Engelbrektsskolan, Norra Real , Stockholms Universitet och KTH finns i närområdet, liksom flertal skolor och förskolor. Kommunikationerna är ypperliga med ett flertal busslinjer, T-banans röda linje från Tekniska Högskolan samt gröna linje och pendeltåg vid Odenplan. För den bilburne erbjuds boendeparkering i området på och ni tar er snabbt ut från stan via både E4:an och E18.

Michelle Lundblad
Ansvarig mäklare

Michelle Lundblad

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om Michelle
William Halmstrand
Assisterande mäklare

William Halmstrand

Reg. fastighetsmäklare Läs mer om William

Planritning

previous slide
next slide
Planlösning från Birger Jarlsgatan 125, Såld i Vasastan, Stockholm
bg

Ska vi ses hemma hos dig?

Nya tider skapar nya möjligheter. Du kanske går i försäljningstankar, eller så funderar du på vad din bostad är värd. Oavsett om du har planer på att sälja din bostad eller bara är nyfiken på värdet kan du ta hjälp av våra mäklare. Vi värderar ditt hus, din lägenhet, sommarstuga eller fastighet. Antingen hemma hos dig eller digitalt. Klicka på länken och fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett förutsättningslöst möte.

Värdering av din bostad